Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Rejestracja w sklepie iTunes Poland

• This topic is locked This topic is locked
235 replies to this topic

#126 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 22 July 2008 - 19:28

@ztrudy
terms of service, na ktore sie zgodziles:

7. Your Information. You agree to provide accurate, current, and complete information required to register with the Service and at other points as may be required in the course of using the Service ("Registration Data"). You further agree to maintain and update your Registration Data as required to keep it accurate, current, and complete. Apple may terminate your rights to any or all of the Service if any information you provide is false, inaccurate or incomplete. You agree that Apple may store and use the Registration Data you provide (including credit card and PayPal account information) for use in maintaining your accounts and billing fees to your credit card or PayPal account.
(...)
10. Territory. The Service is available only in the United States. You agree not to use or attempt to use the Service from outside of the available territory, and that Apple may use technologies to verify your compliance.

wytluszczenie moje.

swoja droga to polski appstore (nie mam konta wiec po zalogowaniu moze byc inaczej) ma podpieta wersje dla uk. co oznaczaloby, ze... eee wlasciwie... ze tylko anglicy moga z niego korzystac. to by byla niezla wtopa ze strony apple. moze ktos z kontem na polskim appstore podrzucic linka/tresc "app store terms"? (to to malym druczkiem na samym dote strony, praktycznie niewidoczne :))

#127 gpociej

gpociej
  • 193 posts

Posted 24 July 2008 - 10:25

Znalazłem na stronie mBanku:

* Co mam zrobić jeśli moja transakcja została odrzucona przez sklep interetowy?

Prawdopodobnie sklep, w którym próbowałaś/próbowałeś dokonać zakupu nie spełnia odpowiednich wymogów. Zgodnie z przepisami Visa Int. sklepy w Internecie przetwarzają zamówienia klientów jako zamówienia internetowe, a inne jako zamówienia pocztowe/telefoniczne (tzw. MO/TO). Zależy to od oprogramowania jakie posiada sklep do obsługi transakcji. Wysyłając zapytanie autoryzacyjne do mBanku, sklep musi podać, w którym trybie działa. Jeżeli nie określi, w jakim trybie działa, mBank nie udzieli autoryzacji. mBank udziela pozytywnej odpowiedzi autoryzacyjnej dla transakcji dokonywanych eKARTĄ tylko wtedy, gdy są to zamówienia internetowe, telefoniczne, pocztowe. W ten sposób uniemożliwiamy dokonanie przy użyciu eKARTY transakcji np. w zwykłym supermarkecie.

Jeżeli Twoja transakcja została odrzucona przez sklep internetowy sugerujemy wówczas skontaktowanie się ze sklepem i przesłanie odpowiedniej informacji, której treść zamieszczamy poniżej.

"The card I am trying to make the transaction with is not a common Visa credit card - it's a prepaid Visa card for internet (MO/TO) shopping only. Please try to make the transaction as MO/TO rather then a regular credit card transaction. This transaction will be rejected if you do not process the transaction as an electronic commerce or MOTO merchant (with proper indicators in the authorisation request). Please make sure if you process the transaction properly. For any additional information please contact karty@mbank.com.pl"

#128 Pawelr2501

Pawelr2501
  • 7 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 July 2008 - 11:04

U mnie bez problemowo Visa Millennium zalogowałem się za pierwszym razem :)

#129 sq1gqp

sq1gqp
  • 116 posts
  • SkądKoszalin

Posted 24 July 2008 - 12:58

Kurcze, mam od początku (11) komunikat żebym spróbował później. Co może być nie tak?

#130 Jamie

Jamie
  • 26 posts
  • SkądKRAKÓW

Posted 24 July 2008 - 13:09

Cześć. Mam duzy problem z zarejestrowaniem sie w iTunes store jako uzytkownik me.com. Utknąłem na regulaminie po ktorego kliknieciu dostaje info ze jest blad i nalezy sprobowac ponownie, probuje i to samo i tak w kolko... Nie chce zakladac nowego konta skoro juz jedno mam.

#131 kaczy

kaczy
  • 307 posts

Posted 24 July 2008 - 13:38

Ja już*dzwoniłem do mBanku jakiś czas temu. Odpowiedź była taka, że ze strony iTunes Store nie było żadnych żądań autoryzacji karty, tak więc karta jest odrzucana na poziomie samego sklepu...

Czy to znaczy, że iTunes odrzuca eKartę z mBank'u? Czy mówicie o jakiejś innej karcie? Chciałem zamówić eKartę między innymi ze względu na chęć korzystania z iTunes'a :(

#132 pao

pao
  • 138 posts

Posted 24 July 2008 - 13:38

Problem z akceptacją karty rozwiązuję wpisując w rubryce adres dane dokładnie tak jak są zapisane
w umowie z bankiem. Gdzie wersaliki tam wersaliki . Podobnie z kolejnością; ulica, miasto, kod.
Niezależnie od tego, że nazwę miasta i kod wpisuje się oddzielnie.
Nie ma znaczenia czy karta jest wypukła czy płaska.
Tym razem była płaska Visa Millenium. Udało się bez problemu.

No to lipa bo w nazwie ulicy mam polskie literki.... :roll:

#133 bigmanpl

bigmanpl
  • 74 posts

Posted 25 July 2008 - 10:19

Co dzień próbuje się zarejestrować w iTunes Store, jednak dziś dostałem trochę inny komunikat. Zamiast standardowego "Try later" dziś mi się wyświetliło:

"Debit cards are not supported in The Polish Store. The security code must be 3-digit number".

Niby jakiś postęp do przodu, jednak moja karta to wypukła VISA wydawana jako kredytowa. Z mbanku.. Czy tylko ten bank ma problem z kartami?

---- Dodano 25-07-2008 o godzinie 11:19 ----

Co dzień próbuje się zarejestrować w iTunes Store, jednak dziś dostałem trochę inny komunikat. Zamiast standardowego "Try later" dziś mi się wyświetliło:

"Debit cards are not supported in The Polish Store. The security code must be 3-digit number".

Niby jakiś postęp do przodu, jednak moja karta to wypukła VISA wydawana jako kredytowa. Z mbanku.. Czy tylko ten bank ma problem z kartami?

P.s. CVV2 oczywiście wpisany z rewersu karty.

#134 mls

mls

• 1313 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 July 2008 - 10:30

Czy to znaczy, że iTunes odrzuca eKartę z mBank'u? Czy mówicie o jakiejś innej karcie? Chciałem zamówić eKartę między innymi ze względu na chęć korzystania z iTunes'a :(

Odrzuca eKartę i Visę Electron. Visa Classic działa bez większych problemów, z tego co mi wiadomo.

#135 jazzndre

jazzndre
  • 37 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 25 July 2008 - 12:24

---- Dodano 25-07-2008 o godzinie 11:19 ----

P.s. CVV2 oczywiście wpisany z rewersu karty.

Mam identyczny problem z wypukla Visa z mbanku.

#136 kaczy

kaczy
  • 307 posts

Posted 25 July 2008 - 12:28

To, że odrzuca Visę Electron to zrozumiałe... ale że odrzuca eKartę, oraz Visę z mBank to już nie jest dobrze :(

#137 radekw

radekw
  • 266 posts
  • SkądKraków

Posted 25 July 2008 - 13:01

U mnie sklep odrzucał kartę kredytową wydaną przez PKO BP, przyjął kartę z HSBC. Obie "wypukłe" MasterCard. O co kaman? :) Druga dziwna rzecz: Rejestracja zmusiła mnie do podania telefonu stacjonarnego. Po co? Nie posiadam numeru stacjonarnego, więc musiałem podać fikcyjny. Żenua.

#138 jhartman

jhartman
  • 668 posts

Posted 25 July 2008 - 13:38

Jak już napisałem - bez problemu zarejestrowałem się używając Visy wydanej przez mBank

#139 Jamie

Jamie
  • 26 posts
  • SkądKRAKÓW

Posted 25 July 2008 - 16:21

O jakich kartach wy piszecie? W tej chwili nie da sie wejsc do płatności. Po przeczytaniu regulaminu wyskakuje komunikat z bledem i koniec. A jak rejestruje sie z konta mac.com to tymbardziej. Co dziwne jak sie zarejestrowalem w iTune stre slovakia wszystko poszlo bez problemu... Teraz tylko musze zmienic kraj :-0). Oczywiscie przy zmianie kraju w formularzu wystepuje kolejny blad...Ciekawe czy jest w Polskce support tego serwisu?

#140 3Jeze

3Jeze
  • 3 posts

Posted 25 July 2008 - 17:21

czy komuś udało się założyć nowe konto w iTunes w ostatnim czasie? mnie ciągle wyrzuca (j.w.), a próby korzystania ze sklepu w USA płacąc via PayPal też bez powodzenia - weryfikują czy klient zarabia w USA coś mi to wygląda na niezbyt globalne, wirtualne i egalitarne prowadzenie biznesu, bo firma dzieli sobie rynki i niektórym ułatwia, a innym nie :-( będę wdzięczny za podpowiedź osób z większym doświadczeniem

#141 kozabart

kozabart
  • 354 posts

Posted 25 July 2008 - 20:18

Ja tylko zapytam czy naprawde nie lepiej korzystac z gift cardow ??? Raz jest taniej . Dwa nie trzeba podawac numerow kart kredytowych , danych adresowych . Trzy muzyki i tak nie mozna kupic ,tylko app'sy .

#142 piotrek_mag

piotrek_mag
  • 297 posts

Posted 26 July 2008 - 09:29

Ja mam pytanie. Co do cholery może zrobić człowiek który ma kartę bankomatową a nie wypukła? No bo chce coś pobrać z App Store a tu dupa bo trzeba sie zarejestrować... A ja takowego konta nie posiadam bo się zatrzymuje w iTunes na podaniu numeru konta. Ja przecie nie będę nic ściągał płatnego sama darmocha mnie interesuje a tu taka d...

#143 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 26 July 2008 - 13:05

nie ma nic za darmo. apple sobie statystyki twoim kontem podbija i moze uzywac tego do marketingu, jako karty przetargowej w negocjacjach itd. :) jezeli sie wamchce to napiszcie do apple maila opisujacego sytuacje i co o tym sadzicie. jezeli bedzie takich informacji duzo to moze sie cos ruszy. w koncu na zalozenie polskiego dzialu jakas kasa poszla i powinn sie zwrocic, a do tego potrzebnisa klienci. nie, nie lepiej korzystac z giftcardow. lepiej kupowac legalnie.

#144 kich

kich
  • 11 posts

Posted 26 July 2008 - 15:17

mam problem. Mam ka amerykańskim iTunes store 10$, ale nie wiem jak kupić aktualizacje do 2.0

#145 bigmanpl

bigmanpl
  • 74 posts

Posted 26 July 2008 - 23:39

nie, nie lepiej korzystac z giftcardow. lepiej kupowac legalnie.

Swoja drogą to czekam z niecierpliwością aż Apple wprowadzi polskie Giftcard-y. IMHO rozwiązanie dużo lepsze niż podawanie na prawo i lewo namiarów na swoją kartę kredytową.

#146 piotrek_mag

piotrek_mag
  • 297 posts

Posted 29 July 2008 - 13:08

No cholera jak tutaj sie zarejestrowac bez wypukłej karty ;/. Apple przeciez wie ze tylko Amerykanie biora kredyty na potege i dlatego jest swiatowa bessa...

#147 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 30 July 2008 - 18:31

piszcie, piszcie i jeszcze raz piszcie. jak im zalejecie customer service uwagami, ze nie dziala i z jakiego powodu to moze sie rusza. mozna przez konto paypala zarejestrowane na polska karte kredytowa. to znaczy na zdrowy rozum powinna byc tak mozliwosc. i moze to by weliminowalo problemy z odrzucaniem kart kredytowych.

#148 sq1gqp

sq1gqp
  • 116 posts
  • SkądKoszalin

Posted 30 July 2008 - 18:48

w rejestracji na pl itunes nie widzę opcji paypal.

#149 bigmanpl

bigmanpl
  • 74 posts

Posted 30 July 2008 - 22:55

piszcie, piszcie i jeszcze raz piszcie. jak im zalejecie customer service uwagami, ze nie dziala i z jakiego powodu to moze sie rusza.

W zeszłym tygodniu prowadziłem z nimi wymianę maili.. Odpuściłem sobie po tym jak miła Pani Jessica odpisała mi, że jest jej bardzo przykro ze iTunes nie chce przyjąć mojej karty kredytowej i żebym kupił sobie GiftCarda (!)..

Zamówiłem w mBanku karte Visa dokładnie taką jak ma Code. Jak iTunes mi ją przyjmie to będę jej tylko tam używał.

#150 amator

amator
  • 503 posts

Posted 31 July 2008 - 00:53

Przepraszam, ze tak sie wyrwe (moze juz bylo), ale czy ktos wie jakie szanse sa na iTunes w Polsce i kiedy ewentualnie?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users