Microsoft Remote Desktop Connection 2.0 - polskie znaki
Napisano 12 lipca 2008 - 22:05
Napisano 13 lipca 2008 - 22:57
Napisano 13 lipca 2008 - 23:12
Napisano 14 lipca 2008 - 10:46
Napisano 14 lipca 2008 - 15:16
Napisano 15 lipca 2008 - 13:12
Napisano 17 lipca 2008 - 18:04
Napisano 19 lipca 2008 - 13:22

Napisano 19 lipca 2008 - 13:33
Wypróbujcie LogMeIn.com - o niebo lepsze rozwiązanie. Kiedyś napiszę test/tutorial.
Popieram. W dodatku podstawowa wersja jest darmowa. Oczywiście można samemu postawić serwer VNC, odpowiednio skonfigurować i łączyć się dowolnym klientem VNC, ale LogMeIn ma kilka bardzo znaczących zalet:
- instalacja trwa chwile, konfiguracja właściwie uproszczona została do minimum, po instalacji od razu wszystko działa
- klienta masz na stronie LogMeIn, nie musisz instalować niczego na komputerze z którego chcesz się połączyć (czasami instalacja takiego oprogramowania nie jest to możliwa, np. w kafejce internetowej, wtedy LogMeIn sprawdza się idealnie)
- LogMeIn będzie działał bez względu na konfigurację sieci (NAT, Routery, prywatne IP, port forwarding, nic mu nie groźne)
- o dziwo LogMeIn działa wyjątkowo sprawnie i płynnie, w porównaniu z VNC (połączenie PL->USA) nierzadko daje radę zauważalnie lepiej
Napisano 19 lipca 2008 - 13:49
Napisano 19 lipca 2008 - 14:49
Polskie ogonki ( przynajmniej w XP ) można też wstawiać kombinacją alt + ctrl.
Dopiero co o tym napisałem

Spróbowałem tego LogMeIn i nie wiem czym się zachwycacie, nie dość że pozwalamy na instalację obcego oprogramowania zostawiając otwarte drzwi do wszystkich zasobów swojego komputera (riskware) to jeszcze cała ta otoczka usługi jak konto w serwisie zewnętrznym jest IMO zbędna.
Usługę RDC w Windows włącza się jednym kliknięciem myszy w konfiguracji, zarówno serwer jak i klient są wbudowane w system i zdecydowanie bardziej godne zaufania. Nowa uaktualniona wersja protokołu RDP jest wydajniejsza również od VNC. Konfiguracje połączeń do kilku komputerów można sobie zapisać do osobnych plików i wystarczą dwa kliknięcia w znaczek żeby połączyć się z wybraną maszyną.
A tak zupełnie na marginesie to klient RDC 2.0 na Maka ma ładny interfejs

Napisano 19 lipca 2008 - 18:50
Spróbowałem tego LogMeIn i nie wiem czym się zachwycacie, nie dość że pozwalamy na instalację obcego oprogramowania zostawiając otwarte drzwi do wszystkich zasobów swojego komputera (riskware) to jeszcze cała ta otoczka usługi jak konto w serwisie zewnętrznym jest IMO zbędna.
Nie wiem o co Ci chodzi z tym "zostawianiem otwartych drzwi do zasobów komputera", przecież o to właśnie chodzi, że musisz "otworzyć takie drwi", żeby mieć dostęp z zewnątrz. Nie nazwałbym tego "riskware", żeby uzyskać dostęp do komputera musisz zalogować się na stronie LogMeIn i oprócz tego znać użytkownika / hasło do systemu do którego się logujesz. Cała reszta dodatkowych usług jest tylko w wersji płatnej (lub w wersji trial przez krótki okres czasu). Używaj tego, co wydaje Ci się lepsze, szybsze. Jeśli chodzi o bezpieczeństwo to LogMeIn jest na równi z RDC. Jeśli chodzi o łatwość konfiguracji, to stawiałbym na LogMeIn, bo nie musisz ustawiać przekierowania portów, ani konfigurować dodatkowej domeny (dynamic dns), wszystko działa od razu po instalacji. Dlatego też poleciłem ten program. Jeśli używasz zdalnego dostępu tylko po sieci lokalnej, to pewnie RDC lub jakiś VNC będzie lepszym rozwiązaniem.
Napisano 20 lipca 2008 - 22:30
Napisano 25 lipca 2008 - 02:27
Napisano 15 października 2009 - 14:53
Napisano 06 listopada 2009 - 20:10
Zaprzyjaźnij się z [URL="http://cord.sourceforge.net/"]CoRDem[/URL].
Akurat u mnie w CoRD nie ma możliwości uzyskania polskich znaków, a w Remote Desktop Connection 2.0 bez problemu za pomocą ctrl+ alt. Nie zaprzyjaźnimy się zatem

Napisano 26 marca 2012 - 08:30
Napisano 26 marca 2012 - 09:43
Zgodnie z regulaminem, nie odświeżamy wątków starszych niż pół roku. Znajdź aktualny wątek traktujący o tym samym problemie i w nim kontynuuj dyskusję. Zamykam.Nie odświeżaj wątków starszych niż 6 miesięcy.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych