Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Ile laptopów przez granicę?

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 wicius

wicius
  • 852 posts
  • SkądPoznań

Posted 19 July 2008 - 23:28

Witam Pytanie krótkie, ale nigdzie nie mogę znaleźć na nie odpowiedzi... A mianowicie- ile laptopów można przywieźć ze sobą z USA podróżując samolotem? Czy dwa to już za dużo, można tylko jeden? Proszę o odpowiedzi zwłaszcza osoby który już latały z laptopami z i do USA, jakie napotkały problemy itd. Będę wdzięczny za wszystkie wpisy!

#2 huski

huski
  • 1063 posts
  • SkądEU

Posted 20 July 2008 - 10:30

Ja wiem, o dwóch na raz. Jeden w podręcznym i jeden normalnie. Na osobę, ale nie wiem czy było to podyktowane jakimiś ograniczeniami, a nie ma na stronie lotnisk albo urzędu celnego?

#3 b.milewski

b.milewski
  • 4486 posts
  • SkądGlasgow

Posted 20 July 2008 - 10:47

W zasadzie możesz przewieść tyle ile wejdzie Ci do bagażu byle nie przekroczyć 20 lub 25kg. Zależy jaka linia lotnicza.

#4 wicius

wicius
  • 852 posts
  • SkądPoznań

Posted 21 July 2008 - 15:33

A w bagażu podręcznym? Wsadzanie laptopa do bagażu głównego jest dość ryzykowne (wypadki się zdarzają, bagaż może zginąć...). Rozumiem, że w podręcznym można tylko jednego?

#5 b.milewski

b.milewski
  • 4486 posts
  • SkądGlasgow

Posted 21 July 2008 - 15:58

A w bagażu podręcznym? Wsadzanie laptopa do bagażu głównego jest dość ryzykowne (wypadki się zdarzają, bagaż może zginąć...). Rozumiem, że w podręcznym można tylko jednego?

Nie, możesz mieć dwa. Powiesz, że to twojego kolegi, siostry, dziewczyny i po sprawie. Warunek jest jeden - bagaż podręczny nie może warzyć więcej niż 5kg. Musisz sprawdzić jak jest w poszczególnych liniach lotniczych. Wszystko mają rozpisane na www.

#6 matdys

matdys
  • 1253 posts
  • SkądRzeszów, PL

Posted 21 July 2008 - 20:37

Czyli dwa maksymalnie ;) Nie mów tylko, że są na handel, to jest jak samobójstwo :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users