Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

5 powodów aby omijać iPhone, według FSF

• Please log in to reply
53 replies to this topic

#51 mystery park

mystery park
  • 7 posts

Posted 25 July 2008 - 14:18

Dla uzytkownikow windows mobile i sprzetu ze stajni chociazby HTC przesiadka na Iphone moze byc delikatnie klopotliwa-zauwazylem to po sobie ;) nigdy nie mialem nic wspolnego za sprzetem apple wiec moje porownania a takze wielu innych ktorzy do tej pory uzywali tylko PC i windowsa tycza sie wlasnie tych ostatnich. Iphon ma ladne kolorowe ikonki i dobrze dziala na nim internet- to tyle co moge opwiedziec po tygodniowym uzywaniu ;) Ale sam musialem sie przekonac ze nie jet to zadna rewelacja- ehh ten impuls dynamiki tlumu ;) dla sceptykow do poczytania w wolnej chwili :
[url=http://manager.money.pl/news/artykul/programista;iphone;3g;mowi;ten;telefon;to;zadna;rewelacja,128,0,354432.html]Programista iPhone 3G mówi: ten telefon to żadna rewelacja, iPhone 3G, Apple, iPhone, Steve Jobs, smartphone, telefon komórkowy, gadżet,[/url]

#52 hasos

hasos
  • 2164 posts
  • SkądWrocław

Posted 25 July 2008 - 14:22

ja od siebie dodam, że gdybym miał wystarczającą ilość kasy to kupił bym sobie tacza i BlackBerry Bold. jednak nie mam tyle, więc mam iphone. rzeczywiście są z nim niemałe, dla niewprawionych, problemy, jednak na dzień dzisiejszy nie zamieniłbym go na inny fon.

#53 MarcinWitek

MarcinWitek
  • 1574 posts
  • SkądMars

Posted 25 July 2008 - 15:36

Dlaczego nie można mówić obiektywnie o iPhone? Ma plusy i minusy jak każde urządzenie a jego posiadacze (zadowoleni) niech się z niego cieszą, niezadowoleni zaś niech na niego narzekają - to prawo do swobodnej wypowiedzi nie naruszające żadnych praw. O ile mi wiadomo, Apple jest tylko firmą - a nie związkiem wyznaniowym czy kościołem.

Rozumiem, że stając się posiadaczem iPhone, wydając na niego niemałe pieniądze chcielibyście słyszeć wszędzie jakie to genialne - ale genialne nie jest. Dla przyszłego posiadacza iPhone należy się rzetelna wiedza - jeżeli coś jest w iPhone - proszę bardzo - wychwalajmy to - dla przykładu duży wyświetlacz. Ale co jest wadami - nie przemilczajmy tego.

A no bo nie można bo ja się nie zgadzam mam taki kaprys i o ...

Człowieku trochę więcej humoru. Ilu jest ludzi tyle jest opinii na temat iPhone. Wydaje mi się że nie ma sensu próbować ich zmieniać na siłę. No chyba że to Twoja praca ... Nie ma nic gorszego jak coś jest tylko czarne albo tylko białe. Może niektórzy to lubią ale dla mnie jest to segregacja rasowa :D Choć szanuję czyjeś gusty. Ja nie znoszę fizycznie mieszania w kuchni smaków słodkich i słonych. Taki już jestem. Mam wtedy odruch wymiotny. Niektórzy to lubią OK. Ale jak ostatnio poczęstowano mnie sałatką z tuńczyka i ananasa z rodzynkami byłem zdziwiony - smakowało... Nie zmienia to rzeczywistości że na meksykańskie danie z mięsa owoców morza i czekolady ! jedynym moim odruchem może być tylko paw ;)
Co do posiadania sprzecznych opinii na konkretne tematy. W końcu mam upragnionego od lat ACD30'' i najcieńszy (z nowych) model MacaPro. Mój cudowny fetysz stoi i zamiast zajmować się żoną i dzieckiem klepię w tą alu klawiaturę której nie da się nawet rozmontować bo powoduje to jej zniszczenie :D Sielanka - fetyszyzm mało się nie liżę z ACD i tu nagle pyk napęd zniknął z pulpitu i zewsząd ... No to już nie jest idealnie. A tu nagle kolejne nieszczęście. Photoshop Es. przy zamykaniu się wywala. Co za nieszczęście i jeszcze jeden program ale on działa na roseccie. Restartuje z trzęsącymi się rękami ... co jest ? jakiś dziwny komunikat że szuka myszki na bluetooth, przecież takiej nie mam, normalna jest podpięta co się dzieje. Totalna katastrofa zaraz się rzucę z okna.
Oczywiście że się wydurniam to opisując w ten sposób choć wydarzenia te miały miejsce wczoraj naprawdę lecz nie zachowywałem się bynajmniej jak bohater filmu iBrother (nie wiem czy dobrze napisałem tytuł). Film przedstawia wydarzenia które miały miejsce na prawdę. Ów człowiek był tak zwanym idealnym macuserem. Pod koniec filmu popełnia samobójstwo bo jego idealny Mac się zawiesił ... Niestety film znam tylko ze streszczeń.
Opisuję to tylko po to żeby pokazać Tobie jak diametralnie różnymi uczuciami kierują się ludzie przy wygłaszaniu jakiś opinii. Nigdy nie jesteś w stanie do końca zrozumieć danej osoby dlatego nie próbuj narzucać swoich ram postrzegania świata. Uszanuj czyjeś poglądy nawet jeśli zaczepiają one o patologie rodem z iBrothera .... ;)

#54 grze

grze
  • 156 posts
  • SkądSoCal, US

Posted 26 July 2008 - 04:10

to Bold juz wyszedl?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users