Witam
Pytanie krótkie, ale nigdzie nie mogę znaleźć na nie odpowiedzi...
A mianowicie- ile laptopów można przywieźć ze sobą z USA podróżując samolotem?
Czy dwa to już za dużo, można tylko jeden?
Proszę o odpowiedzi zwłaszcza osoby który już latały z laptopami z i do USA, jakie napotkały problemy itd.
Będę wdzięczny za wszystkie wpisy!

Ile laptopów przez granicę?
Started by
wicius
, 19 Jul 2008 23:28
5 replies to this topic
Posted 19 July 2008 - 23:28
Posted 20 July 2008 - 10:30
Ja wiem, o dwóch na raz. Jeden w podręcznym i jeden normalnie. Na osobę, ale nie wiem czy było to podyktowane jakimiś ograniczeniami, a nie ma na stronie lotnisk albo urzędu celnego?
Posted 20 July 2008 - 10:47
W zasadzie możesz przewieść tyle ile wejdzie Ci do bagażu byle nie przekroczyć 20 lub 25kg. Zależy jaka linia lotnicza.
Posted 21 July 2008 - 15:33
A w bagażu podręcznym? Wsadzanie laptopa do bagażu głównego jest dość ryzykowne (wypadki się zdarzają, bagaż może zginąć...). Rozumiem, że w podręcznym można tylko jednego?
Posted 21 July 2008 - 15:58
A w bagażu podręcznym? Wsadzanie laptopa do bagażu głównego jest dość ryzykowne (wypadki się zdarzają, bagaż może zginąć...). Rozumiem, że w podręcznym można tylko jednego?
Nie, możesz mieć dwa. Powiesz, że to twojego kolegi, siostry, dziewczyny i po sprawie. Warunek jest jeden - bagaż podręczny nie może warzyć więcej niż 5kg. Musisz sprawdzić jak jest w poszczególnych liniach lotniczych. Wszystko mają rozpisane na www.
Posted 21 July 2008 - 20:37
Czyli dwa maksymalnie
Nie mów tylko, że są na handel, to jest jak samobójstwo

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users