Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z sync iPhone i GMail

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Moridin

Moridin
  • 600 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 lipca 2008 - 11:44

Witam,

Problem opisałem tutaj: Mac'owe ABC dla użytkowników Windows: Problem z synchronizacją - iPhone vs. GMail

Stało się. Nowe konto GMail'owe prawie działa prawidłowo, ale przecież wiecie jak to jest z reklamy.

Po konfiguracji pod Outlookiem nie było żadnych problemów - wszystko działa tak jak należy. Jednak jak później dodałem konto do iPhone'a to pojawiły się problemy.

Dodam tylko, że prywatne konto też mam na GMailu i działa jak najbardziej prawidłowo, także było to niemałe i niemiłe zaskoczenie.

Problem polega na tym, że po kliknięciu np. w "Inbox", GMail nie pokazuje najnowszych wiadomości. W chwili obecnej pokazuje mi starocie z 15. stycznia. Jak przychodzi nowa wiadomość to wyświetla się prawidłowo, natomiast te dodane wcześniej niekoniecznie.

Najciekawsze jest to, że to drugie konto działa idealnie, a nie znalazłem żadnych różnic konfiguracyjnych. Niestety, chociaż może w tym wypadku to i lepiej, nie jestem osamotniony w tym problemie.

HELP! :)

#2 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 16 lipca 2008 - 14:43

Jak masz skonfigurowanego Gmaila? Przez POP'a czy IMAP? //T

#3 Moridin

Moridin
  • 600 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 lipca 2008 - 15:38

IMAP oczywiście....

---- Dodano 16-07-2008 o godzinie 20:20 ----
Wygląda na to że jest to problem z iPhone. To samo mam teraz z MobileMe... Dodam tylko, że wiadomości kopiuje na MobileMe ze swoich folderów w Outlook.

#4 Moridin

Moridin
  • 600 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 lipca 2008 - 16:16

Update: iPhone 2.0 ma ten sam problem. Nie wiem już o co chodzi. :(

#5 quzo

quzo
  • 1 239 postów
  • Skądwawa

Napisano 29 lipca 2008 - 17:38

wejdź na maila z kompa i sprawdź w opcjach gmaila czy protokół IMAP jest włączony

#6 Moridin

Moridin
  • 600 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 lipca 2008 - 17:47

Jest włączony. Wszystko jest pozornie OK. Ale iPhone i tylko iPhone na MobileMe, GMail i Yahoo (wszystkie IMAP) wyświetla wiadomości z przed paru miesięcy. Jak się załaduje cały katalog (300+ maili) to wtedy są wszystkie, ale tylko wtedy.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych