Witam,
od jakiegoś*czasu jestem użytkownikiem Maczka tylko i wyłącznie do celów czysto biznesowych. W ostatnich dniach pojawiła mi się myśl, o zainstalowaniu gry Lineage 2 na moim Maczku i tu zwracam się z prośbą o radę co zrobić, by L2 zainstalować i grać, jako że wersji na Maca niestety nie ma.
Osobiście nie chcę*instalować całego systemu Win XP, więc jeśli jest jakaś inna możliwość (sporo czytałem nt. emulatorów jednak niczego mi to nie rozjaśniło) proszę o informację.

Lineage 2
Rozpoczęty przez
Churchill
, 07 lip 2008 00:54
8 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 07 lipca 2008 - 00:54
Napisano 07 lipca 2008 - 01:40
wydaje mi sie ze jedynym słusznym rozwiązaniem jest niestety boot camp i windows xp

Napisano 07 lipca 2008 - 08:18
Osobiście gram w L2 na MBP i działa super, ale na bootcampie i pod windowsem, innej metody nie próbowałem. Komputer podczas gry nieco się grzeje, ale chyba nie na tyle aby były jakieś problemy. Osobiście wątpię, aby była jakaś inna metoda na uruchomienie gry na maku.
Napisano 07 lipca 2008 - 09:19
Cross Over Games.
Napisano 07 lipca 2008 - 10:33
Ja próbuję pod darwine...na razie nie idzie i muszę na bootcampie...ale jak mi się uda to dam znać

Napisano 07 lipca 2008 - 10:48
Czyli jednak bootcamp. Ok w takim razie spróbujemy tak. Kagain, jeśli znajdziesz jakąś inną metodę, będę wdzięczny za info

Napisano 07 lipca 2008 - 13:30
Niestety wyglada na to, ze jedynie Bootcamp.
Probowalem pod parallels i dziala to strasznie, troche lepiej jest na VMWare Fusion, ale sa problemy. Glownie z predkoscia gry, teksturami, do tego obrot kamery myszka w jednej osi jest jakos dziwnie przyspieszony.
Przy uruchamianiu gry wypisuje tez cos o niedostepnosci AGP itp. mozna ustawic sobie sklepik i popisac z ludzmi, nic wiecej... a szkoda.
Z tego co sie dowiedzialem to pierwsza czesc gry byla dostepna na mac os, moze kiedys powroca na nasza platforme...
BTW. Kagain nie grasz czasem krasnalem na infinity?

Napisano 07 lipca 2008 - 15:29
Ja tez próbowałem na Parallels i VMVare fusion...ale u mnie na parallelsach działało (mułowato i bez shaderów - tylko do obsługi wh
) a na fusion nie odpalało się (błąd AGP, a potem exception).
Kiedyś sporo grałem krasnalem na Infinity ... teraz trochę mniej bo mam mniej czasu

Napisano 07 lipca 2008 - 16:10
U mne Fusion jako tako sobie radzi, chociaz mam ten sam monit o AGP, mimo wszystko kilka klatek wyciaga.
Ogladalem wlasnie kilka filmow na youtube.com z Fusion w akcji, niby mam najnowsza bete i costam powinno dzialac, ale zawsze sa problemy mniejsze lub wieksze i nie wyglada to tak samo jk na ww. filmach.
Byc moze za jakis czas doczekamy sie czegos sensownego, wszystkiemu winny jest directX
Orientuje sie moze jak wyglada sytuacja z cider i temu podobnymi?
Taki np. HOMM V to zwykla wersja pod wingroze + wlasnie jakis tego typu pakiet, dziala to zauwazalnie wolniej, ale dziala. Moze cos takiego bylby w stanie uruchomic L2 chociaz troszke lepiej?
P.S. Kras byl w NOD? ;]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych