Fałszywe logo operatora
Rozpoczęty przez
mario62
, 30 lip 2008 10:06
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 30 lipca 2008 - 10:06
witam,
ostatnio wracałem przez Czechy z wakacji i po powrocie do domu zobaczyłem następnego dnia, że wciąż mam w lewym górnym rogu logo Vodaphone CZ.
W ustawieniach sieci nie ma oczywiście tej sieci (jestem z Wrocka-za daleko) ale ustawienie na auto czy na siłę na Plusa (moja sieć) nic nie daje. Śmieszne nie? Właściwie mi to nie przeszkadza za bardzo ale gdzieś na dnie duszy tli się iskierka niepokoju czy to nie jakiś "kosmiczny" roaming, za który zapłacę fortunę...:-(
Będę wdzięczny za jakieś sugestie.

Napisano 30 lipca 2008 - 10:24
zrób restart IP
Napisano 30 lipca 2008 - 10:35
zrób restart IP
Takie rozwiązanie nie pomaga, pewnie restore by załatwił sprawę ale to rozwiązanie tylko do czasu aż kolejny raz nie pojedziemy do naszych sąsiadów.
Po drugie temat był już poruszany dwa razy an forum.
Pierwszy temat - Samoistna zmiana nazwy operatora
Drugi temat - Problem z Vodafone CZ
z tego co widzę problem dotyka coraz więcej osób, może ktoś ze specjalistów wypowie się gdzie w plikach "siedzi" nazwa operatora lub może zasugeruje jakieś konkretne i porządne rozwiązanie.
Problem dla osób mieszkających w centrum kilka set km od granicy jedynie może być uciążliwy wizualnie gdyż mamy ciągle "Vodafone CZ" zamiast naszego operatora jednak dla osób które mieszkają przy granicy i często przemieszczają się z jednego kraju do drugiego sugerowane rozwiązania z wyłączeniem roamingu odpada. A bez właściwej nazwy operatora na wyświetlaczu nie wiemy czy dzwonimy jeszcze w naszych stawkach czy w stawkach roamingowych a to duża różnica dla naszego portfela
Napisano 30 lipca 2008 - 10:47
masz 3g czy 2g? 2.0 czy 1.1.4? bo jak 2g i 1.1.4 to mozesz sciagnac make it mine (MIM) z installera i tam zmienic nazwe
Napisano 30 lipca 2008 - 14:33
Jak widzę nikt na razie rozwiązania nie znalazł. c64a - to zmieni tylko optykę i tym bardziej nie będę wiedział jakie są aktualne ustawienia. Jeśli ktoś wie gdzie system zapisuje nazwę operatora to proszę niech napisze.
---- Dodano 30-07-2008 o godzinie 13:34 ----
Aha, mam 114 po iLiberty 2g ofkors
---- Dodano 30-07-2008 o godzinie 13:34 ----
Aha, mam 114 po iLiberty 2g ofkors
Napisano 30 lipca 2008 - 14:39
problem z tego co czytam pojawia się i na 1.1.4 i na 2.0 iPhone 2G (jak u mnie).
Rozwiązanie mim było już omawiane u mnie i takk jak pisał mario to załatwia tylko optykę i nie jest rozwiązaniem a zatuszowaniem problemu.
Napisano 05 sierpnia 2008 - 11:39
Witam w klubie mam to samo! Vodafone CZ.
Wyłączyłem roaming i niech tylko przyślą nie taki rachunek....
Moźe jak IP wejdzie do orange to się poprawi. Ale wtedy juź wrócę na HTC Touch
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych