Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

.mp4 - brak dzwieku

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Dr Drew

Dr Drew
  • 60 postów

Napisano 28 lipca 2008 - 21:03

Szanowni Forumowicze :D znajomy nagrywal filmy komorka Xda Orbit 2 po zgraniu ich na Macbooka mam pliki .mp4 kiedy probuje je otworzyc Quicktimem otrzymuje komunikat The movie could not be opened. An invalid sample description was found in the movie. w VLC mam obraz, ale bez dzwieku :shock: do iTunes nie moge ich dodac, a iSquint nie che ich przekonwertowac :shock: co radzicie ? jakies kodeki ? jakis inny player ? czy po prostu zripowac je na inny format, ale jesli juz to na jaki i czym ? chcialbym tez potem obrobic te filmiki w iMovie :D Pomocy :shock:

#2 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 30 lipca 2008 - 16:56

sprawdz co jest w tym pliku jakims programem w rodzaju mediainfo lub avinaptic. niestety nie dzialaja one na macu. to da ci informacje czym zakodowany jest strumien dzwiekowy i bedziesz mogl zlokalizowac do tego kodeki. mozesz sprobowac odtworzyc to mplayerem z dodana paczka kodekow (wszystko jest nastroniedomowej mplayera). w mplayerze (w mencoderze konkretnie ale to szczegol) mozna przekodowac film innym kodekiem (polecam bezstratne, szczegolnie ze bedziesz to pozniej obrabiac). mozliwe ze ta komorka nie stosuje sie do specyfikacji kontenera mp4 i tylko to jest problemem. wtedy wystarczyloby przepakowac zawartosc pliku. ps a jestes pewnien ze ten plik ma strumien z dzwiekiem? :)

#3 Dr Drew

Dr Drew
  • 60 postów

Napisano 30 lipca 2008 - 17:49

ogladalem te filmy na komorce i bylo ok :) kolega skasowal je potem z telefonu, ale kiedy zobaczyl, ze nie ma dzwieku na macu wgral je z powrotem i na telefonie dzwiek jest :( mam mplayera, probowalem i nic :( sprobuje z ta paczka kodekow o ktorej wspomniales :)

#4 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 sierpnia 2008 - 15:25

producenci telefonow maja tendencje do wykoslawiania uzywanych formatow (m.in. w celu utrudnienia zycialudziomchcacym te filmy przeniesc na inne urzadzenie). sam mplayer obsluguje tylko te najpopularniejsze kodeki, te bardziej egzotyczne sa wlasnie w dodatkowej paczce.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych