Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

charczący dzwięk w macbooku

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 enigma

enigma
  • 151 postów

Napisano 10 lipca 2008 - 21:16

witam. niewiecie jak naprawic problem charczącego dzwięku z głośników. dzieje sie wtedy np kiedy macbook zostaje uruchomiony i podczas tego powitalnego ekranu dzwiek jest serio irytujący. tak samo jak dam na max volume niektóre utowry to takze otrzymuje charki. Moze sie cos poluzowało i odstaje ?

#2 edi15ta@gazeta.pl

edi15ta@gazeta.pl
  • 312 postów

Napisano 11 lipca 2008 - 18:13

Sluchasz mp3, wiec sie nie dziw, podczas kompresji zawsze pozostaja jakies szumy, artefakty co sprawia ze tak sie dzieje. Gdyby tak sie dzialo na nieskompresowanych utworach to wtedy moglbys sie martwic...

#3 zouzou

zouzou
  • 68 postów

Napisano 11 lipca 2008 - 18:29

hmm , mysle ze to sa ograniczone mozliwosci wbudowanych glosnikow i tyle , to sa male glosniczki wbudowane w komputerze , nak sie daje na maksa to taki bedzie dzwiek szczegolnie pezy mocnym basie ....

#4 enigma

enigma
  • 151 postów

Napisano 12 lipca 2008 - 13:00

tak tylko ten problem mam od kilku dni. nigdy dotąd tak nie było. tak mi sie zdaje a raczej jestem pewien. nigdy nie bylo charkotu przy uruchamianiu. hmm cos mi sie zdaje ze po prostu cos sie poluzowane i strasznie przeszkadza:confused:

#5 enigma

enigma
  • 151 postów

Napisano 29 lipca 2008 - 21:57

chodzilo mi miedzy innymi o ten dzwiek przy uruchamianiu. doszedlem do wniosku ze przy duzej glosnosci dzwiek ten moze jakos klawisze klawiatury wprowadzac we wlasnie taki grzechot czy jakos tak. trzeba sie tylko blizej przysłuchac . nie dzieje sie to za kazdym razem dlatego wykluczam ze glosnik jest uszkodzony. chyba

#6 adi3124

adi3124
  • 531 postów
  • SkądGdynia

Napisano 30 lipca 2008 - 00:24

Co do klawiszy tez racja w moim mbp dzieje się podobnie .

#7 Agher

Agher
  • 1 304 postów

Napisano 30 lipca 2008 - 13:54

jesli charczą Ci głośniczki makowe polecam zmniejszenie w equalizerze poziomu niskich tonów, nagłośnienia jakichkolwiek laptopów nie są przystosowane do odtwarzania takich częstotliwości a jeśli utwór ma dużo "bassów" to efekt charczenia murowany

#8 enigma

enigma
  • 151 postów

Napisano 02 sierpnia 2008 - 00:12

hej now wiec glosniki sa w porządku. co wywołuje to brzeczęnie , grzechotanie podczas niektorych dzwiekow to kliasz "_-" zaraz pod klawiszami zwieksz /zmniejsz glosnosc w prawym górnym rogu . wykonałem proste doswiadczenie: podczas samego uruchamiania . jak owy klawisz jest przycisniety to grzechotania nie ma, a jak nie przyciskam go to sie pojawia ten buzujący dzwiek. Niewiecie jak temu zaradzic? co moze być poluzowane?

#9 enigma

enigma
  • 151 postów

Napisano 07 sierpnia 2008 - 05:39

hej a moze wy tez tak macie bo oporcz dwóch glośników jest jeszcze jeden pod klawiwatura zdaje sie po prawej stronie. moze on tak powoduje taki głosy jakby klawiatura wibrowała, brzeczała cos takiego. pomocy!!!!! dzieje sie to glownie na filmikach z youtube. ktos tak ma?

#10 Agher

Agher
  • 1 304 postów

Napisano 07 sierpnia 2008 - 19:48

o ile wiem to nie ma czegos takiego jak głonik pod klawiatura :P

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych