Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Rejestracja w sklepie iTunes Poland

• This topic is locked This topic is locked
235 replies to this topic

#76 razr

razr
  • 1664 posts
  • SkądKatowice, SI

Posted 11 July 2008 - 20:46

tak... próbują karte z makro ;) i na rabat do jubilata...

Ja próbowałem nawet z "Dbam O Zdrowie" i nie działa :P

#77 wern

wern
  • 53 posts
  • SkądTychy

Posted 11 July 2008 - 21:21

Problem polega raczej na tym że rejestracja za pomocą starego ID USA Store nie dzała. Jeśli ktoś nie miał IT USA i zakłada na inny emai to działa. Próba zmiany kraju na kącie IT USA Store nie działa - komunikat o błędzie lub przeciążenie.

#78 nikt_inny

nikt_inny
  • 136 posts
  • SkądWarszawa

Posted 11 July 2008 - 21:36

a jeśli kupowanie działa ale iTunes pokazuje że oprogramowanie 1.1.4 jest wersją bieżącą?

#79 Tommy_PL

Tommy_PL
  • 268 posts
  • SkądLeeds UNITED ;-)

Posted 11 July 2008 - 21:55

Witam. Często pada pytanie: dlaczego działa z kartą kredytową (a to jest ta, która ma wypukłe literki - w Polsce znana pod czaderską nazwą Clasic) a nie działa z kartami płatniczymi np. typu Electron. (a to są takie, które mają płaskie literki). Odpowiadam ... Karty kredytowe obsługują transakcje typu "floor transactions" co oznacza, że nie wymagają do pewnej kwoty transakcji autoryzacji banku, w którym jest prowadzony rachunek co oznacza jednocześnie, że kasa jest przekazywana natychmiastowo dla kontrahenta i w pewnym sensie gwarantowana przez Visę. Obciążenie rachunku kupującego następuje po jakimś czasie (najczęściej 1 / 2 miesiące od transakcji) i co najważniejsze koszt obsługi ponosi strona obsługująca a nie kontrahent. VIsa Electron wymaga każdorazowo autoryzacji transakcji przez system co jest kosztowne i długotrwałe a także uciążliwe ze względu na konieczność korzystania z łączy bankowych, które działają na tradycyjnych liniach telefonicznych. Schodów jest więcej ale nie chce mi się rozpisywać. Tak więc wypukłość górą ! Pozdrawiam.

#80 roslonp

roslonp
  • 295 posts
  • SkądWarszawa

Posted 11 July 2008 - 22:04

a jeśli kupowanie działa ale iTunes pokazuje że oprogramowanie 1.1.4 jest wersją bieżącą?

no bo to prawda nie ma jeszcze nowej wersji do toucha jest tylko do iphona

#81 mysilverR1

mysilverR1
  • 73 posts

Posted 11 July 2008 - 22:15

no faken szit :[ mam konto aktywowane w .mac.com robie krok po kroku i wywala mi sie: THE ITUNES SSTORE COULDNT PROCESS YOUR REQUEST i o co mu chodzi??? wybralem kraj polska, nawet nie doszedlem do screenu z podaniem nr karty.... mac.com przyjal mi ekarte z mbanku a to gowno nie chcialo w wersji usa, wiec zmienilem na pl, ale na pl awet nie chce dojsc do scrennu z karta? any ideas whats up? co za badziew !!!! a jak komus dziala to prosze sprawdzcie ile kosztuje TOUCH FIGHTER ??? :D no i gdzie ten pwnage tool dla 2.0?

#82 fred13

fred13
  • 57 posts
  • SkądPoznań

Posted 11 July 2008 - 22:34

Mam pytanie. Ściągnełam sobie jakiś program, miałam go już ściągniętego i był w zakładce programy. Zrobiłam zsynchronizuj, skończyło sie i gdzie mam w iPodzie te programy??

#83 tomasz

tomasz

• 10988 posts

Posted 11 July 2008 - 23:24

Ale jest w stanie mi ktoś wytłumaczyć czemu nie przyjmuje Visa Electron?

Bo takiej karty nie można obciążyć jak nie masz środków na koncie?
Chociaż VISA Classic też nie obciążą jak się przekroczy limit.
Sam nie wiem ale wiele razy z czymś takim się spotkałem.

#84 wannabemc

wannabemc
  • 203 posts
  • SkądKraków

Posted 11 July 2008 - 23:51

mam dziwne wrażenie że to jest problem ze środkami na karcie. zaraz przeleje sobie kontrolnie 100zł na karte i sprobuje sie zarejestrować. chociaż nawiet nie wiem po co to robię. nie mam iphone'a nie bede go miec...

#85 b_jan

b_jan
  • 683 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 July 2008 - 00:22

mam dziwne wrażenie że to jest problem ze środkami na karcie. zaraz przeleje sobie kontrolnie 100zł na karte i sprobuje sie zarejestrować. chociaż nawiet nie wiem po co to robię. nie mam iphone'a nie bede go miec...

Magia Apple jak nic. :)

#86 bigmanpl

bigmanpl
  • 74 posts

Posted 12 July 2008 - 04:01

Właśnie ponownie probowałem sie zarejestrować. Chyba to nie jest problem przeciążenia skoro próbuje od godz. 4:30 rano.. Cały czas komunikat tez znienawidzony już komunikat o błędzie. Reklamować to w banku czy jak? Jedyny plus to taki że zdążyłem sie nauczyć na pamięć swojego nr karty kredytowej..

#87 Piotrek77

Piotrek77
  • 184 posts
  • SkądŁódź/Piaseczno

Posted 12 July 2008 - 06:14

Na Apple Discussions masa ludzi zgłasza errory związane z próbą rejestracji nowego konta. Człowiek który dodzwonił się do help desku otrzymał info, że serwery nie są w stanie przetworzyć nawału nowych rejestracji, np w UK dostają 13,000 uderzeń na sekundę. Chyba trza poczeka i tyle. ... i z ostatniej chwili Apple's servers can handle about 2.5 million people at any given time. This morning, as soon as 8 o clock rolled around, roughly 9.8 million people tried to download the firmware at once, causing the server to plain and simply, stop.

#88 pawes

pawes
  • 1 posts
  • SkądLublin

Posted 12 July 2008 - 08:10

Problem z akceptacją karty rozwiązuję wpisując w rubryce adres dane dokładnie tak jak są zapisane w umowie z bankiem. Gdzie wersaliki tam wersaliki . Podobnie z kolejnością; ulica, miasto, kod. Niezależnie od tego, że nazwę miasta i kod wpisuje się oddzielnie. Nie ma znaczenia czy karta jest wypukła czy płaska. Tym razem była płaska Visa Millenium. Udało się bez problemu.

#89 razr

razr
  • 1664 posts
  • SkądKatowice, SI

Posted 12 July 2008 - 08:16

Ja się poddałem, a próbował ktoś już przez "NONE"?

#90 Cottage

Cottage
  • 739 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 12 July 2008 - 08:22

Dalej u mnie lipa nie mogę się zarejestrować :( zobaczymy wieczorem

#91 LASERman

LASERman

• 2286 posts
  • SkądMaidstone, UK

Posted 12 July 2008 - 08:32

iTS wczoraj miał generalny problem - tysiące posiadaczy nowych iPhone 3G próbowało go aktywować, zakładając przy tym nowe konto w iTS, a więc nie koniecznie odrzuciło Wasze karty tylko system był przeciążony. Po 2-giej w nocy było już ok - próbujcie dzisiaj. Na PayPal bym nie liczył - przy jego kosztach (w tym prowizja minimalna) sprzedaż drobnych programów (małe kwoty) nie ma po prostu sensu.

#92 ciochu

ciochu
  • 176 posts
  • SkądKraków, Poland

Posted 12 July 2008 - 08:45

dobra zarejestrowałem sie moje karty nie działały - musi być to wypukła visa, więc korzystam z karty ojca. Teraz mam pytanie, dotychczas starczyły mi przelewy z konta a z racji że nie mam kart do płatności po necie nie jestem w temacie. Czy to jest bezpieczne? Czy przestrzegając bezpieczeństwa z mojej strony mogę spać spokojnie po podaniu nr karty i jej 'secure code' ?

#93 CoSTa

CoSTa
  • 35 posts
  • SkądPoznań

Posted 12 July 2008 - 09:12

Tak więc wypukłość górą !

Fajnie. Mam Visę Orange od mBanku. Wypukła tak, że bardziej nie można. Ni chu chu, nie działa i kropka.

Walić japcoka w takim razie. Nie chce moich pieniędzy? OK, wyda się na coś innego.

#94 ciochu

ciochu
  • 176 posts
  • SkądKraków, Poland

Posted 12 July 2008 - 09:17

bo wygląda na to że Apple przyjmuje tylko kredytowe, jak byłem w bph to dostałem wypukłą vise classic która była mimo wszystko nie była kredytową.

#95 fred13

fred13
  • 57 posts
  • SkądPoznań

Posted 12 July 2008 - 09:34

a gdzie są te gry ktore sciągnełam i zsynchronizowałam w iPodzie? Bo na ekranie głównym ich nie mam!

#96 Cottage

Cottage
  • 739 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 12 July 2008 - 09:37

bo wygląda na to że Apple przyjmuje tylko kredytowe, jak byłem w bph to dostałem wypukłą vise classic która była mimo wszystko nie była kredytową.

Ale Visa to Visa oczywiście z pominięciem Visy Electron

#97 man_of_the_oak

man_of_the_oak
  • 216 posts
  • SkądKielce/Kraków

Posted 12 July 2008 - 09:46

U mnie nadal to samo... z moją eKartą (Visa) nigdy nie miałem problemów - do teraz :roll:

#98 Cottage

Cottage
  • 739 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 12 July 2008 - 09:48

Ja ze swoją także,koszulka Chelsea przyszła bezproblemowo z ich sklepu;)

#99 Pavulon_

Pavulon_
  • 142 posts
  • SkądPoznań

Posted 12 July 2008 - 09:53

chula aż miło (visa citi), jeszcze tylko 2.0 soft i będzie miło :D

#100 jhartman

jhartman
  • 668 posts

Posted 12 July 2008 - 11:13

Mała uwaga - po rejestracji ściąga z konta 6.61 PLN więc to może brak środków jest powodem dla którego niektórzy nie mogą się zarejestrować.

Posted Image

Nie przeczytałem dokładnie licencji ale liczę na to, że te 6.61 było ściągnięte w celu weryfikacji karty i zostanie zwrócone.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users