Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Podaj kod

• Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 bjern

bjern
  • 26 posts

Posted 15 July 2008 - 21:41

Przed chwilą moja żona wprowadziła kod zabezpieczający do iPhona, no i jak to bywa teraz jest problem. Czy istnieje możliwość odblokowania telefonu ? Telefon prosi o podanie kodu po kilku próbach trzeba poczekać kilka minut i znów zabawa. Mam pełen dostęp do telefonu prze iTunes mogę synchronizować itp. Da się to zrobić bez restore ? Zwyczajnie nie chce mi się bawić w robienie kopi bezpieczeństwa i odtwarzanie tego od nowa. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam

#2 nicolas79

nicolas79
  • 102 posts

Posted 15 July 2008 - 21:43

i co już zapomniała jaki to kod ?? Trochę dziwne.

#3 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 July 2008 - 21:43

Poproś żonkę o ten kod. :) Chyba, że jak większość babek założyła hasło i już go nie pamięta. :lol:

#4 jasqrlz

jasqrlz
  • 46 posts
  • SkądKrakow

Posted 15 July 2008 - 21:45

A to jest nowy czy stary iPhone????

#5 c64a

c64a
  • 371 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 July 2008 - 23:10

A to jest nowy czy stary iPhone????

a co to za różnica?

#6 bjern

bjern
  • 26 posts

Posted 16 July 2008 - 07:18

nicolas napisał: "i co już zapomniała jaki to kod ?? Trochę dziwne." Wszędzie wietrzysz spisek ? .... Ludzie trochę wiary, nie wszyscy kradną, kombinują, oszukują itp. Ale dla uspokojenia powszechnie tu panujących tendencji. iPhone'a kupiłem legalnie jestem jego właścicielem (a dokładniej moja żona) mam na to paragon i gwarancję. Może czas zacząć wierzyć ludziom, a takie rzeczy jak w tym przypadku się zdarzają. Potwierdzą to faceci którzy już mają małżonki ;-). Zatem reasumując serdecznie dziękuję za pomoc, z problemem już sobie poradziłem. iPhone znów działa prawidłowo.

#7 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 16 July 2008 - 08:15

jak masz w swoim miescie jakis serwis lub ktos kto sie zajmuje iphonami itp to idz a napewno Tobie zdejmie tą blokade :-)

#8 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 July 2008 - 11:03

Przecież napisał, że działa prawidłowo. Dla ścisłości, mógłbyś napisać co takiego zrobiłeś. :) Wielu osobom może się to przydać... ;)

#9 bushman.editing

bushman.editing
  • 4115 posts
Posted 16 July 2008 - 11:21

Bez kodu raczej nie odtworzysz/restore. Było tak podobnie z iPodami Touch na forach polskojęzycznych i anglojęzycznych, które przeszukałem. Nigdzie nie znalazłem na to rozwiązania.

#10 M4v3R

M4v3R
  • 2043 posts
  • Skąd/usr/pl/Konin

Posted 16 July 2008 - 19:08

A tam, nic nie jest niemożliwe.

Informacja o tym czy jest używany kod jest zapisana w pliku:

/var/mobile/Preferences/com.apple.springboard.plist

Należy wartość klucza PasswordProtected ustawić na 0 a następnie zrestartować iPhone'a i voila.

Natomiast sam kod jest zapisany w bazie sqlite:

/var/Keychains/keychain-2.db

W tabeli genp. Jest on jednak zaszyfrowany więc ta informacja na niewiele się pewnie zda :).

#11 tadolboss

tadolboss
  • 1 posts

Posted 04 May 2009 - 20:00

podaj kod Witam,postanowiłem podłączyć się do tego wątku ponieważ w moim przypadku mój dwuletni syn oglądając bajkę w samochodzie na Iphonie 3G uruchomił blokadę (tzn. najpierw oglądał a później najwidoczniej zaczął się bawić ).Oczywiście kodu nie znam a syn mi nie powie.....Na iphona można się dodzwonić jednak przy próbie wykonania połączenia telefon prosi o kod.Próbowałem Itunes-em jednak program informuje że mam najpierw podać kod.Zadzwoniłem na infolinię Ery ale miła Pani powiedziała że mam zrobić twardy reset a jeśli to nie pomoże to oddać do serwisu.Nie chciałbym robić resetu właśnie ze względu na bajki wgrane na Iphona.Będę bardzo wdzięczny za pomoc .Oświadczam ze telefon został kupiony legalnie w sieci Era. Z góry dziękuję za szybką pomoc Pozdrawiam Adam

#12 bushman.editing

bushman.editing
  • 4115 posts
Posted 04 May 2009 - 20:44

Witam,postanowiłem podłączyć się do tego wątku ponieważ w moim przypadku mój dwuletni syn oglądając bajkę w samochodzie na Iphonie 3G uruchomił blokadę (tzn. najpierw oglądał a później najwidoczniej zaczął się bawić ).Oczywiście kodu nie znam a syn mi nie powie.....Na iphona można się dodzwonić jednak przy próbie wykonania połączenia telefon prosi o kod.Próbowałem Itunes-em jednak program informuje że mam najpierw podać kod.Zadzwoniłem na infolinię Ery ale miła Pani powiedziała że mam zrobić twardy reset a jeśli to nie pomoże to oddać do serwisu.Nie chciałbym robić resetu właśnie ze względu na bajki wgrane na Iphona.Będę bardzo wdzięczny za pomoc .Oświadczam ze telefon został kupiony legalnie w sieci Era.
Z góry dziękuję za szybką pomoc
Pozdrawiam
Adam

Jednak tzw TWARDY RESET, czyli restore z trybu DFU, to jedyne wyjście...

Poszukaj na forum jak to wykonać :)

#13 FloRian

FloRian
  • 5 posts

Posted 22 July 2010 - 19:52

Witam Czy ktoś znalazł sposób na odblokowanie zablokowanego iphona?Chodzi o blokadę klawiatury! Pozdrawiam

#14 xinqev

xinqev
  • 526 posts

Posted 22 July 2010 - 20:05

A jak go zalokowałeś, że nie możesz odblokować? Ja np. się zgubiłem, gdy włączyłem VoiceOver - wtedy trzeba dwukrotnie stuknąć

#15 MiQulll

MiQulll
  • 7 posts

Posted 27 July 2011 - 04:03

Witam. Mam iphone 4, wersja 4.1, jailbreak, gevey sim. Podczas ładowania (!) Pojawił się u mnie taki sam problem. Bardzo proszę o rozwiązanie, hasła po prostu nie znam, ustawiło się w nocy (jakkolwiek to brzmi!) Pozdrawiam,

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users