Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Już jesteśmy MyApple v3

• Please log in to reply
292 replies to this topic

#176 nicomsw

nicomsw
  • 728 posts

Posted 11 July 2008 - 20:25

Dla mnie wypas. Wielkie dzięki dla tych, którzy nad tym pracowali!

#177 mekintosz

mekintosz
  • 964 posts

Posted 11 July 2008 - 20:27

Wszystko, fajnie, ladnie i prawie estetycznie (ta sonda na samym srodku tak troche zamieszania wprowadza, lepiej jakby byla z boku), ale jeden minus.

Moje mini G4 nie daje rady - jest tu tyle flash'a ze wiatraczek robi burze, a strona robi slideshow - takich duzych upgradeow (czytaj: kup intela), nawet Apple z Leopardem nie wymusza. I to zarowno pod Safari jak i Camino.

A i te pierwsze 3 newsy w flashu jakos tak nieczytelnie (a najbardziej wnerwia mnie to ze nad i pod nimi widac znaki "<>" - bez cudzyslowow). Pozniej dam screena...

Ogolnie jednak bardzo ladnie (bez tych "niebieści" dużo czytelniej i lżej się zrobiło...) i tak jakoś... do MyApple V1 nawiązuje - przyciski nawigacyjne w ksztalcie tych ze strony Apple'a i rownie czytelnie i biało jak w V1 (a nawet bardziej :) )

O i jedno pytanko - MyApple.pl V1 przeniesliscie do archiwum, a co bedzie z V2 :?: Zachowacie dla pokoleń :?: :D

#178 tahuti

tahuti
  • 6 posts

Posted 11 July 2008 - 20:35

good.

#179 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 11 July 2008 - 20:44

Niech ktoś z szanownych panów adminów spróbuje odpalić nowe myapple pod iPhone'm/iTouch'em.
Działa ciężko, a design lekko się kaszani (połowa strony pusta?!).
Pozdrawiam ;)

Nad wersja dla iPhone/iTouch tez juz pracujemy. Ale dajcie nam troche oddechu, przeciez MA to mimo wszystko hobby - kazdy z nas chodzi jeszcze do pracy.Nic od razu.

#180 Macwolx

Macwolx
  • 209 posts

Posted 11 July 2008 - 21:12

ktoś napisał wcześniej, torszke ciemniejsze tło, albo jakieś bardziej wyraźne rameczki :)

#181 TuaX

TuaX
  • 37 posts
  • SkądEłk

Posted 11 July 2008 - 21:13

Bardzo fajnie to wygląda. Jak narazie drażnie mnie tylko to że reklama i newsy w oknie zmieniają się za szybko, skupić się nie da. Poprawcie to i będzie pro. A i ciekawy obrazek zobaczyłem: Dołączona grafika

#182 admkryn

admkryn
  • 2997 posts
  • SkądLondyn, UK

Posted 11 July 2008 - 21:15

Ja zauważyłem, że po przesunięciu bloczku na stronie głównej po ponownym wejściu na stronę wraca on na swoje poprzednie miejsce. Jakaś funkcja zapisu układu strony głównej?

#183 Simek

Simek
  • 438 posts
  • SkądSPT / GDZ

Posted 11 July 2008 - 21:22

Ja zauważyłem, że po przesunięciu bloczku na stronie głównej po ponownym wejściu na stronę wraca on na swoje poprzednie miejsce. Jakaś funkcja zapisu układu strony głównej?

Zapewne jak się ekipa upora ze wprowadzaniem wszystkich możliwości dostosowywania content boxów, to układ zapisywany będzie w postaci ciasteczek... ;D

#184 b.milewski

b.milewski
  • 4486 posts
  • SkądGlasgow

Posted 11 July 2008 - 21:25

Planowo ma to być poprawione w sobotę.

#185 mimon

mimon
  • 158 posts
  • SkądMaków Maz

Posted 11 July 2008 - 21:26

jest cudownie ale trudno się połapać, gratulacje :)

#186 gregpo

gregpo
  • 42 posts

Posted 11 July 2008 - 21:33

No wreszcie... O północy po kilkunastu próbach obejrzenia strony zwątpiłem. W dzień miałem niesmak, że prawie nie mogę korzystać z mojego codziennego ulubionego serwisu. Ale wreszcie wieczorem mogłem usiąść, i z radością stwierdzić, że już nie ma natrętnego logowania ani database errora ;) Z radości porzuciłem wszelkie dzisiejsze smutki :) Teraz można pośmigać aż miło :) Gratulacje... Mam tylko nadzieję, że nie będzie dużo reklamowej agresji (jest więcej niż było, ale trzeba to zrozumieć... :) ) PS. Zastanawia mnie tylko, dlaczego jest wciąż tak, że redagując odpowiedź na forum mam do dyspozycji 2 buttony - zatwierdzenia i opcji zaawansowanych. A opcje zaawansoewane działają jako podgląd. Po pierwszym zaś użyciu "opcji zaawansowanych" button już ma opis "podgląd wiadomości" :) :)

#187 ambasador

ambasador
  • 80 posts
  • SkądRadom

Posted 11 July 2008 - 21:44

Gratulacje, chyba najlepsza w tym roku polska strona portalowa jak widzialem (pc world, onet i pewnie cos jeszcze) choc nie przepadam ze takimi molochami to myapple jest mi sie podoba. szkoda tylko, ze wszystko nie na divach. musicie sie jeszcze postarac. This page is not Valid XHTML 1.0 Transitional! Result: Failed validation, 468 Errors troche duzo :D

#188 jankor

jankor
  • 1550 posts
  • SkądWrocław

Posted 11 July 2008 - 22:06

Do listy pomyslow na zmiany dodam taki: obrazki dotyczace for z nowymi postami, szczegolnie te male, sa bardzo trudne do rozroznienia od tych dotyczacych for bez nowych postow...

#189 Ka

Ka

• 6050 posts
  • SkądKraków

Posted 11 July 2008 - 22:07

troche duzo :D

Spokojnie, kazda wersja OS X ma minimum 9 apdejtow to i my mozemy powolutku poprawiac. A jestesmy w fazie beta dopiero ;)

p.s. rowniez ja mam watpliwosci czy stopka redakcyjna na srodku pierwszej strony to dobry pomysl.

#190 Luk

Luk
  • 108 posts
  • SkądTychy

Posted 11 July 2008 - 22:23

Jak dla mnie wygląda super ;)

#191 khak

khak
  • 32 posts

Posted 11 July 2008 - 22:35

A ja mam komunikat, że nie mogę tworzyć nowych tematów. Mam zablokowane konto ?

#192 tomasz

tomasz

• 10988 posts

Posted 11 July 2008 - 23:06

A ja mam komunikat, że nie mogę tworzyć nowych tematów. Mam zablokowane konto ?

W jakim dziale? (podaj link najlepiej)

#193 sali128

sali128
  • 2873 posts
  • SkądGdynia, Poland

Posted 11 July 2008 - 23:10

Super działa...dobra robota!

#194 newburt

newburt
  • 354 posts
  • SkądWawa, NDM

Posted 11 July 2008 - 23:38

Gratulacje, ladny i ciekawy lejaut, chcialem tez powiedziec, ze ustawiam sobie bloczki, a one po kazdym przladowaniu strony wracaja na swoje stare miejsce, konkretnie watki na forum zamieniam z bloczkami ogloszenia i gry :)

#195 tomasz

tomasz

• 10988 posts

Posted 11 July 2008 - 23:45

Gratulacje, ladny i ciekawy lejaut, chcialem tez powiedziec, ze ustawiam sobie bloczki, a one po kazdym przladowaniu strony wracaja na swoje stare miejsce, konkretnie watki na forum zamieniam z bloczkami ogloszenia i gry :)

Pracujemy nad tym :)

#196 51m0n

51m0n
  • 6980 posts

Posted 12 July 2008 - 00:01

Panowie i Panie, jak już powiedziano wcześniej: główna jest zrobiona w taki sposób abyście Wy mieli nad nią władzę :) i dostosowali ją sobie do swoich potrzeb. Dajcie jeszcze trochę czasu ludziom wprowadzającym zmiany i zobaczycie jak będzie fajnie ;)

#197 newburt

newburt
  • 354 posts
  • SkądWawa, NDM

Posted 12 July 2008 - 00:30

przeca sie nie czpiam, informacyjnie napisalem, portal lubie i wiele mu wybacze :)

#198 51m0n

51m0n
  • 6980 posts

Posted 12 July 2008 - 00:52

Ale tu nie chodzi o czepianie się ;) Wręcz przeciwnie, każde słowo czytamy i o ile to możliwe będziemy wprowadzać w życie. Problem polega na tym, że przez pewne sprawy na które nie do końca mieliśmy wpływ wyszło tak jak wyszło ;) I ja chciałbym zapewnić w imieniu całego zespołu MyApple że jeszcze sporo się zmieni i każdy główną sobie tak dostosuje żeby mu się podobała :)

#199 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7238 posts
  • Skąd3city

Posted 12 July 2008 - 00:57

Zniknęło menu z takimi opcjami jak "Oznacz forum jako przeczytane".

#200 bushman.editing

bushman.editing
  • 4115 posts
Posted 12 July 2008 - 00:57

Zniknęło menu z takimi opcjami jak "Oznacz forum jako przeczytane".

Dlaczego?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users