Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak nagrać jakiekolwiek mp3 na iPhone'a?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
34 odpowiedzi w tym temacie

#1 effe11

effe11
  • 167 postów

Napisano 26 lipca 2008 - 20:36

Wiem tylko że dzieje się to poprzez itunes ale nie mam pojęcia jak. Nigdzie nie mogę o tym znaleźć?

#2 ajfik

ajfik
  • 263 postów

Napisano 26 lipca 2008 - 20:44

iTunes służy do słuchania i zarządzania muzyką a nie do nagrywania!! A odpowiadając na pytanie po prostu przeciągnij i upuść.

#3 piotrecky

piotrecky
  • 141 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 26 lipca 2008 - 20:44

http://www.myapple.p...=dzwonki iphone

#4 effe11

effe11
  • 167 postów

Napisano 26 lipca 2008 - 20:50

ale gdzie pociągnąć i upuścić? Tzn, chcę nagrać swoje mp3 z dysku na iphona, ale nie wiem jak to zrobić, bo ponoć robi się to całkiem inaczej niż ze zwykłymi telefonami???

#5 ajfik

ajfik
  • 263 postów

Napisano 26 lipca 2008 - 21:12

ale gdzie pociągnąć i upuścić?

Tzn, chcę nagrać swoje mp3 z dysku na iphona, ale nie wiem jak to zrobić, bo ponoć robi się to całkiem inaczej niż ze zwykłymi telefonami???

Już pisałem że nie nagrać. Nagrać to Ty możesz sobie coś w np. GarageBand

A jak nie potrafisz skopiować mp3 na iPhone to proponuję:

1. poczytać trochę forum
2. poszukać na google
3. poprosić mamę lub tatę o pomoc

ale gdzie pociągnąć

a tego to ja już nie będę komentował :)

#6 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 26 lipca 2008 - 21:27

Wiem tylko że dzieje się to poprzez itunes ale nie mam pojęcia jak. Nigdzie nie mogę o tym znaleźć?

Do telefonu mozesz wrzucac tylko muzyka ktora jest dodana do iTunes. Klikinij w iTunes 'plik', potem 'dodaj folder do biblioteki' i wybierz folder w ktorym masz swoja muzyke. Jak muza pojawi sie w iTunes mozesz synchronizowac.

//T

#7 effe11

effe11
  • 167 postów

Napisano 26 lipca 2008 - 21:27

Podłaczam iphona do kompa i wyświetlają mi się dwa okna: itunes i okienko z zawartością telefonu. Ale jak chce przenieść mp3 do tego okna to nie mogę jest znak "zakazu":)

---- Dodano 26-07-2008 o godzinie 22:30 ----
dyndas dziękuję bardzo popróbuje:)
Wiedziałem że to trochę inaczej się odbywa niż przy zwykłych telefonach.

#8 ajfik

ajfik
  • 263 postów

Napisano 26 lipca 2008 - 21:31

itunes i okienko z zawartością telefonu.

okienko z zawartością telefonu?? pewien jesteś że to iPhone firmy Apple?

A masz rysik do niego?

#9 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 26 lipca 2008 - 21:34

okienko z zawartością telefonu?? pewien jesteś że to iPhone firmy Apple?

pewnie kolega ma na mysli folder ze zdjeciami....

//T

#10 ajfik

ajfik
  • 263 postów

Napisano 26 lipca 2008 - 21:37

no chyba że tak

#11 effe11

effe11
  • 167 postów

Napisano 26 lipca 2008 - 21:39

tak tak oczywiście folder ze zdjęciami. Wszystkie utwory znalazły się już w itunes. Ale jak teraz je zsynchronizować? aby znalazły się w telefonie?

#12 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 26 lipca 2008 - 21:46

tak tak oczywiście folder ze zdjęciami. Wszystkie utwory znalazły się już w itunes. Ale jak teraz je zsynchronizować? aby znalazły się w telefonie?

Podlacz telefon, w iTunes zaznacz 'ptaszkami' muzyke ktora chcesz miec na telefonie (lub odznacz to czego nie chcesz), kliknij w iTunes na telefon, potem w prawym oknie kliknij zakladke 'muzyka' i zaznacz 'synchronizuj muzyke' jesli nie jest zaznaczona. Potem kliknij 'synchronizuj'.

//T

#13 ajfik

ajfik
  • 263 postów

Napisano 26 lipca 2008 - 21:47

ręce opadają, człowieku wykaż się odrobiną myślenia, czy to jest aż tak naprawdę skomplikowane?

masz w iTunes napisane jak byk iPhone po lewej stronie (o ile go podłączyłeś)

teraz weź sobie jakąkolwiek mptrójkę przeciągnij myszką na ten napis iPhone
oczywiście wszystko w obrębie okienka iTunes.

działa?

oczywiście możesz używać też synchronizacji jak napisał kolega dyndas

#14 effe11

effe11
  • 167 postów

Napisano 26 lipca 2008 - 22:00

no jest podłączony ale po lewej stronie nie mam zadnego napisu iphone! mam tylko zakładkę biblioteki - -myzyka-filmy - programy itp... pozniej urzadzenia i rzeczywiście jest ikonka iphona ale jak chce przenieść to mam znak zakazu:(

#15 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 26 lipca 2008 - 22:11

pozniej urzadzenia i rzeczywiście jest ikonka iphona ale jak chce przenieść to mam znak zakazu:(

Kliknij na te ikonke, potem w prawym oknie kliknij zakladke muzyka i zaznacz 'synchronizuj muzyke'. Potem kliknij 'synchronizuj'. Zaczynam tracic cierpliwosc...

//T

#16 effe11

effe11
  • 167 postów

Napisano 27 lipca 2008 - 17:44

Ok udało się, muzyka jest wgrana. Teraz próbuje nagrać w podobny sposób filmy w mpeg i niestety nie widać ich w telefonie. Czy filmy się tak samo nagrywa czy jest inny sposób?

#17 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 lipca 2008 - 17:46

Czy masz zamiar pytać o wszystko? Człowieku, obsługa iTunes to podstawy. Nawet nie przypuszczałem, że ktoś może mieć z tym problemy, że ktoś będzie zadawał takie pytania... Tworzysz listę>przeciągasz utwór>zaznaczasz do synchronizacji>synchronizujesz.

#18 effe11

effe11
  • 167 postów

Napisano 27 lipca 2008 - 17:48

no to tak robie, później wchodzę w zakładkę ipod w telefonie i wideo, niestety "brak plików wideo" czy to oznacza, że są gdzieś indziej?

#19 jacze

jacze
  • 32 postów
  • Skądwawa

Napisano 27 lipca 2008 - 17:51

pewnie sie ukryly przed toba:)

#20 effe11

effe11
  • 167 postów

Napisano 27 lipca 2008 - 17:56

no właśnie ale gdzie?

#21 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 27 lipca 2008 - 18:33

jaja teraz sobie robi z ciebie... bierzesz jakiś utwór z muzą i przeciągasz go do iTunes. Potem robisz sobie jakiś listy odtwarzania ( plik ---> nowa lista ) i przeciągasz muze do niej. Następnie włączasz sobie iPhone ( ta ikona w itunes ) i masz tam do wyboru 'muzyka' klikasz na nią i na środku masz zaznaczyć jakie listy chcesz zsynchronizować i tyle. To co masz w Itunes masz na Iphone...

#22 effe11

effe11
  • 167 postów

Napisano 27 lipca 2008 - 18:39

muzykę już wgrałem, ale teraz chciałbym parę filmów, ale nie chce mi się zsynchronizować do iphona.

#23 ajfik

ajfik
  • 263 postów

Napisano 27 lipca 2008 - 18:59

muzykę już wgrałem, ale teraz chciałbym parę filmów, ale nie chce mi się zsynchronizować do iphona.

a może faq poczytaj najpierw zanim zaczniesz ludziom głowę zawracać

a tak moim zdaniem, skoro Tobie wgranie muzyki zajęło dwa dni to dobrze Ci radze daj sobie spokój z filmami

#24 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 27 lipca 2008 - 19:16

ajfik hehhe :D dobre :D effe11 nie wiem czy ty kogoś prowokujesz czy naprawdę nie wiesz... ale cóż... czy napewno filmiki masz w itunes ( czy możesz je na nim odtworzyć ) jezeli nie to zmien ich format na mp4 (mpeg4) !

#25 effe11

effe11
  • 167 postów

Napisano 27 lipca 2008 - 19:16

a skąd wiesz że zajęło mi dwa dni? Zajęło mi kilka minut, parę osób mi pomogło i już jest wgrane. Dzisiaj dopiero napisałem wieczorem bo nie było mnie w domu, co ty myślisz, że cały dzień siedzę przed tą zabaweczką? Jest wiele innych ciekawszych rzeczy. Dzięki, zaraz zajrze na faq:) bar-trek oczywiście mogę filmiki odtworzyć na itunes ale nie chcą się wgrać na telefon. Zaznaczam filmy "ptaszkami" i wciskam synchronizuj i nic.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych