Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Jak zatrzymac kopiowanie

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 stan

stan
  • 31 posts

Posted 16 July 2008 - 16:57

Witam Czy w tym hiper ultra super swietnym systemie istnieje mozliwosc zatrzyamania kopiowanych plikow.? Kopiuję pliki po czym wsyakauje jakis błąd -nr xxx pasek krzyczy sytem by nacisnąć dalej. Pasek sie kopiowania przesuwa pokazuje czas orientacyjny do konca 5 sec i włącza sie to zabwane kolorowe kółeczko, i tyle mozna zrobic bo nic nie dziala. Przycisk z krzyżykiem który powinien kończyć kopiowanie kija daje. Jedyna rada w tym momencie jest wymusić koniec Findera a i to nie zawsze bo pozniej nie raz dostac sie np do CD / DVD z ktorego byly kopiwane pliki graniczy z cudem. Czy jest inna mozliwsci zakończenie nie udanego kopiowanie? Badz czy mozna w jakis sposób wymusić jednak skopiowanie.

#2 kiniek

kiniek
  • 12 posts
  • SkądGdansk

Posted 16 July 2008 - 17:56

zacznij pisac po polsku :)

#3 stan

stan
  • 31 posts

Posted 16 July 2008 - 18:07

zacznij pisac po polsku :)

tak to z cala pewnoscia pomoze

#4 nostri

nostri
  • 559 posts
  • SkądOxapampa, PE

Posted 09 April 2009 - 09:55

odkopie bo wlasnie mam ten sam problem jak zatrzymac kopiwanie ??

#5 Furiat

Furiat
  • 235 posts

Posted 09 April 2009 - 10:11

Jak widaćsuper świetny cudowny system nie jest taki "super" . Jeżeli po takim czasie nie było odpowiedzi, to raczej nie będzie już. Tutaj potrafią tylko wypominać " było!!!" A z nowymi problemami zostawiają ciebie samego sobie. Pozdrawiam i przepraszam że zrobiłem ci nadzieje nowym postem :)

#6 Smoczy

Smoczy
  • 4066 posts
  • SkądPrzemyśl

Posted 09 April 2009 - 10:27

ja podpisze się pod tym,mam podobnie przy kopiowaniu z CD,jedyne co pomaga to włożenie igły w szczeline tray'a napędu,inaczej zawiesza mi cały system,a jak to nic nie daje to hard reset.

#7 imrik

imrik
  • 3471 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 09 April 2009 - 12:03

No pomyslcie chwileczke zamiast od razu tak narzekac. To chyba oczywiste ze jak sie cos kopiuje z CD/DVD, na ktorym cos jest nie tak nagrane lub jest uszkodzone i nie da sie odczytac wszystkich bajtow to sie zwyczajnie nie skopiuje i sie zawiesza proces kopiowania, ne? Skoro nie mozna zakonczyc kopiowania krzyrzykiem to trza ubic Findera i tyle. Ta informacja jest w pierwszy mposcie, autor sam sobie odpowiedzial na pytanie, ktore stawial. Tak samo bedzie na kazdym systemie operacyjnym, ktory bufforuje dane podczas kopiowania (na wypadek awarii, co by sie dane nie utracily). Pozatym jak Finder zwraca kod bledu to tak trudno przeklepac go do googli i zobaczyc co i jak? Moze nosnik jest uszkodzony a moze naped?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users