Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Kupno iPhone 2G

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 eraevion

eraevion
  • 32 postów

Napisano 21 lipca 2008 - 20:11

Witam, podczas gdy cały świat szaleje na punkcie iPhone 3G, ja jestem zainteresowany starym iPhonem. Czemu? 3G mi niepotrzebne, bo tam gdzie mieszkam i tak nie mam do niego dostępu, a GPS tym bardziej mi się nie przyda. Myślałem, że zaraz po premierze 3G ceny 2G na allegro spadną, jednak trzymają się. Ceny wahają się od 1000 do 1500 (mówię o wersji 8GB, 16GB niestety zdecydowanie za droga :)). I tutaj moje pytanie - czy istnieje jakieś lepsze źródło do zakupu iPhone niż właśnie allegro (w naszym kraju oczywiście)? Zdaję sobie sprawę, że co jakiś czas można załapać się na tym forum na jakąś ofertę, jednak cena nie odbiega mocno od tych na allegro. Jeśli nie ma żadnego lepszego źródła, to czy sprowadzanie iPhone zza granic kraju ma sens jeśli chodzi o cenę? No i czy wkrótce na allegro szykuje się jakiś spadek cen chociażby po tym, jak iphone-dev podoła i będzie w stanie złamać simlocka z 3G? Czekam na odpowiedź, pozdrawiam. :)

#2 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 21 lipca 2008 - 20:31

zentrada.pl - hurtownia bez simlock, z Niemiec, nówki.

#3 Hexx

Hexx
  • 127 postów
  • SkądWołów, Wrocław

Napisano 21 lipca 2008 - 20:33

Początkowo spodziewano się spadku cen (niektórzy sądzili, że iphone 3g dostępny będzie za 199$ bez umów). Na ten moment zauważyłem, że ceny jedynki poszły do góry. I dopóki 3g nie pojawi się w polsce w sprzedaży nie liczyłbym na gwałtowny spadek cen. Allegro to dobre źródło na takie zakupy.

#4 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 21 lipca 2008 - 20:39

słuchaj powiem Tobie, że jeżeli z allegro ( oczywiście wiem, że się obawiasz oszustów - jak wszyscy ) to tylko odbiór osobisty, a najlepiej jakby było w Twoim mieście lub okolicy. Ja kupiłem swojego za 1300 zł ( odblokowany itp itd ) z allegro i jestem bardzo zadowolony. Facet był bardzo miły, znał się na rzeczy i oferował serwis - w razie co :-) Ewentualnie możesz poszukać na normalnych stronach internetowych sklepów z takimi rzeczami jak telefony.

#5 krayzie

krayzie
  • 64 postów

Napisano 21 lipca 2008 - 20:53

Ja kupiłem za 1250zł ze wszystkim, nowiutki, lśniący i pachnący :). Kupiłem go jakieś 2 tygodnie temu i nie żałuję. Miałem poczekać na 3G i na spadek cen 2G, ale na szczęście jestem niecierpliwy i udało mi się kupić za niezłą cenę iPhone'a na allegro :).

#6 eraevion

eraevion
  • 32 postów

Napisano 21 lipca 2008 - 22:29

@hasos: no, ciekawe. z tym, że trzeba mieć działalność gospodarczą, no i członkostwo jest płatne. :) Tak więc nie wiem jakby miało mi się to przydać.

#7 maciek1

maciek1
  • 83 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 lipca 2008 - 22:35

Ja natomiast kupiłem okazyjnie za 900 zł 8 lipca wersje 8GB, cieszy mnie że ceny poszły w góre:D

#8 eraevion

eraevion
  • 32 postów

Napisano 21 lipca 2008 - 22:38

@maciek1: osz, zazdroszczę. ;) Teraz rozglądam się za iPhonami na angielskim ebayu, i muszę przyznać że są bardzo ciekawe ceny. Jak jest z przesyłką z Anglii? Bo z płatnością problemu nie ma - jest paypal.

#9 greatbelow

greatbelow
  • 362 postów
  • SkądPolska

Napisano 21 lipca 2008 - 22:58

a ja kupiłem za 1550 jakoś na poczatku marca a jak sie kształtować będa ceny to mnie gila bo co się nabawilem i nauczylem z obsługi itd... to moje ;) jak by nie patrzec ceny sprzetu zawsze idą w dół z biegiem czasu.... jak sobie przypomne mój pierwszy telefon Sagem w simplusie... ehhhh aż łezka woku staje hie hie hie

#10 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 22 lipca 2008 - 08:27

hehe nie wspominaj o spadzie w dół :D ja kiedyś ( nawet nie aż tak dawno ) chciałem kupić nokie 6230 i reklamy były a telefonu w sprzedarzy brak ;/ kupiłem ten telefon za az 1900 zł i był to jeden z pierwszych w kraju. Po pół roku 800 zł - nowy :-(

#11 yidam

yidam
  • 110 postów
  • SkądSpod samiuśkich Ta.. gór Skalistych

Napisano 22 lipca 2008 - 08:44

Ja cierpliwie wyczekałem do premiery 3G. Wyczytałem warunki sprzedaży i zamówiłem na amerykańskim eBayu pierwszą wersję, bo wiedziałem, że ceny nie spadną. Pierwszego dnia pojawiło się mnóstwo ofert sprzedaży trójki z dostarczeniem po miesiącu (handlowcy chyba nie dosłuchali warunków sprzedaży) za cenę ok. $400-500. Rozeszły się na pniu, ale nigdy więcej oferta się nie powtórzyła. A na eBayu ceny (jak się spodziewałem) wzrosły. Ja jestem z iFona Alu w pełni zadowolony i mimo posiadania MobileMe (push: wszystko co możliwe) nie zmienię jeszcze softu na 2.0 przez jakiś miesiąc albo dwa. Niech beta testerzy bez dostępu do 95% aplikacji z Installera się bawią (szacunek). Konformizm rulez.

#12 piotrecky

piotrecky
  • 141 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 22 lipca 2008 - 09:34

nie kupuj nowego. Na allegro masz za 1000zl w dobrym stanie, ja tydzien temu jak mi sie zepsul poprzedni kupilem na allegro za 950zl.. Wystarczy zagadac do sprzedajacego zeby sprzedal przed aukcja bo jak nie to kupisz za 1300:)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych