Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Rejestracja w sklepie iTunes Poland

• Zamknięty Temat jest zamknięty
235 odpowiedzi w tym temacie

#176 blase

blase
  • 74 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 05:10

Może tutaj

Apple - Wsparcie - Kontakt z Wsparciem Apple

Jest nawet telefon.

#177 misiek3d

misiek3d
  • 22 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 08:33

Witam Bez problemu założyłem konto w polskim iTunes na czarną kartę kredytową mBanku (wypukła, czarna ze złotą rybką). Muzyki oczywiście nie ma ale ale aplikacje darmowe i płatne ściągają się bez problemu na iPoda Touch. Jedno pytanie. Przy zakładaniu konta iTunes pobrał z mojej karty 6,66zł (sataniści jacyś ;) ). Nigdzie nie znalazłem ani słowa o takiej opłacie. Czy jest to tylko jakaś forma weryfikacji i dostanę zwrot tych pieniędzy? pozdrawiam Michał

#178 sq1gqp

sq1gqp
  • 116 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 26 sierpnia 2008 - 08:35

Podobno jest to wpisane w tym regulaminie który powinieneś przeczytać. Z tego, co się*orientuje to jest zwracane, przy pierwszych zakupach czy jakoś tak. TO jest forma weryfikacji.

#179 oriel

oriel
  • 48 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 sierpnia 2008 - 08:40

Dziwne... ja kupowałem soft 2.0 z karty HSBC Banku, i pobrano ok 25zł plus 90gr za przewalutowanie. Możliwe, że u Ciebie to właśnie opłata za przewalutowanie?

#180 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 11:22

Nie bardzo. mBank umozliwia platnosci w zl, $ oraz Ł :)

#181 iPaweł

iPaweł
  • 811 postów
  • SkądПри́п'ять

Napisano 26 sierpnia 2008 - 11:50

Juz podałem nowy pomysł i dzałający :) Wchodzimy w iTunes >store> potem wyszukujemy darmowej aplikacji na iphone (koniecznie darmowej!!) po wyszukaniu klikamy "get app" >zarejestruj> i przy momęcie wyboru płatności wybieramy "nome" i gotowe :) Proste i bez bolesne :)

#182 tomekdomat

tomekdomat
  • 43 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 11:52

ale poco wam to polskie itunes ...? i tak tam nic nie ma nie lepiej kupic sobie gift card na allegro i zarejestrowac sie w us gdzie jest masa piosenek filmów programów gier itp ...?

#183 Solusar

Solusar
  • 8 postów

Napisano 28 sierpnia 2008 - 09:22

Właśnie, dołączam się do pytania, czy coś zrobią w temacie kart debetowych ? Próbowałem się zarejestrować przy pomocy wypukłej karty Visa Classic z VW Bank Direct i oczywiście wyskoczyła mi informacja, że polski sklep nie akceptuje kart debetowych. Z kolei pracownik BOA z Ery poinformował mnie, że polski App Store akceptuje tylko karty wystawione w USA. Chyba coś mu się pomyliło ?

#184 matipl

matipl
  • 14 postów

Napisano 28 sierpnia 2008 - 12:53

nadal eKart nie akceptuje Jako, że iPhone w drodze chciałem w końcu założyć konto w polskim iTunes (do tej pory mam w UK). Niestety nie chciał przyjąć eKarty z mBanku twierdząc, że to karta debetowa. Musiałem, o zgrozo pierwszy raz w Sieci, podać numer karty kredytowej VISA z mBanku i poszło, pobierając około 2 Euro.

#185 czaras

czaras
  • 371 postów

Napisano 28 sierpnia 2008 - 12:57

ale poco wam to polskie itunes ...? i tak tam nic nie ma nie lepiej kupic sobie gift card na allegro i zarejestrowac sie w us gdzie jest masa piosenek filmów programów gier itp ...?

Tomekdomat: wychodze z tego samego zalozenia co Ty, lecz gift card'ami nie mozna zaplacic za aplikacje do iphone'a. Przynajmniej mi sie to nie udalo i bede chyba zmuszony do zalatwienia sobie wypuklej karty. Chyba, że ktos zna sposob na wykorzystanie gift card ???

#186 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 29 sierpnia 2008 - 13:43

Ja tam nie wiem jeszcze. Napisalem do Apple i w odpowiedzi otrzymalem:

I understand you want to know why you can not use your Visa Electron debit
card.

That would be because we have a set desired type of card we accept. An
alternative is to purchase a gift card and redeem it to make purchases.

Zaciekawilo mnie to alternative ;) Przeciez podobno iTunes Gift Cards nie banglaja z polskim sklepem...

#187 sq1gqp

sq1gqp
  • 116 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 29 sierpnia 2008 - 13:50

Odpisz im w mailu ze nie banglają.

#188 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 30 sierpnia 2008 - 10:01

Hmmmm rozgrywajacy z pomocy z Apple zagral mylaco. Napisal mi:

I understand you want to know about limitations on Gift Cards.

The only limitation is you need to have a Polish Gift Card. You can not
use a gift card from another country.

To sa jakies giftcardy na Polske? Nie slyszalem o takowych jeszcze.

#189 sq1gqp

sq1gqp
  • 116 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 30 sierpnia 2008 - 16:05

Niech wysle linki do sklepów internetowych w których można kupić :)

#190 dafidek

dafidek
  • 10 postów
  • SkądLiban

Napisano 31 sierpnia 2008 - 12:53

Posted Image

z cyklu nuda w pracy

#191 tomkoszyk

tomkoszyk
  • 65 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 01 września 2008 - 11:29

"none" przy rejestracji mozna wybrac tylko w najnowszym itunesie

#192 mk_projekt

mk_projekt
  • 1 postów

Napisano 01 września 2008 - 14:10

Nic nie jest "zrozumiałe"

Polskie karty kredytowe VISA działają normalnie!
Nie działają natomiast (co zrozumiałe) karty VISA Electron

VISA Electron jest dobra do MobileMe, ale do AppStore już nie?

#193 Gregory

Gregory

• 2 737 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 01 września 2008 - 16:40

VISA Electron jest dobra do MobileMe, ale do AppStore już nie?

Ja tam się nie znam na technicznej stronie działania kart płatniczych. Ale czytałem gdzieś (na
Szarlotce chyba), że Electrony różnią się tym od kart „wypukłych”, że w przypadku zakupu przy
użyciu karty Electron system musi za każdym razem sprawdzić ilość środków na koncie, a za tę
przyjemność sieć Visa nalicza sobie opłatę, co się ponoć średnio kalkuluje w przypadku cen
w wysokości ok. 1 euro, takich jak w App Store.

#194 czaras

czaras
  • 371 postów

Napisano 02 września 2008 - 14:07

Czy ktos potwierdzi informacje nt. mozliwosci kupowania aplikacji w iTunes za pomoca gift cards ?

#195 karpik

karpik
  • 1 postów

Napisano 06 września 2008 - 21:33

ekhm ja mam taki problem ze probowalem jak wszyscy zarejestrowac sie za pomoca karty kredytowej PKO BP STUDENT (Visa Electron) i mi powiedzialo ze mam karte debetowa to akurat rozumiem i poczekam na moja nowa karte mastercard z milenium ale problem jest nastpujacy - w danych mojej karty w IPKO mam cos takiego: Operacje nierozliczone Data operacji Opis Kwota Waluta Kwota w PLN 2008-09-02 APL*ITUNES 866-712-7753 USA 1,00 USD 1,00 i nie wiem czemu ITunes zabiera moje pieniadze skoro twierdzi ze sie nie moge zarejestrowac... mial ktos podobny problem? mam to zglosic w itunes?

#196 kozabart

kozabart
  • 354 postów

Napisano 06 września 2008 - 21:41

Ja potwierdzam :)

---- Dodano 06-09-2008 o godzinie 22:42 ----

ekhm
ja mam taki problem ze probowalem jak wszyscy zarejestrowac sie za pomoca karty kredytowej PKO BP STUDENT (Visa Electron) i mi powiedzialo ze mam karte debetowa

to akurat rozumiem i poczekam na moja nowa karte mastercard z milenium

ale problem jest nastpujacy - w danych mojej karty w IPKO mam cos takiego:

Operacje nierozliczone
Data operacji Opis Kwota Waluta Kwota w PLN
2008-09-02 APL*ITUNES 866-712-7753 USA 1,00 USD 1,00

i nie wiem czemu ITunes zabiera moje pieniadze skoro twierdzi ze sie nie moge zarejestrowac...

mial ktos podobny problem?
mam to zglosic w itunes?

Zapewne chodzi o weryfikacje ! Jezeli tak zwroca kase !

#197 Zari999

Zari999
  • 6 postów
  • SkądWilkanowo /Zielona Góra

Napisano 07 września 2008 - 22:41

Mam takie jedno alternatywne rozwiazanie ... ;) Wszyscy i tak chcemy korzystac z pobierania darmowych aplikacji, czy sciagania okladek ... Kiedys byla mozliwosc zakladania lewych kont na iTunes Store ... Gdyby jedna osoba udostępniła innym ... wszyscy mielibysmy problem z glowy ... :)

#198 sq1gqp

sq1gqp
  • 116 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 07 września 2008 - 23:01

Po co? Można w polskim itunes założyć konto bez podawania numeru karty. Tak pobieram darmowe app. I jest to legalne.

#199 Gość_Adam@c_*

Gość_Adam@c_*

Napisano 09 września 2008 - 15:37

Darmowe aplikacje można pobierać;) Wystarczy założyć konto wybierając payment - none.

A jak się*do niego dostać? Po prostu zamiast najpierw klikać zarejestruj się, wybieramy sobie jakiegoś free appsa, klikamy Get App i wtedy w wyskakującym okienku rozpoczynamy proces tworzenia konta. Będzie do wyboru "none" przy rodzaju karty

Działa! Dzięki za podanie tej metody!:)

#200 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 10 września 2008 - 16:02

Znalazlem na jednym z blogow informacje o stronie :

https://www.wirecard.com/wirecard/

Jak pisze na glownej stronie:

Wirecard to sprytna usługa płatności internetowych. Wirecard stawia na światową sieć MasterCard. To znaaczy, że płacisz dzięki Wirecard wszędzie tam, gdzie akceptowana jest MasterCard. Bez opłat rocznych lub innych zobowiązań finansowych.

Nie wiem jak to wyglada z platnosciami w Appstore ale chyba warto sprawdzic. Szczegolnie jesli nie ma sie karty kredytowej... Sam prawdopodobnie sprawdze to dopiero na przelomie tygodnia bo mam swojego lapka w serwisie :/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych