Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

telefon jako modem bluetooth bład przy łaczeniu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 anrasz

anrasz
  • 4 postów

Napisano 28 lipca 2008 - 00:43

Witam Pojawił mi się następujący problem : przy próbie połaczenia z internetem przez modem (n95 przez bluetooth) wyskakuje mi nasępujący komunikat : "Nasapił błąd urządenia szeregowaego bluetooth. nie udało się otworzyć kanału szeregowego RFCOMM. Sprawdź czy trzeba włączyć uwierzytalnianie w twoim urządeniu' i pod spodem drugie okienko; "nie można było otworzyć urządenia komunikacyjnego" proszę o pomoc co mogę zrobić co może byś przyczyną ? po dziś dzień wszystko działało bez zarzutu. Samo połaczenie bluetooth działa mogę przeglądać pliki na telefonie itp. post nie aktualny po wileu restartach urzadzeń wszytko wróciło do normy

#2 pawel319

pawel319
  • 158 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 lipca 2008 - 09:54

taż mam czasem ten sam błąd. Usuń z preferencji systemowych -> sieć -> bluetooth -> (urządzenia?) swój telefon. Następnie uruchom ponownie i maka i telefon i połącz w pary jeszcze raz komputer z telefonem. Wg mnie jet to błąd Lepoarda bo na Tigerze nigdy nie miałem problemów z łączeniem się przez telefon z netem jako modem bluetooth a na Lepoardzie co jakiś czas połączenie się zawiesza...

#3 Harry Brown

Harry Brown
  • 373 postów
  • SkądKrakau

Napisano 24 sierpnia 2008 - 23:21

A ja to miałem przez ostatnie 3 godziny !!!!!!!!!! na Tigerze...
i mię krew zalewała (przez 3 godz.!!!!!!!!!)...

miałem toćka w toćkę jak Anrasz (i N95, i ten sam komunikat, i przeglądałem via bluetooth zawartość telefonu z poziomu kompa; dodam jeszcze że iPlus, i że internet w telefonie nie szwankował)

po rozcięciu i ponownym sparowaniu = nic (dobrego) się nie stało
w końcu za którymś razem po 1000 przeskoków z pref bloetooth do pref internet conection - poszło. to już 2 raz u mnie...

czy ktoś ktoś może wie jak temu zaradzić???

#4 GoTTie

GoTTie
  • 147 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 lutego 2010 - 07:26

Mam identyczny problem. Jedynie co pomaga w tej sytuacji to restart MAC i komorki i ponowne parowanie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych