Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Rejestracja w sklepie iTunes Poland

• This topic is locked This topic is locked
235 replies to this topic

#151 kozabart

kozabart
  • 354 posts

Posted 31 July 2008 - 08:35

Do czasu kiedy nie ma w polsce euro mozemy zapomniec o iTunes ... takie jest moje zdanie

#152 amator

amator
  • 503 posts

Posted 31 July 2008 - 22:18

A dlaczego? Jaki tu zwiazek? Czy raczej nie chodzi o dogadanie sie z ZAIKS?

#153 effe11

effe11
  • 167 posts

Posted 31 July 2008 - 22:40

Witam jak można się zarejestrować w app store?

#154 makemebold

makemebold
  • 136 posts

Posted 31 July 2008 - 22:57

A dlaczego? Jaki tu zwiazek? Czy raczej nie chodzi o dogadanie sie z ZAIKS?

Złotówka jest chyba najbardziej niestabilną walutą jaka istnieje ;)

#155 bajej

bajej
  • 360 posts

Posted 01 August 2008 - 12:59

mam karte z inteligo. Działała zawsze w roznych sklepach internetowych, na paypalu, a itunes nie chce jej przyjąć O.o. To normalne?

#156 Maticzek

Maticzek
  • 76 posts

Posted 04 August 2008 - 11:18

Mam założone konto tym sposobem z Gift Cardem, kiedy chce ściągnąć z App Store weDict'a pisze mi, że moje konto jest tylko na US iTunes Store, co mogę zrobić?

#157 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 05 August 2008 - 13:04

zalozyc konto na polskim appstore. walkowalem to juz wielokrotnie - giftcardy to pic na wode. nie stajemy sie wlascicielami tego za co placimy, bo nie jestesmy obywatelami usa. a na giftcardy mozna kupiwac tylko w zagranicznych odzialach itms.

#158 claesoup

claesoup
  • 63 posts

Posted 07 August 2008 - 17:42

Cytat z Warunków Apstore, który może conieco wyjaśni:

10. SPOSOBY PŁATNOŚCI. Jako formy płatności Serwis akceptuje karty kredytowe i debetowe. W przypadku korzystania dla potrzeb transakcji z karty kredytowej lub debetowej iTunes może uzyskać wstępną akceptację od spółki, która wydała daną kartę kredytową lub debetową (w zależności od przypadku) na kwotę nie wyższą niż kwota zamówienia. Obciążenie karty kredytowej lub debetowej Użytkownika następuje w chwili zakupu lub niedługo po dokonaniu zakupu.

Serwis akceptuje następujące karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

UWAGA

* Nie akceptujemy kart kredytowych lub debetowych wydanych przez banki mające siedzibę poza terytorium Polski oraz przedpłaconych kart podarunkowych wydanych przez spółki wydające karty kredytowe.

* karty kredytowe i karty czekowe mają dzienne limity wydatków, które mogą uniemożliwić realizację zamówienia Użytkownika.

* Jeżeli dana transakcja została odrzucona w trybie online z powodów związanych z kartą kredytową lub debetową prosimy sprawdzić, czy wszystkie dane są prawidłowe i przesłać je ponownie. Jeżeli transakcja nie zostanie przyjęta w trybie online, Użytkownik nie będzie mógł korzystać z tej karty dla potrzeb transakcji i powinien skorzystać z innej karty płatniczej.

Cóż znacie może polskie debetówki bez limitów...? Mi eKarte mBanku identyfikuje jako debetówke i odrzuca....

#159 amator

amator
  • 503 posts

Posted 07 August 2008 - 20:28

Jak sie rejestrowalem do Store i do Mobile.Me to obciazyli mnie po 1-2 Euro za kazdym razem. Chyba zeby sprawdzic czy karta prawdziwa. Tez jakos nigdzie nie zauwazylem ze ostrzegali o tej oplacie...

#160 piotrek_mag

piotrek_mag
  • 297 posts

Posted 11 August 2008 - 14:11

U mnie jest że Debit cards is not supported in Poland. O co biega w tym?

#161 Gregory

Gregory

• 2737 posts
  • Skądᴧ̊

Posted 11 August 2008 - 14:51

U mnie jest że Debit cards is not supported in Poland. O co biega w tym?

Chodzi o to, że wbrew punktowi 10 „Warunków korzystania z App Store” („Jako formy płatności Serwis
akceptuje karty kredytowe i debetowe”), zaawansowany system obsługi płatności w polskim iTunes
Store kart debetowych jednak nie akceptuje. Podobnie jak polskich znaków w danych adresowych.

Mam wrażenie, że w taki sposób Apple niewiele w Polsce zarobi. ;)

Swoją drogą, ciekawe co zmienią: treść wspomnianego punktu 10, działanie systemu płatności,
czy wszystko może zostanie jak jest, w myśl zasady „miało być tak pięknie, a wyszło jak zwykle”?

A, przy okazji: Apple's Polish Joke: Polish iTunes Store Offers No Tunes :)

#162 Smutny

Smutny
  • 109 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 August 2008 - 09:38

Ekarta z ing nie działa Nie chcą moich pieniędzy to nie łaski mi nie robią

#163 bigmanpl

bigmanpl
  • 74 posts

Posted 13 August 2008 - 19:36

Otrzymałem dziś zamówioną w mBanku kartę Visa Classic (czarna ze złotą rybką). Tradycyjnie po raz kolejny sprawdziłem czy mogę zarejestrować się przy pomocy starej (aktywnej) kart Visa Orange i ponownie iTunes odrzucił autoryzację. Następnie wpisałem numer nowej karty i poszło od razu :)

Dalej jednak nie wiem czym te karty się różnią od siebie. mBank twierdzi że ich funkcjonalność jest identyczna.

Podziękowania dla code za wskazanie rozwiązania :-D

#164 piotrek_mag

piotrek_mag
  • 297 posts

Posted 14 August 2008 - 10:51

A ja płace 75 z za tą karte i ona jest mi po ciul potrzebna jeśli itunes ją nie akceptuje. Co w takim wypadku zrobić???

#165 cezex

cezex
  • 305 posts

Posted 19 August 2008 - 00:21

Przy rejestracji w MobileMe podałem numer karty debetowej i przyjął. Dzisiaj chciałem zarejestrować się w iTS i zalogowałem się moim Apple ID, powiedział, że trzeba uzupełnić dane. Podałem numer tej samej kary i NIE, nie da się! Czyli zakładanie MobileMe działa a iTunes Store już nie, tak? To dziady....

#166 Szejker

Szejker
  • 214 posts
  • SkądKraków / Cieszyn

Posted 20 August 2008 - 16:23

Rozwiązał ktoś w jakiś sposób problem z hasłem: "Debit cards are not supported in the Polish store." ? Kartę mam Visa Classic z BPH, próbowałem na dwóch (moja i mamy) i na żadnej nie bangla :/

#167 gymo

gymo
  • 79 posts
  • SkądPoland

Posted 23 August 2008 - 13:26

No właśnie. Dlaczego MobileMe i inne płatności online działają, a w ITunes Store Poland nie działa. Specjalnie zamówiłem wypukłą kartę Visa i też nie działa. Co za dziady!

#168 t0taln00b

t0taln00b
  • 114 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 August 2008 - 09:46

To samo u mnie. Millenium - kredytowa Visa PKO BP - bankomatowa Visa (Electron?) Lipa. Najgorsze jest to, że nawet darmowych aplikacji nie mogę pobrać... Pozostaje jailbreak? :/

#169 Szejker

Szejker
  • 214 posts
  • SkądKraków / Cieszyn

Posted 24 August 2008 - 13:54

Darmowe aplikacje można pobierać;) Wystarczy założyć konto wybierając payment - none. A jak się do niego dostać? Po prostu zamiast najpierw klikać zarejestruj się, wybieramy sobie jakiegoś free appsa, klikamy Get App i wtedy w wyskakującym okienku rozpoczynamy proces tworzenia konta. Będzie do wyboru "none" przy rodzaju karty

#170 iBaroza

iBaroza
  • 15 posts

Posted 24 August 2008 - 20:36

Darmowe aplikacje można pobierać;) Wystarczy założyć konto wybierając payment - none.

A jak się*do niego dostać? Po prostu zamiast najpierw klikać zarejestruj się, wybieramy sobie jakiegoś free appsa, klikamy Get App i wtedy w wyskakującym okienku rozpoczynamy proces tworzenia konta. Będzie do wyboru "none" przy rodzaju karty

Niestety, nie pojawia się opcja "none"

#171 oops2k

oops2k
  • 544 posts
  • SkądKrakow

Posted 24 August 2008 - 23:00

Sprawdzcie na 2 sposoby. To znaczy z przerwaimi pomiedzy 4-ma cyframi (np 7353 8943 0483 9544) albo jako ciag znakow bez przerw. Bo czasami trzeba dac te przerwy, a czasem nie jesli chodzi o systemy autoryzacyjne.

#172 Szejker

Szejker
  • 214 posts
  • SkądKraków / Cieszyn

Posted 25 August 2008 - 02:17

Niestety, nie pojawia się opcja "none"

a jesteś pewien, że zrobiłeś wsio dokładnie wg mojego opisu? Ja tak postępując założyłem konto;) Jeszcze ważne - ja to robiłem w polskim sklepie, upewnij się, ze to w nim jesteś robiac to.

A w temacie kart debetowych dalej nic?

#173 blase

blase
  • 74 posts

Posted 25 August 2008 - 14:02

Ja załozyłem konto za 1rwszym razem, mam MasterCard z Nordea Bank. Beż żadnych problemów. Od razu zakupiłem też software 2.0.2, również bez problemów.

---- Dodano 25-08-2008 o godzinie 13:07 ----

A, przy okazji: Apple's Polish Joke: Polish iTunes Store Offers No Tunes :)

Polkomtel był szybszy z ofertą muzodajnia.pl.

#174 sq1gqp

sq1gqp
  • 116 posts
  • SkądKoszalin

Posted 25 August 2008 - 15:40

A mi się*pojawiła i tak się zarejestrowałem

#175 metal_man

metal_man
  • 489 posts
  • SkądChorzów

Posted 25 August 2008 - 18:01

Na jaki adres mam pisac do Apple w sprawie polskich kart debetowych albo chociaz paypal'a. Poteznie sie zdziwilem dzis, ze nie moge za nic zaplacic. Dobrze, ze planowalem sobie tylko Crash'a kupic... Nie wiem jaki bylbym zdenerwowany gdyby chodzilo o nawke albo o NFS'a, ktory ma podobno pojawic sie na iP. Tak wiec zna ktos adres, na ktory mozna smarowac do Apple ?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users