Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Neostrada na OS X 10.4.1

• Please log in to reply
23 replies to this topic

#1 iBodo

iBodo
  • 265 posts
  • SkądW-wa

Posted 04 June 2005 - 18:02

Czy ktoś z was ma działającą Neostrade na Tigerze ?? Ja właśnie próbowałem zainstalować sterowniki do SpeedTouch'a ale sie nieinstalują. Coprawda to sterowniki do wersji od 10.1 do 10.3 bo do Tigera jeszcze niema. Po potwierdzeniu instalacji wyskakuje mi informacja "Could not specifited message for index 17" i instalacja sie kończy. Czy komuś udało sie takie sterowniki zainstalować i czy to tylko błąd u mnie czy wszyscy tak mają i pozostaje mi tylko czekać aż firma wypuści sterowniki do 10.4 ?

#2 beru

beru
  • 368 posts
  • SkądKraków

Posted 04 June 2005 - 18:23

Z doświadczenia wiem, że SpeedTouch jest bardzo upierdliwym stworzeniem, niezależnie od systemu (dla Windy też jest niemiły, o Linuksie dla zachowania spokoju ducha nie wspomnę ;) ) Na dzień dzisiejszy nie ma działających sterowników dla niego do Tigera. Firma o tym wie i szykuje je prosząc użytkowników o cierpliwość. Jedyne co pozostaje zrobić to wysłać firmie mail z prośbą o wysłanie info jak tylko pokaże się odpowiedni sterownik i zostać przy 10.3...

#3 iBodo

iBodo
  • 265 posts
  • SkądW-wa

Posted 04 June 2005 - 18:33

Dzięki Beru, mam nadzieje, że sie z tymi sterownikami pośpieszą bo robią ludzi troche w ch..ja. Tiger jest na rynku nie od dzisiaj.

#4 Ka

Ka

• 6050 posts
  • SkądKraków

Posted 04 June 2005 - 18:41

Nie trzeba mieć speedtouch , żeby mieć kłopoty... Notowałem je również przy Sagemie. W końcu w zaprzyjaźnionym sklepie zakupiłem router, niedrogi. I wreszcie mam spokój a i żona zadowolona bo na drugim kabelku wisi z laptopem i może korzystać równocześnie z sieci... :) Wraz z nabyciem routera wszystkie kłopoty się kończą, niezależnie od systemu. Naprawdę warto to rozpatrzyć. :)

#5 Grek

Grek
  • 63 posts

Posted 04 June 2005 - 22:12

na stronie producenta zapewniają, że w lipcu będą sterowniki pod tigera, sam czekam i to już zostało opisane przez thomsona, tak więc za miesiąc bedzie dobrze...aha będzie dobrze z Thomson\em a z Sagem -to nie wiem?

#6 Tomasz Nowicki

Tomasz Nowicki
  • 79 posts
  • SkądBarlinek

Posted 06 June 2005 - 11:51

Sluchajcie z ta neostrada to naprawde najlepszym rozwiazaniem to zakup routera. Ja kupilem bo myslalem ze piod tpsa podloze bombe. Mialem Sagema na usb no i sterowniki zasdrane pod najwyzej panthere. A drogi mily Pan z tpsa powiedzial - To niech Pan porozmawia z Sagemem zeby Panu sterowniki pod Tigera zrobili, nas to nie tyczy, no tak tylko ja Neostradyu nie mam od Sagema tylko od wypasionej firmy TPSA. NO coz Pan z TPSA mial malo RAM-u bo nie zczail o co chodzi. Wiec mimo ze jestem blondynem nie chcialem zsiwiec jescze bardziej z nerwow i kupilem router i mam tpsa i sagema w ....

#7 Katsper

Katsper
  • 8 posts

Posted 30 June 2005 - 07:34

Stałem sie własnie posiadaczem Maca Mini z Tigerem na pokładzie i... własnie tu zaczynaja sie schody o ile w samym systemie nie idzie sie (zbytnio :P) zgubic to za to jesli idzie o neostrade... to juz sil nie mam! :P przede wszystkim podłanczajac usb do komputera na modemie swieci sie czerwona dioda (pod nia napis USB) sugerowac idzie ze nie widzi modemu, probowlaem ze sterownikami Segem't (jak pisal Grosik) zainstalowalem je i nic, dalej nie widzi modemu, probowalem roznych rzeczy ale nie daje rady, jesli ktos ma neostrade (bez router) i mu dziala to Prosze by opisal dokladnie jak to wszysytko zainstalowac, Jesli takiej osoby nie ma to prosil bym tych co maja router by opisali jak to zrobic. Z gory wszystkim dziekuje ;)

#8 _sys

_sys
  • 2046 posts
  • SkądB-stok i okolice

Posted 30 June 2005 - 08:16

Tak przy okazji są już stery (upgrade) pod 10.4 od speedtoucha 330.
http://www.speedtouc..._R3.0.2.2.6.zip

#9 Katsper

Katsper
  • 8 posts

Posted 30 June 2005 - 09:15

własnie są stery... i nie działaja mi :D instaluje je i nagle wywala komunikat ze nie moze zainstalowac tego uzadzenia pisze ze to upgrade, moze potrzebuje jakis wczesniejszych?

#10 sagat

sagat
  • 350 posts
  • SkądPiaseczno

Posted 09 October 2005 - 17:41

Macie jakies nowe newsy w tej sprawie ? Bo ja mam tez taki modem i tigera i probowalem updejtowac sterowniki i dupa. potem znazlem full dirvers ze strony www.speedtouchdsl.co.uk no i to samo... wszystko sie ladnie instaluje modem dziala, diody sie swieca ale nie moge sie polaczyc :[

#11 JSG

JSG
  • 5459 posts

Posted 02 November 2005 - 10:00

No i kolejny niezmordowany walczy z speedTouch'em 330 i neostradą.... Ja mam inny chyba dylemat... w folderze osX znajdują się kolejne dwa foldery... LAN i WAN... w obu tych folderach znajdują się durze ilości instalerów sterowników które mają takie same właściwości... oczywiście żaden się nieinstaaluje... jeszcze niepróbowałem upgreytu ale kto wie z którego z tych plików nalerzey skorzystać :?:

#12 mir

mir
  • 58 posts

Posted 08 November 2005 - 13:21

tiger, neostrada, sagem fast. wszystko działa. enkapsulacja modemu 0/35, trzeba skonfigurować internet connect na ethernet 2, wszystkie inne dane na automatycznie, instalator modemu pobieramy ze strony producenta. Jest i pdf z manualem. u mnie chodzi super. chetnie pomogę co do dokładnego procesu intalacji. biuro obsługi tp tez pomorze, ale najpierw powiedzą, ze to nie ich sprawa, wiec trzeba grzecznie, najlepiej z mężczyzną pogadać, bo panie mają takiego firewalla, ze az strach :D

#13 JSG

JSG
  • 5459 posts

Posted 08 November 2005 - 13:34

Ja osobiście pod koniec drugiego dnia istalacji bezpowodzen porostu wywaliłem wszystko co dalo się wywalic z system pref/ network/ zostawilem tylko jedną lokalizacje automatyczną... po restarcie wywalilem modem potem po koleinym restarcie zainstalowałem modem- trzy restarty... a instalowalem z pliku PPPoE 0 35 póżniej utworzyłem na lokalizacji automate konfiguracje dla st330 i nagle w mgnienu oka sie połączyło... a wcześniej się niełączyło.. i tak po dwuch dniach mam neostrade :(

#14 sagat

sagat
  • 350 posts
  • SkądPiaseczno

Posted 15 November 2005 - 20:08

ale na tigerze ? :] u mnie podczas laczenia wyskakuje komunikat. "couldn't negotiate connection with server" albo cos takiego :] generalnie modem wysyla pakiety a ale zadnych nie odbiera caly czas jest 0 :(

#15 JSG

JSG
  • 5459 posts

Posted 15 November 2005 - 20:11

instalujesz czy się zrobiło nagle?

[ Dodano: 2005-11-15, 20:12 ]
bo ja podczas rejestracji też niemogłem się połączyć... wkońcu poszedłem do kawiarenki zarejestrowalem usługe i pobrałe UN i Haslo... i jux na pelnych danych odpaliłem...

#16 sagat

sagat
  • 350 posts
  • SkądPiaseczno

Posted 15 November 2005 - 20:45

nie no ja mam neostrade zarejestrowana (udostepniam net makowi przez laptopa pc)

#17 tumult

tumult
  • 1 posts

Posted 14 February 2006 - 14:47

sagat, czesc!

mam taki sam problem jak Ty miales 2 miesiace temu. ni cholery nie moge przjesc przez ten update na tygrysa i polaczyc sie z siecia. mam tez podany wczesniej nr rejestracyjny z tepsy. pomocy! 3 dzien walcze! a ignorantow z info neozdrady chetnie bym na inna planete odeslala.

#18 bogdanbudnik

bogdanbudnik
  • 128 posts
  • SkądOrzełek

Posted 14 February 2006 - 22:28

Neostrada działa sprawnie na wszystkich systemach osX. Sterowniki i opis instalacji sa na stronie pomoc.x.pl. Nalezy zwrocic uwage na to zeby po instalacji wybrac w preferencjach modem Neostrady w innym przypadku nie bedzie dzialac.888949-moj gadu

[ Dodano: 2006-02-14, 22:47 ]
Pomyłka moj Gadu 888940 Jesli macie problemy to napiszcie ja uzywalem internetu z Neostrady na kilku systemach Mac OS 10.2 , 10.3, 10.4

#19 bXart

bXart
  • 130 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 February 2006 - 23:47

Mam problem z modemem speedtouch 330 i osx tiger na PC probowalem instalowac wg wszelakich instrukcji dostepnych wsieci i wszelakich sterownikow i nic dioda USB swieci sie caly czas na czerwono a system wogole go nie widzi updetowalem sterowniki z 3.0.2 - bodajrze bo juz mi sie wala te cyferki do 3.0.4 na Tigera sterowniki wziolem ze strony thomsona i nadal klops myslalme ze moze porty usb cos nie teges ale usb dzialaja. Prosze o pomoc bo ja juz powoli wysiadam, dodam jeszcze ze moja znajomosc na macu nie wykracza poza photoshopa i illustratora takze nie wiem co gdzie i jak...

#20 bogdanbudnik

bogdanbudnik
  • 128 posts
  • SkądOrzełek

Posted 15 February 2006 - 12:27

Czy instalowałeś z włączonym modemem do gniazda USB-bo inaczej nie pujdzie. Jaki masz system operacyjny i jakiego kompa.

#21 JSG

JSG
  • 5459 posts

Posted 15 February 2006 - 13:48

Czy instalowałeś z włączonym modemem do gniazda USB-bo inaczej nie pujdzie.
Jaki masz system operacyjny i jakiego kompa.

Przecież kolega napisał że 10.4.x i to już wystarczy coby wiedzieć że łatwo niejest, J aprzed chwilą zainstalowałem 10.4 na drugim dysku. Modem to betka. dwa restarty modem śmiga dwie zielone diody wskazują na prawidłową synchronizacje.
Ale żeby jeszcze ustawić na tym połączenie to już inna bajka. Na tym systemie wykonałem komplet zrzutów, i tak skopiowałem wszystkie ustawienia. Nadal połączenia niema :?
Jeszcze będę kombinował, jak wymyśle jak i co to opisze :(

#22 sagat

sagat
  • 350 posts
  • SkądPiaseczno

Posted 16 February 2006 - 20:45

Witam U mnie wyglądało to tak że, wywaliłem wszystko w holere i zainstalowałem sterowniki z płyty (PPPoE 035 albo coś takiego) i potem update sterow ze strony i ruszylo. Tyle że często zrywało połączenie a żeby się połączył znów to musiałem kompa zrestartować :[ aż wreszcie kupiłem router Wifi i mam problem z głowy. aha. testowałem też sagema i on w zupełnie nie działał.

#23 JSG

JSG
  • 5459 posts

Posted 16 February 2006 - 20:55

U mnie normalnie działa... jak już poszło to jest ok. Dziś przez okno wyglądnołem i tam kable z ziemi wyrywali, więc miałem jaj z telefonem. :( Ale tak na codzień jest ok. Tylko teraz postawiłem nowy sytem bo natym mam problemy przez przeszczep dysku z cube do AGP i dlatego nowa instalacja, ale tak sobie pomyślałem że jak nie uda się instalacja neostrady to męcze się z tymi co mi warjują nieco :( Ruter jest najlepszym rozwiązaniem jednak :( to fakt szczególnie że mam dwa komputery... ale jakoś tak wychodzi że zawsze jest inne zapotrzebowanie :( i jakoś się nie składa.

#24 bXart

bXart
  • 130 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 February 2006 - 00:07

No właśnie się zdenerwowałem i takowy wi-fi router zakupiłem, teraz czekam na przesyłke... Sądzę że to najlepsze wyjście narazie sobie poczekam z netem wtedy zobaczymy jak bedzie śmigało.
A tak btw to z tymi sterownikami właśnie tak robiłem: czyli z cd + update i nic... ale już niedługo.

/Poprawiłem błędy - agrzesko

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users