Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Rejestracja w sklepie iTunes Poland

• This topic is locked This topic is locked
235 replies to this topic

#101 Cottage

Cottage
  • 739 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 12 July 2008 - 11:33

...... więc to może brak środków jest powodem dla którego niektórzy nie mogą się zarejestrować.

niestety w moim przypadku napewno to nie to:confused:

#102 mysilverR1

mysilverR1
  • 73 posts

Posted 12 July 2008 - 11:57

cholera, znow to samo..... Please try again later....:( :( SLA bardzo slabe bardzo :(

#103 fred13

fred13
  • 57 posts
  • SkądPoznań

Posted 12 July 2008 - 11:58

A czy wam też pobrali za coś z karty 1,98 euro??? A jeżeli tak to za co to i dlaczego nigdzie tego nie napisali?? A i używałam karty masterkard!

#104 stoodi

stoodi
  • 36 posts
  • SkądWrocław

Posted 13 July 2008 - 13:35

Hmm wyglada na to ze to kwestia karty. Ja próbowałem z Rybką Mbanku i lipa, ale z wypukłą Millenium poszło oki, tyle że bez polskich znaków.

#105 cza_gda

cza_gda
  • 430 posts
  • Skądgdansk

Posted 13 July 2008 - 20:02

ale my mamy dostep tylko do appstore, czy muzyke tez mozna?

#106 Piotrek77

Piotrek77
  • 184 posts
  • SkądŁódź/Piaseczno

Posted 13 July 2008 - 20:17

a ja juz trzeci dzien tkwie na ekranie regulaminu, moge juz go cytowac z pamieci. Kiedy skonczy sie ta udreka ????!!!

#107 piterazs

piterazs
  • 4 posts

Posted 16 July 2008 - 11:37

Czy trzeba podac tą karte i jej numer czy można to ominąc?? Czy bez tego można normalnie działac między iTunes a iPodem???

#108 LASERman

LASERman

• 2286 posts
  • SkądMaidstone, UK

Posted 16 July 2008 - 12:43

@piterazs - oczywiście nie, do obsługi iPod'a nie trzeba się rejestrować

#109 carool

carool
  • 53 posts
  • SkądWarszawa

Posted 17 July 2008 - 09:43

Odnośnie pretensji tych z Was, których iTunes nie chciał przyjmować karty Visa Electron - to, czy taka karta umożliwia płatności przez internet zależy tylko i wyłącznie od banku/wystawcy karty. W Polsce, z tego co wiem, płatności on-line kartami Electron umożliwiają na pewno BZWBK, Inteligo oraz Polbank. Najlepiej zadzwonić do banku i spytać czy wasza karta umożliwia płatności internetowe.

#110 bartel

bartel
  • 1050 posts

Posted 17 July 2008 - 16:25

Mnie sie wlasnie udalo, ale podalem numer karty Millenium :D

mastercard, visa czy american express?

#111 speedlife

speedlife
  • 33 posts

Posted 17 July 2008 - 19:00

Zarejestrowałem się bez problemu, ale czy wiadomo coś o tym kiedy będzie można pobierać muzykę, teledyski, czy tez różne inne rzeczy na iPoda Nano 3G?

#112 Voithallus

Voithallus
  • 91 posts
  • SkądSkorzynice

Posted 18 July 2008 - 11:11

No tak, ale zauważcie, że nie ma osobnego AppStore, tylko przy zwykłym iTS. Może jednak jest jakaś szansa na iTS Poland (nie tylko AppStore)?

#113 Piotrek77

Piotrek77
  • 184 posts
  • SkądŁódź/Piaseczno

Posted 18 July 2008 - 17:50

Do tej pory bezskutecznie próbowałem logować się z opłaconego konta .Mac które było powiązane z e-kartą Visa Mbanku. Dzisiaj założyłem nowe konto w iTunes podając numer z karty Master Card Citibanku i poszło. Dziwne jest tylko to, że potem zmieniłem w .Mac kartę na Master Card a nadal nie pozwala mi się zalogować ze starego konta.

#114 beczkas

beczkas
  • 160 posts
  • SkądWawa

Posted 19 July 2008 - 11:35

a kraj masz ten sam w obu?

#115 Piotrek77

Piotrek77
  • 184 posts
  • SkądŁódź/Piaseczno

Posted 19 July 2008 - 12:19

Tak Polska w obu wypadkach. A teraz kolejna ciekawostka. Dzisiaj wszedłem na nowo utworzone, działające konto iTunes i spróbowałem zmienić Master Card na e-Visa Mbanku. Dostałem komunikat, że karta którą próbuję wprowadzić nie jest kartą do stosowania na terenie Polski. Zakładam, że iTunes odczytał ją jako wydaną poza terenem PL Dziś napiszę do Mbanku zobaczymy co powiedzą.

#116 czaras

czaras
  • 371 posts

Posted 19 July 2008 - 16:09

Dostałem komunikat, że karta którą próbuję wprowadzić nie jest kartą do stosowania na terenie Polski. Zakładam, że iTunes odczytał ją jako wydaną poza terenem PL Dziś napiszę do Mbanku zobaczymy co powiedzą.

Piotrek77 z niecierpliwoscia czekam na informacje jakie uzyskasz. Ja niestety nie moge przejsc aktywacji wlasnie z e-karta z mBanku.
Mam tez pytanie do ogolu: jakis miesiac temu moglem normalnie korzystac z podcastow (mowie tu o sciaganiu tych bezplatnych oczywiscie). Niestety teraz wogole nie moge ich odswiezyc/wyswietlic. Dostaje tylko okno ze mam sie zarejestrowac, czego nie moge uczynic z powodu karty no i sytuacja patowa. Moze ktos zna sposob na wejscie w podcast bez potrzeby rejestracji ??

#117 cavu

cavu
  • 15 posts

Posted 19 July 2008 - 20:29

nie miałem żadnego problemu rejestracją. od razu zupgrejdowałem toucha do 2.0 i tak jak niektórzy koledzy polecali kupiłem Super Monkey Ball, Chain3, Crash Bandicoot i Enigmo :)

#118 raphael

raphael
  • 404 posts
  • SkądGryfino / Szczecin/ SF

Posted 20 July 2008 - 14:43

Uwaga wszyscy! Nie warto marnować czasu na próby z Visa Electron, eKartami, "płaskimi" Visami, MasterCardami itp. Nawet jeśli są przyjmowane przez inne sklepy. iTunes akceptuje wyłącznie "wypukłe" (tłoczone) karty. Niestety w Polsce tłoczone są tylko lepsze (srebrne w górę) karty kredytowe, jeśli takiej nie macie, to zapomnijcie. Chyba że macie konto za granicą, np. w Stanach gdzie wypukłe (tłoczone) są również karty płatnicze.

#119 quzo

quzo
  • 1239 posts
  • Skądwawa

Posted 20 July 2008 - 15:07

jest tak jak raphael napisał mam 2 karty visa classic w bzwbk jedna debetowa druga kredytowa , itunes przyjmuje tylko kredytowa mimo iz wszedzie indziej moge placic debetowa

#120 ivenesco

ivenesco
  • 25 posts

Posted 20 July 2008 - 17:19

Działa tylko z wypukłymi ;) Próbowałem nieskutecznie z e-kartą z mBanku i nic. Przeszła dopiero wypukła Master Card.

#121 ztrudy

ztrudy
  • 117 posts
  • SkądSzczecin

Posted 20 July 2008 - 21:58

Tylko nie bardzo rozumiem po co to wszystko?? pomijając fakt ze nie ma muzyki w iTunes PL, to aplikacje sa drozsze i jest troche mniejszy wybor niz na iT US no i jeszcze na ebay mozna kupic gift cards bardzo duzo ponizej ich wartosci ja wczoraj kupilem za $75 karte ktora doladowala mi konto o $200 :) wiec to wszystko tylko dla sportu???

#122 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 21 July 2008 - 19:22

po raz enty - bo na appstore.pl mozna legalnie kupic aplikacje. w kazdej innej lokalizacji daje sie za nie pieniadze, ale nie staje sie ich wlascicielem. jezeli nie masz obywatelstwa usa to wydalesz 75$ na cos porownywalnego do plyt z bazaru.

#123 ztrudy

ztrudy
  • 117 posts
  • SkądSzczecin

Posted 21 July 2008 - 21:49

to znaczy jak kupuje plyte w normalnym sklepie w USA to tez to jest dla mnie plyta jak z bazaru???
wiec chyba nie trzeba byc obywatelem zyby to bylo legalene co najwyzej przebywanie na terenie stanow poniewaz podatki jak i instytucje pokroju ZAIKS dzialaja terytorialnie a nie wzgledem obywatelstwa.
a iTunes to sklep jak kazdy inny tylko ze sprzedaje wersje elektoroniczne skoro mozna sie polaczyc z kazdego miejsca na swiecie wiec tak samo jest to legalne jak zakup w kazdym innym sklepie
dla przykladu microsoft przez usluge xbox live tez udostepnia np wypozyczalnie filmow ale nawet jak zarejestrujesz konto xbox live na adres w usa co jest nawet mniej problematyczne niz zalozenie takiego konta w iTunes to w zaden sposob nie scigniesz filmu przebywajac w Europie, (bylo to mozliwe przez kilka pierwszych tygodni funkcjonowanie uslugi.
I dla jasnosci konto w iTunes zakladalem jak przebywalem w stanach na adres pod jakim mieszkalem kilkakrotnie wiec nie jest to tak do konca fikcyjny adres.

I teraz pytanie:
Kiedy muzyka jest legalna
jak kupuje karte prepaid bedac w USA a muzyke kupuje bedac w innym miejscu na swiecie,
czy moze jak kupuje karte prepaid bedac w polsce a muzyke przebywajac w stanach?

#124 Piotrek77

Piotrek77
  • 184 posts
  • SkądŁódź/Piaseczno

Posted 22 July 2008 - 10:51

Niestety drogą mailową nie wyjaśnię tematu. Poproszono mnie o zadzwonienie do mBanku z danymi karty i ... transakcji. Ponieważ transakcji żadnej nie było zapowiada się niezła zabawa.

#125 mls

mls

• 1313 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 July 2008 - 11:45

Ja już dzwoniłem do mBanku jakiś czas temu. Odpowiedź była taka, że ze strony iTunes Store nie było żadnych żądań autoryzacji karty, tak więc karta jest odrzucana na poziomie samego sklepu...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users