Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Java w iPhone?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
33 odpowiedzi w tym temacie

#1 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 14 grudnia 2007 - 17:24

http://iphone.fivefo...php/IPhone_Java

Ktoś próbował?

Albo nie umiem tego skonfigurować, albo na 1.1.2 nie działa

#2 gbling

gbling
  • 120 postów

Napisano 14 grudnia 2007 - 17:37

mi nie dzialalo

#3 areoqs

areoqs
  • 342 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 grudnia 2007 - 21:51

nie czaje co mam wpisac z terminalu. O co chodzi?

#4 b4it

b4it
  • 537 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 grudnia 2007 - 21:57

Skoro z instalacją nie dajecie rady to po co się tym bawicie? To tylko dla developerów. A może sądzicie, że w ten sposób odpalicie sobie gierkę z innych telefonów? :D

#5 areoqs

areoqs
  • 342 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 grudnia 2007 - 00:33

Skoro z instalacją nie dajecie rady to po co się tym bawicie? To tylko dla developerów.

A może sądzicie, że w ten sposób odpalicie sobie gierkę z innych telefonów? :D

chcialbym sobie w kalambury na kurniku pograc :P

#6 slyv

slyv
  • 382 postów

Napisano 17 grudnia 2007 - 00:58

To na razie jest tylko środowisko Javy dla iPhona, czyli daje możliwość odpalenia programów w konsoli, których wynik również pojawi się na konsoli. Jest to na pewno spory krok to stworzenia pluginu Javy do Safari, ale do tego jeszcze długa droga. Dopiero jak powstanie ten plugin to będzie można odpalić kurniki i inne takie.

#7 avalan

avalan
  • 48 postów
  • SkądPasłęk

Napisano 17 grudnia 2007 - 17:33

Ekstra, nie ma to pisać w Javie na lekcji polskiego ;D

#8 Gość_przelon_*

Gość_przelon_*

Napisano 21 lipca 2008 - 20:19

Java w iPhone?

Jeśli sie nie myle to chyba jest java na iphona .... Tutorial: install Java on the IPhone | Java 4 IPhone

#9 piotrecky

piotrecky
  • 141 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 21 lipca 2008 - 21:27

Tak, ja się bardzo ciesze, bo programuje w tym języku ale nie udało mi się jeszcze nic zainstalować z cydii, może to wina przeciążonych serwerów?

#10 Gość_przelon_*

Gość_przelon_*

Napisano 21 lipca 2008 - 21:38

niestety nie dziala:/ nie kumam tego jak ktos wpadnie na to niech da mi znac

#11 drzefkovitsh

drzefkovitsh
  • 25 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 marca 2009 - 16:58

u mnie też nie działa! kurnik nie hula :(

#12 sercio4

sercio4
  • 50 postów

Napisano 29 marca 2009 - 14:27

[2.2 3G] Java Witam! Może ten temat juz byl, ale szukalam wielokrotnie i nic szczegolnego nie znalazlam, dlatego postanowilam zapytac: Czy jest dostepna java na iphona i skad, i jak ja zainstalowac? Zainstalowalam z Cydii, niby jest zainstalowane, a i tak strony obslugujace jave sie nie otwieraja. Z gory dziekuje za pomoc.

#13 ed00c

ed00c
  • 2 404 postów
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Napisano 29 marca 2009 - 15:14

Jak chcesz to jest tylko srodowisko JRE chyba, wpisz w Cydii java. pozdro

#14 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 29 marca 2009 - 15:18

Ale wtyczki do safari tak czy tak chyba nie ma.

#15 sercio4

sercio4
  • 50 postów

Napisano 29 marca 2009 - 15:39

"srodowisko" tzn.?? Sorka, ale jestem noga w tym temacie :( ... interesuje mnie uruchomienie kamer, ktore potzrebuja jave. Jesli chodzi o programy, ktore sa dostepne w sklepie, to probowalam kilku i niestety nie dzialaja.

#16 cin0

cin0
  • 31 postów

Napisano 13 kwietnia 2009 - 14:09

Java w iPhone 3G witam zamierzam kupic iPhona 3g, mam w zwiazku z tym pytanie, czy aplety javy dzialaja w przegladarce na iPhonie? czy da sie je uruchomic w jakikolwiek sposob? przejzalem forum i nie znalazlem odpowiedzi.. konkretnie chodzi mi czy bede w stanie zalogowac sie do mojego domu maklerskiego poprzez www i odpalic aplet java z notowaniami gieldowymi? pozdrawiam

#17 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 13 kwietnia 2009 - 15:00

Niby iPhone posiada jakieś zabezpieczenie JavaScript, ale czy działa poprawnie to nie wiem, watro sprawdzić... Tak więc podaj tą www to sprawdzę, czy odpala te notowania...

#18 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 13 kwietnia 2009 - 15:31

o ile pamiętam to iPod /iPhone ma Stocks z takich giełdowych aplikacji,więc w czym problem?

#19 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 13 kwietnia 2009 - 15:34

No ale on chce poprzez www, swoją giełdę sprawdzać... Więc nie wiadomo czy w Stocks są jego notowania...

#20 Robert de Clair

Robert de Clair
  • 365 postów
  • SkądGorzów Wlkp

Napisano 13 kwietnia 2009 - 15:45

cin0: NIE narazie NIE działają tego typu aplikacje javowskie. W obecnej chwili nie sprawdzisz swoich notowań w ten sposób jak masz to np w mbanku na koncie emakler i tym podobnych uslugach. Bedziesz mógł nstomiast normalnie zarządzać tego typu kontem. Do sprzedazy zakupu akcji nie wymagane jest srodowisko javy. Jedynie podglad koszyka na zywo jest utrudniony (lub uniemozliwiony) ja ten problem "rozwiązałem" pracując na vnc (czyli na duzym pc odpalone mam notowania a przez aplikacje vnc je podglądam na zywo) natomiast same zakupy/sprzedaż prowadzić mozna już z iPhone

#21 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 13 kwietnia 2009 - 16:32

Niby iPhone posiada jakieś zabezpieczenie JavaScript, ale czy działa poprawnie to nie wiem, watro sprawdzić...

Tak więc podaj tą www to sprawdzę, czy odpala te notowania...

JavaScript to nie Java. Apletów javy umieszczonych na stronach www na iPhonie nie uruchomisz.

#22 cin0

cin0
  • 31 postów

Napisano 14 kwietnia 2009 - 00:20

cin0: NIE narazie NIE działają tego typu aplikacje javowskie.
W obecnej chwili nie sprawdzisz swoich notowań w ten sposób jak masz to np w mbanku na koncie emakler i tym podobnych uslugach. Bedziesz mógł nstomiast normalnie zarządzać tego typu kontem. Do sprzedazy zakupu akcji nie wymagane jest srodowisko javy. Jedynie podglad koszyka na zywo jest utrudniony (lub uniemozliwiony) ja ten problem "rozwiązałem" pracując na vnc (czyli na duzym pc odpalone mam notowania a przez aplikacje vnc je podglądam na zywo) natomiast same zakupy/sprzedaż prowadzić mozna już z iPhone

a czy w najblizszej przyszlosci bedzie java wspierana przez apple? sa jakies plany/zapowiedzi? czy technicznie jest to mozliwe na tym urzadzeniu?
mam konto w mbanku, ale przechodze do bossy, gdzie tez juz mam konto...
na jakiej zasadzie dziala to vnc? bede mogl odpalic notowania na moim laptopie, i w miare szybko i wygodnie korzystac z tego co mam na laptopowskim pulpicie poprzez iphone? rozumiem ze to vnc to poprostu daje mi podglad mojego pulpitu tak? czy to dziala przez wan czy tylko lan? w sumie to nie glupie rozwiazanie, jesli da rade wygodnie obsluzyc..

#23 Smuggi

Smuggi
  • 63 postów

Napisano 14 kwietnia 2009 - 00:48

a czy w najblizszej przyszlosci bedzie java wspierana przez apple? sa jakies plany/zapowiedzi? czy technicznie jest to mozliwe na tym urzadzeniu?

Technicznie jest to mozliwe, ale na dzien dzisiejszy wszystko wskazuje na to, ze Java;y nie bedzie.
Moze Steve Jobs nie lubi Java'y, ktora nigdy w pelni nie integrowala sie z systemem (utopijna multiplatformowosc). Byc moze nie bedzie, bo Apple promuje swoje rozwiazania: Cocoa, Obj-C, JavaScript (ostatnio imponujacy wzrost wydajnosci) i nowy HTML ze swoimi Canvasami. Byc moze Java za bardzo obciaza i tak majacy co robic hardware iPhone'a. itd. itd. Odpowiedzi jest kilka, a prawda lezy gdzies po srodku.

BTW. Applety w obecnych czasach, jest to coraz rzadziej spotykane rozwiazanie i powoli odchodzi do przeszlosci. Sa inne lzejsze technologie, ktore smialo moga robic to samo a nawet wiecej.

#24 t0meq

t0meq
  • 17 postów

Napisano 16 kwietnia 2009 - 20:26

mam konto w mbanku, ale przechodze do bossy, gdzie tez juz mam konto...
na jakiej zasadzie dziala to vnc? bede mogl odpalic notowania na moim laptopie, i w miare szybko i wygodnie korzystac z tego co mam na laptopowskim pulpicie poprzez iphone? rozumiem ze to vnc to poprostu daje mi podglad mojego pulpitu tak? czy to dziala przez wan czy tylko lan? w sumie to nie glupie rozwiazanie, jesli da rade wygodnie obsluzyc..

Możesz jeszcze spojrzeć na aplikację inwestor mobile w bzwbk. Masz tam w jednym pakiecie i notowania online i składanie zleceń, a nawet przejście do opcji składania zleceń po kliknięciu w ofertę kupna czy sprzedaży. Z pewnością to wygodniejsze niż korzystanie na telefonie z aplikacji przeznaczonej do używania w kompie.

#25 Adr1aN

Adr1aN
  • 22 postów

Napisano 28 maja 2009 - 14:07

Java w iPhonie? Witam, czy jest możliwość zainstalowania jakiejś aplikacji z Cydii bądź Installera, która dodałaby możliwość otwierania aplikacji stworzonej w Javie?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych