Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Łączenie plików mp3

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Jabko

Jabko
  • 231 posts
  • SkądSzczecin

Posted 30 July 2008 - 07:54

Mam nietypowy problem. Chciałem sobie wczoraj zrobić audiobooka z książki mp3. Wszystko fajnie. Przecież to tylko połączyć pliki mp3 i skonwertować do AAC :) Z jedną poszło bez problemów 6 godz. "czytania". Ale na kolejnej ugrzązłem... :( Ma troszkę ponad 12 godz. "czytania" i program do łączenia zastrajkował: "zbyt długi plik do łączenia". Czy znacie może jakieś programy, które poradzą sobie z tym? Używałem MPEG Streamclip. Zmieniałem też dyski, myśląc, że brakuje miejsca. Będę wdzięczny za pomoc.

#2 mela49

mela49
  • 50 posts

Posted 30 July 2008 - 10:23

Hmm miałem podobny problem. Migrena wyciągnął pomocną dłoń i podał malutki programik "Merge"{poszukaj mój stary temat dotyczący audiobookow. Lecz jest mały haczyk. Łączyłem chyba z 20 książek, z paroma było coś nie tak. Połączone migrenowskim programem były jednym plikiem o dobrej długości w winampie czy innym odtwarzaczu lecz w Itunsie był długości pierwszej części. Jednak i z tym sobie poradziłem wystarczy wgrać plugin do winampa i prze konwertować jeszcze raz połączoną już książke. Nie ma na to innego wyjścia. Pozdrawiam :)

#3 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 30 July 2008 - 19:43

bo ten program to tylko interfejs do systemowego "copy /b". :) takie chamskie laczenie nie zawsze pozostaje bez skutkow ubocznych. no i to na windowsie.

na macu jest jeszcze taki programiki:
Audiobook Maker

#4 Jabko

Jabko
  • 231 posts
  • SkądSzczecin

Posted 31 July 2008 - 07:37

Dzięki Mela49 i Migrena za ciekawe informacje. Mi udało się wczoraj przetestować 2 programy: iSkysoft iPod Movie Converter (iSkysoft iPod Movie Converter for Mac - convert all popular audio and video files such as wmv, 3GP, 3G2, AVI to iPod on Mac OS) oraz Audiobook Builder (Splasm Software: ...Oozing Powerful Software.
Pierwszy potrafi łączyć mp3 chyba każdą długość. Wczoraj testowałem książkę 19-godzinną. Idzie bez bólu, choć wolno.
Drugi REWELACJA! Szybki, prosty, ale... tylko do 12 godzin. Szkoda, bo byłby to najlepszy program jaki do tej pory sprawdzałem w praniu. Audiobook można zrobić na 2 sposoby! Tradycyjnie wszystko jako jeden plik i wszystko jako jeden plik ale z rozdziałami. I bez problemu można poruszać się po całym utworze przeskakujac z rodziału na rozdział. SUPER!
Tylko to nieszczęsne ograniczenie... :( do 12 godzin plik.
Audiobook Maker też ciekawa alternatywa tylko nie robi tego co Audiobook Builder. Szkoda, ale to dopiero wersja startowa. Może się rozwinie...
Będę dalej szperał może wreszcie znajdzie się coś co w pełni zadowalałoby kogoś, kto chce zrobić sobie książkę audio z prawdziwego zdarzenia. I fajnie będzie jeśli ten wątek pomoże komuś w tym.

#5 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 02 August 2008 - 15:47

wystarczy laczyc w pliki <12 godzin i pozniej je laczyc ze soba. problemem moze byc ubogosc narzedzi do tego sluzacych na macu. jedyne co mi przychodzi do glowy to avidemux albo mp4box pod wine.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users