Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Odblokowany iPhone 3G 8GB za 599 zł

• Please log in to reply
433 replies to this topic

#301 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 posts
Posted 21 July 2008 - 01:17

Zawsze placilem 6% cla, konkretnie za sluchawki, antyradary i krotkofalowki...
Oczywiscie ze istnieje wyrownanie do 22%, ale liczymy to od kwoty 199usd, wiec to raczej obojetne ile % ktos zaplacil w danym stanie bo zawsze wyrownanie dojdzie do 22...
Czesto przy zakupie przez internet we wielu stanach nie placi sie ani centa taxu...
Towar do kwoty 175 usd/osobe sprowadzany z usa do ue nie jest objety clem, powyzej tej kwoty juz jest...

Jesli facet sprowadzilby te iPhone'y i chcial zaplacic clo+vat to przy dzisiejszym kursie usd, kosztowalo by go to 516,53zl, do tego jeszcze 18,47 prowizji dla allegro czyli dokladnie 535zl.
Przy 300 sztukach facet zarabia 19 200zl, to sie jednak oplaca...

jasne opłaca sie, ale jak iPhone sprzeda za jeszcze 50 zł wiecej jeszcze bardziej bedzie sie opłacało. Pytanie dlaczego tego nie robi? Przecież i tak 649zł to bedzie bardzo dobra cena...

#302 owz

owz
  • 3360 posts
  • SkądPoznań

Posted 21 July 2008 - 01:25

Te 6% to clo, ktore placi kaza osoba prywatna czy tez firma za sprowadzenie towaru o wartosci powyzej 175 usd.
Nie jest wazne ile % podatku zaplacisz w usa, zawsze bedzie wyrownanie do 22%, jak tlumaczyl myapple.
Kupujac w zwyklym sklepie w usa, w zaleznosci od stanu ten podatek bedzie inny, ale kupujac przez internet czesto tax nie jest naliczany, co zalezy od stanu gdzie fizycznie znajduje sie siedziba sklepu internetowego i od stanu, gdzie towar ma byc dostarczony.
Obecnie iPhone nie da sie kupic w usa przez internet, ale wczesniejsze modele sprzedawano przez internet i to nie tylko w oficialnym sklepie apple...

tak na prawdę wszystko idzie o użyte słowa :)

Sprowadzając elektronikę z USA do Polski płacisz 22% VAT i tyle

#303 wolf

wolf
  • 165 posts
  • SkądShannon, Ireland

Posted 21 July 2008 - 01:26

jasne opłaca sie, ale jak iPhone sprzeda za jeszcze 50 zł wiecej jeszcze bardziej bedzie sie opłacało. Pytanie dlaczego tego nie robi? Przecież i tak 649zł to bedzie bardzo dobra cena...

Jesli jest oszustem i chce naciagnac ludzi na 599zl to dlaczego nie chial za iphone'y 649zl?
Zarobilby o 50zl wiecej od frajera...
Pytaj mnie, a ja Ciebie...
Moze nie chce przekroczyc konkretnej kwoty dochodu/rok?

Cholera wie, wiem tylko ze jesli to ten sam facet, ktory sprowadza samochody z usa i udalo mu sie w konteler z samochodem zapakowac jeszcze 300szt iphone to da sie na tym zarobic mimo tak niskiej ceny...

#304 Krzysiek

Krzysiek
  • 4184 posts

Posted 21 July 2008 - 01:45

Jesli jest oszustem i chce naciagnac ludzi na 599zl to dlaczego nie chial za iphone'y 649zl?
Zarobilby o 50zl wiecej od frajera...
Pytaj mnie, a ja Ciebie...
Moze nie chce przekroczyc konkretnej kwoty dochodu/rok?

Cholera wie, wiem tylko ze jesli to ten sam facet, ktory sprowadza samochody z usa i udalo mu sie w konteler z samochodem zapakowac jeszcze 300szt iphone to da sie na tym zarobic mimo tak niskiej ceny...

po 1. nie zdobyłby 300 szt - tym bardziej 600szt - przy tych warunkach sprzedaży w stanach
po 2. nawet jeśli to jakiś "przekret" w stanach - to kto by je mu sprzedał po 200 dolców :D cwaniacy w stanach też chcą zarobić - chyba że są tak cwani ze nie zarabiają :D

#305 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 posts
Posted 21 July 2008 - 02:11

przy takich warunkach sprzedażny nie ale mało to jest przekrętów? Jedziesz do chin, idziesz do fabryki zajmującej sie produkcją gitar, jak dobrze zgadasz dostaniesz gitarę bez firmowego znaczka za jedną dziesiąta ceny a jak coś dopłacisz to nawet Twoje inicjały Ci zrobią na niej... Z resztą zobaczymy w piątek...

#306 stein

stein
  • 63 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 21 July 2008 - 08:08

Dodam tylko tyle kiedy chciałem kupic iphone z allegro znalazłem 2 ukcje kolesie mieli po 20szt do sprzedania jeden sprzedał wszystkie, drugi mial cały czas wystawione napisałem meila z odbiorem osobistym czy jest mozliwy dostalem numer tel do kontaktu (nr heya) to juz wydawalo mi sie jako kant zadzwonilem pan powiedzial ze narazie telefonow niema jak powiedzialem ze podjade i odbiore osobiscie pan skwitowal ze odezwie sie pod koniec tyg bo ma trudnosci z odbiorem w/wymienionych iphonow .Pieniedzy nie wplaciłem aukcja trwała jeszcze pare dni ludzie kase wpłacali pomimo że telefonów koles niemiał jak myslicie czy ktos dostał swoj iphone !Sądze że nie bo pan nigdy sie już nie odezwał nawet na mojego meila ciesze sie tylko że byłem czujny wam też to radze !!! Jak przesledziłem aukcje okazało sie że to szajka dziła na sląsku i pan jak usłyszał o aukcji w zabrzu jak mu powiedziałem zamilkł - już wiecej sie nie odezwał

#307 tomaszt81

tomaszt81
  • 553 posts
  • SkądKoszalin

Posted 21 July 2008 - 09:27

a moze panu chodzilo o szum w kolo niego? :) albo lubi dlugie watki na myapple? ;)

#308 majkelmichal

majkelmichal
  • 59 posts
  • SkądZelów / Łódź

Posted 21 July 2008 - 10:03

dodzwonił sie ktos do niego wogóle ? Bo jak na mój gust to ma tela wyłączonego :D ciekawe czemu :D?

#309 plonek

plonek
  • 2 posts

Posted 21 July 2008 - 10:31

[url=http://allegro.pl/show_user.php?uid=10309062]Informacje o UĹźytkowniku Teleszynski_Auto - Aukcje internetowe Allegro[/url]
Informacje o Użytkowniku: Teleszynski_Auto (56) - Konto zawieszone
n/c
EDIT:
Było wiadomo jak to się zakończy...
Co najwyzej mozna pojsc na ta Wiatraczna i przyprawic kolesiowi twarz na czerwono, ze zrobil ludziom nadzieje ;p o ile tam w ogole jest;p
Współczyje tylko tym, którzy juz wyslali kase i beda musieli zglosic sprawe na policje ;/

#310 Krzysiek

Krzysiek
  • 4184 posts

Posted 21 July 2008 - 10:37

lepsze jest to:
Informacje o UĹźytkowniku Teleszynski_Auto - Aukcje internetowe Allegro

#311 plonek

plonek
  • 2 posts

Posted 21 July 2008 - 10:46

doslownie 10-20 minut temu zawisili kolesiowi konto.

#312 kepak

kepak
  • 278 posts
  • SkądŁódź

Posted 21 July 2008 - 10:56

zawieszone ma już od wczoraj

#313 enigma

enigma
  • 151 posts

Posted 21 July 2008 - 11:53

spojrzcie ze wiekszosc aukcji bylo w maju i czerwcu co prawie dwa dni. nabijał sobie pewnie komentarze zeby wyjsc na wiarygodnego

#314 Szejker

Szejker
  • 214 posts
  • SkądKraków / Cieszyn

Posted 21 July 2008 - 11:57

Pewnie on i jego kumple śledzą ten temat i tam się*pokładają ze śmiechu jak widzą nasze reakcje i komentarze ;>

#315 ciekawy22

ciekawy22
  • 8 posts

Posted 21 July 2008 - 13:47

[url=http://www.teleszynskiauto.pl/index.html]Teleszynski Auto[/url] co myslicie o tym ? to chyba jego strona :)

#316 Krzysiek

Krzysiek
  • 4184 posts

Posted 21 July 2008 - 14:21

Teleszynski Auto co myslicie o tym ? to chyba jego strona :)

to jest dobre:D
"
Wazne

Przed przyjazdem, prosimy o kontakt telefoniczny i umowienie sie na spotkanie."

żeby tylko zdążyć załatwić jakaś niby sekretarke :D

#317 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 posts
Posted 21 July 2008 - 15:35

Teleszynski Auto co myslicie o tym ? to chyba jego strona :)

a nie uważasz że ktoś po prostu podszył sie pod tą firmę?

poza tym jak bys przesledził wątek od poczatku to bys zobaczył że temat strony był juz omawiany...

---- Dodano 21-07-2008 o godzinie 16:43 ----

to jest dobre:D
"
Wazne

Przed przyjazdem, prosimy o kontakt telefoniczny i umowienie sie na spotkanie."

żeby tylko zdążyć załatwić jakaś niby sekretarke :D

no to akurat jest całkiem normalne i logiczne, zakładając że ktoś przetrzymuje towar w domu to jednak było by miło zadzwonić i sie umówić a nie iśc na marne i nie zastać nikogo...

---- Dodano 21-07-2008 o godzinie 16:44 ----

spojrzcie ze wiekszosc aukcji bylo w maju i czerwcu co prawie dwa dni. nabijał sobie pewnie komentarze zeby wyjsc na wiarygodnego

zwróć uwagę na ceny jaki pojawiaja sie w aukcjach, przewaznie 1 zł :P

#318 majkelmichal

majkelmichal
  • 59 posts
  • SkądZelów / Łódź

Posted 21 July 2008 - 19:21

Właśnie znalazłem zaskakujące podobieństwo!!!!! Wpisując Andrzej teleszyński w google jak to zwykele robi 99% internautów :D natknąłem się na dokument w wordzie , niby nic nie znaczący jednak konto bankowe jakie było tam podane jest oprócz pierwszych dwóch liczb i dwóch ostatnich identyczne do tego z aukcji , wydaje się że to naprawde ten gościu bo jakim cudem miałby prawie identyczny numer konta bankowego przecież nie da się w banku ustalić jaki chcemy mieć numer :D , numer z aukcji to : 90 1140 2017 0000 4502 0782 2127 zaś numer z dokumentu w necie : 06 1140 2017 0000 4502 0782 2184 poniżej terść dokumentu : ZLECENIE POŚREDNICTWA W AUKCJI Zawarta w dniu ………………. pomiędzy: Teleszyński Auto sp. z o. o. z siedzibą ul. 11 Listopada 49/11, 14-100 Ostróda, NIP 913-00-02–478, wpisaną do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000143668 reprezentowaną przez Andrzeja Teleszyńskiego zwaną dalej „Zleceniobiorcą”, a - imię i nazwisko / nazwa firmy: - adres zameldowania/siedziby wraz z kodem pocztowym: - adres do korespondencji jeśli jest on inny od powyższego: - PESEL / REGON: - NIP/EURONIP: - telefon stacjonarny: - fax: - telefon komórkowy: - adres email: …… zwaną dalej „Zleceniodawcą”. Przedmiotem ZLECENIA jest licytowanie na aukcji pojazdu: - Numer Oferty: - Marka: - Model: - Rok Produkcji : - Przebieg : - Typ Nadwozia : - Pojemność Silnika : - Kolor lakieru : - Skrzynia biegów : - Wyposażenie Dodatkowe : Proponowana Cena Maksymalna*: Wpłata 500 USD lub 1100 PLN (wg. Kursu NPB) Numer Konta Firmowego Teleszynski Auto: 06 1140 2017 0000 4502 0782 2184 * Cena maksymalna, to cena do której Zleceniobiorca może licytować na aukcji. -------------------- moim zdaniem jest jakaś nadzieja :D , zresztą jade w poniedziałek do tego gościa to się okaże :D

#319 Slawus

Slawus
  • 525 posts
  • SkądCzłuchów

Posted 21 July 2008 - 19:24

uu no moooze i cos by z tego bylo, choc naprawde watpie...

#320 majkelmichal

majkelmichal
  • 59 posts
  • SkądZelów / Łódź

Posted 21 July 2008 - 19:43

a na tym jego zdjęciu jest 296 Ipponów to i tak 4 osoby mają Peszek :P

#321 easymike

easymike
  • 328 posts

Posted 21 July 2008 - 20:10

To że konto zawiesili to jeszcze nic nie znaczy. Ja też bym je zawiesił bo aukcja była nielegalna.

#322 Darrarski

Darrarski
  • 469 posts
  • SkądWarszawa / Piastów

Posted 21 July 2008 - 21:46

To że konto zawiesili to jeszcze nic nie znaczy. Ja też bym je zawiesił bo aukcja była nielegalna.

Zgadza się, "nielegalne" jest sprzedawanie czegoś, czego się nie ma i mieć nie będzie (600 sztuk iPhone 3G).

#323 wloshaty

wloshaty
  • 52 posts
  • SkądSkądinąd

Posted 21 July 2008 - 22:57

wiecie... wsciekne sie jesli sie okaze ze facet naprawde mial te iphony... Ci ktorzy dokonali zakupu w pierwszej aukcji niech na biezaco zdaja relacje :D

#324 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 posts
Posted 21 July 2008 - 23:09

ja Ci moge zdać relacje, zero kontaktu tel, żadnej odpowiedzi na emaile itp i myśle że ta sytuacja sie nie zmieni ;]

#325 newburt

newburt
  • 354 posts
  • SkądWawa, NDM

Posted 21 July 2008 - 23:46

ja pierdziu, czytam Was i oczom nie wierze, marzenia Wam rozum zaslaniaja :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users