Dzięki Mela49 i Migrena za ciekawe informacje. Mi udało się wczoraj przetestować 2 programy: iSkysoft iPod Movie Converter (
iSkysoft iPod Movie Converter for Mac - convert all popular audio and video files such as wmv, 3GP, 3G2, AVI to iPod on Mac OS) oraz Audiobook Builder (
Splasm Software: ...Oozing Powerful Software.
Pierwszy potrafi łączyć mp3 chyba każdą długość. Wczoraj testowałem książkę 19-godzinną. Idzie bez bólu, choć wolno.
Drugi REWELACJA! Szybki, prosty, ale... tylko do 12 godzin. Szkoda, bo byłby to najlepszy program jaki do tej pory sprawdzałem w praniu. Audiobook można zrobić na 2 sposoby! Tradycyjnie wszystko jako jeden plik i wszystko jako jeden plik ale z rozdziałami. I bez problemu można poruszać się po całym utworze przeskakujac z rodziału na rozdział. SUPER!
Tylko to nieszczęsne ograniczenie...

do 12 godzin plik.
Audiobook Maker też ciekawa alternatywa tylko nie robi tego co Audiobook Builder. Szkoda, ale to dopiero wersja startowa. Może się rozwinie...
Będę dalej szperał może wreszcie znajdzie się coś co w pełni zadowalałoby kogoś, kto chce zrobić sobie książkę audio z prawdziwego zdarzenia. I fajnie będzie jeśli ten wątek pomoże komuś w tym.