Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MxTube v1.0b - spolszczenie.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 lipca 2008 - 12:46

Wiele osób prosiło o spolszczenie do MxTube i w końcu się za to wziąłem...

Jak wiecie MxTube.app nie posiada folderów English.lproj, a co za tym idzie - nie dało się normalnie napisać spolszczenia i dać do pl.lproj.

Początkowo po byle jakiej zmianie MxTube już mi się nie włączało. Doszedłem do tego, że każde spolszczone słowo musi mieć tyle samo znaków co domyślne (bo nie zmieści się w przycisku) i nie może mieć "ogonków". To komplikuje sprawę... Być może jest na to jakiś sposób, w każdym razie ja go jeszcze nie znam. :lol:

Wygląda to tak na chwilę obecną:

Dołączona grafika

Pomysły na poszczególne wyrazy mile widziane. :D

Paczka do pobrania lada moment pojawi się w repozytorium.

#2 quest

quest
  • 248 postów
  • SkądTrójmiasto

Napisano 09 lipca 2008 - 13:01

Davvido w ekranie wyboru jakosci filmu bym zmienil tytul tego ekranu: z: Wybierz jakosc dla filmu na: Wybierz jakosc filmu wedlug mnie bardziej stylistycznie, chociaz moge sie mylic a jesli trzeba musi byc tyle samo znakow to po wywaleniu slowka "dla" mozna wstawic jakis wielokropem (...) no chyba ze to zaciemni sytuacje.

#3 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 lipca 2008 - 13:05

Jeśli znaków jest za mało to można wstawić po prostu kilka spacji - to nie problem. ;)

#4 quest

quest
  • 248 postów
  • SkądTrójmiasto

Napisano 09 lipca 2008 - 13:20

Ok to w takim razie na ekranie z wyborem jakosci filmu mozna zmienic jeszcze klawisz "+/-" na: "Obie" teraz ekran Filmy: czy tam tez bedzie po angielsku opcja "Edit" mozna by zmienic na "Edycja" badz "Edytuj" chociaz nie.. to za dlugie ale z drugiej strony przy probie wykasowania filmu jest klawisz "Delete" mozna zmienic na "Usun"

#5 Macwolx

Macwolx
  • 209 postów

Napisano 09 lipca 2008 - 13:45

Super, gratuluje zapału :)

#6 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 09 lipca 2008 - 14:09

Sam bawiłem się w spolszczanie tego programu i z tego co mi wiadomo nie poradzisz nic na to, że długość znaków musi być taka sama jak była przed zmianą.

#7 gERmAn

gERmAn
  • 470 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 lipca 2008 - 16:12

mareczek - nie prawda.moze byc mniejsza, wystarczy dac spacje

#8 quest

quest
  • 248 postów
  • SkądTrójmiasto

Napisano 09 lipca 2008 - 16:21

no tak, zgadza sie Davvido juz pisal o tym rozwiazaniu.

#9 gERmAn

gERmAn
  • 470 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 lipca 2008 - 16:22

a rzeczywiscie nie widzialem. sory...

#10 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 lipca 2008 - 17:51

Muszę Was przeprosić, wystąpiły mi problemy z iPhone'm (sam się resetuje, po włączeniu jakiejkolwiek aplikacji następuje restart SB, w Ustawieniach jest zakładka tylko od Muzyki, Wideo i Wi-Fi, gdy ktoś dzwoni to też się resetuje, ogólnie masakra). Muszę coś z tym zrobić zanim wstawię to spolszczenie do repozytorium. :(

#11 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 09 lipca 2008 - 20:46

Na to też wpadłem jak pisałem spolszczenie.
Chodziło mi w 2 stronę ponieważ zazwyczaj polskie słowa maja więcej znaków...

#12 magorka

magorka
  • 518 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 lipca 2008 - 21:25

Witam, gdzie na iP instaluje sie spolszczenie. Chcialem je odinstalowac, ale pojawia sie napis "Main Script error". Musze to zatem zrobic recznie, ale nie jestem pewien gdzie szukac. Z gory dziekuje za info

#13 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 lipca 2008 - 21:33

Musisz przeinstalowac MxTube. Ciekawi mnie czemu masz ten blad... U mnie jest OK. :|

#14 magorka

magorka
  • 518 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 lipca 2008 - 21:44

Juz wyjasniam. Prawdopodobnie dlateg, ze zainstalowalem twoje spolszczenie, a zapomnialem o odinstalowaniu MXTube'a (robilem restore). Oczywiscie zrobilem to zaraz potem, ale pewnie w tej kolejnosci to nie bedzie dzialac. Co dziwne MX dziala wysmienicie. Reinstalacja nie pomaga, a ponowniw tlumaczenia nie moge zarzucic. Tyle wyjasnienia. Masz jakis koncept?

#15 Krak1

Krak1
  • 4 postów

Napisano 24 lipca 2008 - 13:22

Cześć! Mam ten sam kłopot nie mogę odinstalowac spolszczenia Mx Tube podaje mi Błąd Uruchomienie skryptu nieudane! (Main script execution failed!) Jakaś rada? Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych