Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Rejestracja w sklepie iTunes Poland

• This topic is locked This topic is locked
235 replies to this topic

#201 MariuszM

MariuszM
  • 83 posts

Posted 12 September 2008 - 11:17

Witam :) Mam dwa pytania: 1) Co z polskimi literami np. w nazwie ulicy, czy będę mógł się zarejestrować, oczywiście karta kredytowa wypukła ? 2) Za miesiąc kończy mi się ważność karty i będę miał nową, pewnie z nowym numerem, czy będę mógł zmienić numer karty nie zmieniając jednocześnie konta?

#202 dr4g0n

dr4g0n
  • 201 posts
  • SkądPoznań

Posted 16 September 2008 - 18:52

A czy ktoś z Was próbował rejestracji na kartę kredytową mbanku Euro<26?

#203 Sisar

Sisar
  • 254 posts
  • SkądKraków

Posted 17 September 2008 - 18:51

Z tym wirecard to jest tak, że trzeba zapłacić za plastikową kartę z numerem rocznie ok 25 euro z góry i wtedy przysyłają taką ci do domu. Wpłacasz na konto w niemczech.

#204 nasiek

nasiek
  • 18 posts

Posted 04 October 2008 - 13:42

a czy ta karta z linku poniżej od ING jest akceptowana przez App Store ... ?
[url=http://www3.ingbank.pl/u235/navi/34550]Zasady korzystania z karty | VISA | Karty przedpłacone | Karty płatnicze | Oferta dla Klientów indywidualnych | ING Bank Śląski[/url]
edit

Ekarta z ing nie działa

Nie chcą moich pieniędzy to nie łaski mi nie robią

znalazłem taką wypowiedź użytkownika w tym temacie, więc chyba nie działa

Z tym wirecard to jest tak, że trzeba zapłacić za plastikową kartę z numerem rocznie ok 25 euro z góry i wtedy przysyłają taką ci do domu. Wpłacasz na konto w niemczech.

Jak już zamówię sobie taką kartę, to będzie ona akceptowana bez problemu w App Store ?

#205 Sisar

Sisar
  • 254 posts
  • SkądKraków

Posted 04 October 2008 - 13:52

Będzie akceptowana ale ja ostatecznie zrobiłem inaczej, taniej i prościej i szybciej. Idź do BZWBK i otwórz sobie konto w EURO razem z kartą MASTERCARD. Trwa to chwilę, po kilku dniach dostajesz do domu pocztą kartę wypukłą i nie jest to kredytowa więc może ją dostac każdy od ręki:) Potm idziesz zaraz do okienka kasowego BZWBK z dowodem osobistym i wpłacasz ileś tam EURO na to swoje nowo utworzeone konto. Tą kartę sprawdziłem osobiście w appstore i działa. Opłata roczna za taką kartę to 10 euro w tym dostęp do tego konta przez internet z tym że pierwszy rok jest za darmo ! POLECAM ! Pamiętaj aby przed rejestracją w appstore miałeś coś na koncie - jakieś 3 euro chociaż bo inaczej ci nie zarejestruje..

#206 nasiek

nasiek
  • 18 posts

Posted 04 October 2008 - 14:14

Będzie akceptowana ale ja ostatecznie zrobiłem inaczej, taniej i prościej i szybciej. Idź do BZWBK i otwórz sobie konto w EURO razem z kartą MASTERCARD. Trwa to chwilę, po kilku dniach dostajesz do domu pocztą kartę wypukłą i nie jest to kredytowa więc może ją dostac każdy od ręki:) Potm idziesz zaraz do okienka kasowego BZWBK z dowodem osobistym i wpłacasz ileś tam EURO na to swoje nowo utworzeone konto. Tą kartę sprawdziłem osobiście w appstore i działa. Opłata roczna za taką kartę to 10 euro w tym dostęp do tego konta przez internet z tym że pierwszy rok jest za darmo ! POLECAM !
Pamiętaj aby przed rejestracją w appstore miałeś coś na koncie - jakieś 3 euro chociaż bo inaczej ci nie zarejestruje..

dzięki za radę - składam wniosek o takie konto i nareszcie będę mógł w pełni korzystać z dobroci Iphone jakie ma Apple do zaoferowania :D

#207 qbah91

qbah91
  • 9 posts
  • SkądWarszawa

Posted 31 October 2008 - 20:07

Mam pytanie. Próbuję założyć konto w iTunes polskim, na appstore. Przy wyborze płatności zabrakło formy "None". Ja nie posiadam karty "wypukłej". I co w takim przypadku ?

#208 sq1gqp

sq1gqp
  • 116 posts
  • SkądKoszalin

Posted 31 October 2008 - 20:35

Spróbuj pograć jakąś darmową aplikację (Bez rejestracji) i przy pobieraniu app wyskoczy ci utworzenie konta. Z tego poziomu będziesz miał none.

#209 ikama

ikama
  • 9 posts

Posted 09 November 2008 - 22:37

Cześć, mam pytanie, czy jeśli w domu, na jednym itunesie zarejestrowanych mam 3 ipody touch, to gdy kupię jedno oprogramowanie 2.1 to zadziała ono na wszystkich ipodach? tzn. ściągnie się do tej zakładki downloads i będę je mogła wgrać do każdego ipoda, czy muszę kupować 3 razy? z góry dziękuję za pomoc, ikama

#210 wladeczek

wladeczek
  • 21 posts

Posted 28 November 2008 - 16:48

Witam, metoda z płatnością none niestety nie działa wyskakuje komunikat aby wpisać numer karty mimo iż znika pole do wpisania numeru Macie inny sposób?

#211 agatkaziolkowska

agatkaziolkowska
  • 1 posts
  • Skądpolska

Posted 01 December 2008 - 13:31

w jakim formacie wpisac nr telefonu? bo pokazuje mi sie komenda że nr telefonu powinien miec 7 cyfr??

#212 bucik85

bucik85
  • 4 posts

Posted 11 December 2008 - 19:29

Płatna karta w wirecard (25euro/rok) jest opcjonalna, jęsli chcesz ją mieć fizycznie (w portfelu, etc.), a nie wirtualnie. Ja założyłem darmowe konto z wirtualną kartą, przelałem kasę na to konto (15 euro, pobrano do tego jeszcze 1 euro za przelew, czy coś takiego, nie zwróciłe dokładnej uwagi). Po ok. godziny od wpłaty dostałem numer karty z cvv i dwuletnią ważnością karty. Bezproblemowo zarejestrowałem ją w polskim appstore i mogę kupować. Polecam dla osób, które mają problem z dodaniem karty do konta.

#213 Gregory

Gregory

• 2737 posts
  • Skądᴧ̊

Posted 12 December 2008 - 09:15

Już nie trzeba kombinować: http://www.myapple.p...html#post794849.

#214 Vanity12

Vanity12
  • 5 posts

Posted 17 January 2009 - 09:50

Jestem zarejestrowany w niemieckojezycznym iTunes: czy wersja polska (oprocz jezyka oczywiscie) czym sie rozni? Istnieje moze wiekszy wybor podcastow, tytulow muzycznych itd. w jezyku polskim? Czy moge byc jednoczesnie w kilku wersjach zarejestrowany czy tez np. iTunes Poland przekresla mozliwosc istnienia w innych wersjach jezykowych? Dziekuje za odpowiedz!

#215 Vanity12

Vanity12
  • 5 posts

Posted 23 January 2009 - 21:59

Dzieki bardzo za odpowiedzi i pomoc, teraz juz wszystko wiem! (sarkastycznie reasumujac...)

#216 Gregory

Gregory

• 2737 posts
  • Skądᴧ̊

Posted 28 January 2009 - 14:41

Jestem zarejestrowany w niemieckojezycznym iTunes: czy wersja polska (oprocz jezyka oczywiscie) czym sie rozni?

Tak. Różni się tym, że nie ma w niej muzyki, są tylko programy do iPhone'a i iPoda touch.

Czy moge byc jednoczesnie w kilku wersjach zarejestrowany czy tez np. iTunes Poland przekresla mozliwosc istnienia w innych wersjach jezykowych?

Teoretycznie należy używać tego iTunes Store, który odpowiada miejscu Twego pobytu, tak przynajmniej
nalega Apple. W praktyce, technicznie rzecz biorąc, możesz używać kilku kont i przelogowywać się między
nimi. Jeżeli masz dostęp do niemieckiego konta, to polskie nie jest Ci specjalnie potrzebne, ponieważ
zawiera tylko App Store. Co innego osoby, które rejestrują nowe konto — zamiast podawać fałszywe
dane osobowe i kupować kradzione Gift Cards, mogą założyć legalne konto w polskim iTunes Store
i wygodnie ściągać (i kupować) programy.

Dzieki bardzo za odpowiedzi i pomoc, teraz juz wszystko wiem! (sarkastycznie reasumujac...)

Ależ proszę… ;)

#217 wotd

wotd
  • 115 posts

Posted 28 January 2009 - 21:20

Zarejestrowałem się w polskim AS... Niepokoi mnie tylko, że pobrałem kilka płatnych aplikacji, a pieniądze z mojej ekarty mbankowej (wersja prepaid) jak były, tak nadal są... Chcę płacić, a nikt nie chce wziąć moich pieniędzy! Skandal! A poważnie, to co się dzieje?

#218 olo_109

olo_109
  • 141 posts
  • SkądGdynia

Posted 20 March 2009 - 19:30

Millenium daje katy VISA. Ja też mam Millenium i iTunes działa bez problemu

#219 antonio10c

antonio10c
  • 5 posts

Posted 24 March 2009 - 17:56

a co jesli nie posiadam karty?? prosze o pomoc, bardzo mi zalezy na rejestracji?? pozdrawiam

#220 faj3r

faj3r
  • 270 posts

Posted 01 April 2009 - 19:36

strasznie kulawe jest to, że nie można kupować gier na zwykłe iPody. są takie fajne gry w sklepach amerykańskim czy irlandzkim na Click Wheel, a u nas lipa niestety. sa jakieś zapowiedzi co do rozszerzenia oferty polskiego sklepu?

#221 seru_

seru_
  • 1 posts

Posted 04 April 2009 - 08:10

Ludzie!!! To ja wam mowie, ze mam, zaznaczam, DEBETOWA karte MASTERCARD Citibanku, wydana w Polsce! Nie jest ona wypukla tak jak myslalem, ze bedzie, ale zakupy w iT robie bez problemow!!! Pozdrawiam.

#222 tkugaudo

tkugaudo
  • 5 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 October 2009 - 00:17

Probowalem dzis zalozyc konto na wypuklą kartę alior master card debit, lecz itunes jej nie przyjal. zadzwonilem do banku, a oni mowia, ze nie bylo nawet zapytania skierowanego do nich.

#223 matipl

matipl
  • 14 posts

Posted 22 October 2009 - 07:20

@tkugaudo: co z tego że wypukła jak debetowa? Moim zdaniem wyłącznie kredytówka się liczy,względnie eKarta

#224 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 22 October 2009 - 09:09

@tkugaudo: co z tego że wypukła jak debetowa? Moim zdaniem wyłącznie kredytówka się liczy,względnie eKarta

Nie masz do końca racji, jest wiele wypoowiedzi na forum, że działają też karty debetowe, jest nawet założony odrębny watęk w tej kwestii, gdzie było wskazywane jakie karty debeowe działają, tj. wydane przez które Banki.

#225 whitewolfik

whitewolfik
  • 30 posts

Posted 26 October 2009 - 17:00

LUDZIE! Już piszę jak jest u mnie. Mam kartę Master Card Debit z Alior Banku. iTunes odrzucalł mi ją i nawet zgłosiłem to do pomocy technicznej. Dziś jednak spróbowałem wpisać kartę jeszcze raz. Tym razem jednak pomiędzy każdą grupą czterech cyfr dodałem spację i karta została zaakceptowana :]

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users