Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Kilka aplikacji NA RAZ w iPhone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 MonsterSale

MonsterSale
  • 217 postów

Napisano 29 lipca 2008 - 15:26

Kilka razy w roznych watkach pojawiala sie zdawkowa informacja, ze na iP mozna uruchomic tylko jedna aplikacje na raz. Jesli ktos to pisal, zaraz byly komentarze, ze przeciez ekran malutki, to po co kilka aplikacji na raz. I slusznie, ale mi chodzi o dzialanie kilku aplikacji w tle nawet jesli widze tylko jedna. Przyklad: slucham muzyki i gram w karty. Czy to jest mozliwe?

#2 woytas74

woytas74
  • 93 postów

Napisano 29 lipca 2008 - 16:53

wszystko zależy od aplikacji, w jednych można słuchać muzyki w drugich nie. Grając w "Solitaire" slucham sobie muzyki - IP3G- bez najmniejszego problemu

#3 MonsterSale

MonsterSale
  • 217 postów

Napisano 29 lipca 2008 - 17:04

Jak to - zalezy od aplikacji? Co ma jedna aplikacja do drugiej? Albo system na iP umozliwia dzialanie innych programow w tle albo nie umozliwia. Jedyne, co mi przychodzi na mysl to to, ze byc moze brakuje RAMu przy uruchomieniu zachlanniejszych aplikacji na iP i system ubija aplikacje dzialajace w tle w celu zwolnienia pamieci (jak to sie dzieje w WM - albo i nie dzieje, bo w WM czasem po prostu nie uruchamia sie ta nowa aplikacja/applet...). To miales na mysli?

#4 rafals

rafals
  • 418 postów

Napisano 29 lipca 2008 - 17:07

Ogolnie zasada jest taka. iPhone nie obsluguje aplikacji dzialajacych w tle. Maja to zmienic we wrzesniu wprowadzajac jakas nowa technologie nie obciazajaca baterii. Ale!!!! Wszystkie funkcje ipoda np wlaczysz sobie muzyke to ona gra i mozesz sobie robic doslownie wszystko np odpalic inny progam, prawdzanie poczty i synchro z mobilme tez dziala. Podsumowujac: Nie mozesz sobie odpalic 2 aplikacji zakupionych a appstore na raz!!!

#5 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 29 lipca 2008 - 17:10

iPhone OS nie pozwala aplikacjom firm trzecich działać w tle - to fakt i tak jest swoim (słuchanie muzyki np. podczas surfowania na safari) pewnie pozwala

#6 MonsterSale

MonsterSale
  • 217 postów

Napisano 29 lipca 2008 - 17:20

O rany...

#7 widmo123

widmo123
  • 59 postów

Napisano 03 lutego 2009 - 18:34

a kiedy bedzie mozna uruchamiac programy w tle ? osob trzecich i 4

#8 japek

japek
  • 779 postów

Napisano 03 lutego 2009 - 18:42

Poszukaj na forum, jest opisana aplikacja Backgrounder, umożliwi ona zrzucanie aplikacje w tło. Tak jak napisał autor wątku iP ubija aplikacje gdy brakuje RAM'u z tego co zauważyłem jest to główna przyczyna wysypywania się safari.

#9 syndrom18

syndrom18
  • 633 postów

Napisano 03 lutego 2009 - 18:42

juz można porpzez wykonanie jailbreaka na iPhonie ;] - tam masz Apps'y firm trzecich, oraz aplikacje która pozwala dziaałac aplikacją w tle - Backgrounder. Aplikacje też są przecież dostepne w Appstore od softu 2.0 ;] ps. temat wygrzebany chyba z kosza..

#10 kalboy92

kalboy92
  • 458 postów
  • SkądKalisz

Napisano 04 lutego 2009 - 09:54

U mnie w SBsettings z zainstalowanym dodatkiem/wtyczka "processes" gdy ja uruchomie potrafi nieraz pokazac, ze jest kilka app na raz otwartych, a przecież je zamknąłem... Strasznie to jednak obciąża :(

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych