Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

jak skopiować muzykę z touch na komputer?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
20 odpowiedzi w tym temacie

#1 walus_kck

walus_kck
  • 11 postów

Napisano 03 lipca 2008 - 11:29

Witam mam pewien problem i nie wiem jak go rozwiązać. Mam Ipoda Toucha i wczoraj robiłem formata bo mi siadł system i część moich mp3 uratowała się tylko na ipodzie, a problem w tym że dzisiaj jade na wakcje i chciałbym wgrac jeszcze kilka mp3 na ipoda ale boję się usunę te mp3 co już na nim są. Próbowałem już przez programy przesłąć całą zawartość na komputer ale te programy nie wykrywają ipoda. POMOCY!! P.S. Czy można zrobić taką synchronizację, żeby iTunes tylko dodał te nowe mp3 nie kasując tych starych??

#2 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 03 lipca 2008 - 11:31

Total Commanser z wtyczką i-PoT lub prawdopodobnie iPhone PC Suite. Tym pobierzesz piosenki.

#3 walus_kck

walus_kck
  • 11 postów

Napisano 03 lipca 2008 - 11:35

no właśnie mam tą wtyczkę t-pot ale gdzie tą muze można znaleźć w tym total commanderze a to PC suite to alternatywa jakaś?

#4 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 03 lipca 2008 - 11:36

no właśnie mam tą wtyczkę t-pot ale gdzie tą muze można znaleźć w tym total commanderze a to PC suite to alternatywa jakaś?

iPhone PC Suite to program w stylu 'Nokia PC Suite';) ale do iPoda Touch i iPhone'a.

Nie podam teraz dokładnego katalogu, bo nie jestem w domu.
Mogę podać najwcześniej o godzinie 16.

#5 walus_kck

walus_kck
  • 11 postów

Napisano 03 lipca 2008 - 11:45

no to jak będziesz a domu to możesz napisać bo może coś wymyślę a może nie a wolałbym dograć jakies mp3 bo mnie przez cały miesiąc nie będzie w domu. Z góry dzięki

#6 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 03 lipca 2008 - 11:46

no to jak będziesz a domu to możesz napisać bo może coś wymyślę a może nie a wolałbym dograć jakies mp3 bo mnie przez cały miesiąc nie będzie w domu. Z góry dzięki

Napiszę około 17, gdy wrócę.

#7 mela49

mela49
  • 50 postów

Napisano 03 lipca 2008 - 18:15

Hmm nie mam Tuoch ale aplikacja pod Windowsa {nie napisałeś jaki masz sysytem} "Share Pod" obsługuje Touch, pozwala kopiować "z" i "na" iPoda.

#8 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 04 lipca 2008 - 19:15

prosze jasniej nazywac tematy.

#9 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 14 lipca 2008 - 21:57

Odgrzeję temat, bo właśniej jestem po restore mojego nano. Nie wiem, może już o tym wiecie, ale w razie czego przypomnę, jakby ktoś szukal pomocy w tym wątku. Muzykę zgrałem na komputer najprostszą metodą jaką można sobie wymyślić, be rzadnych dodatkowych programów, pece sjutów, srutów tutów. Włączyłem wyświetlanie ukrytych plików i zawartość iPod'a miałem jak na dłoni. Skopiowałem muzykę do komputera. Wciągnąłem do iTunes, restore iPod'a i ponowne wgranie muzyki na iPod'a. To wszystko. Jest również możliwość zgrania playlist'y, jeśli ktoś ma i mu zależy.

#10 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 14 lipca 2008 - 21:58

Odgrzeję temat, bo właśniej jestem po restore mojego nano.
Nie wiem, może już o tym wiecie, ale w razie czego przypomnę, jakby ktoś szukal pomocy w tym wątku.
Muzykę zgrałem na komputer najprostszą metodą jaką można sobie wymyślić, be rzadnych dodatkowych programów, pece sjutów, srutów tutów.
Włączyłem wyświetlanie ukrytych plików i zawartość iPod'a miałem jak na dłoni. Skopiowałem muzykę do komputera. Wciągnąłem do iTunes, restore iPod'a i ponowne wgranie muzyki na iPod'a. To wszystko.
Jest również możliwość zgrania playlist'y, jeśli ktoś ma i mu zależy.

Radze czytać uważniej tematy... ;) - jak skopiować muzykę z touch na komputer?

#11 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 14 lipca 2008 - 22:03

To Touch'a nie można dosięgnąć z finder'a ?

#12 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 14 lipca 2008 - 22:19

To Touch'a nie można dosięgnąć z finder'a ?

Nie.

Jedynie podobno jest to możliwe przez funkcję "udostępniania".

#13 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 14 lipca 2008 - 22:22

Łojoj. Lepsze jest wrogiem dobrego ;) żartuję. Szkoda. Ale, skoro jest taka możliwość to powinno działać podobnie.

#14 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 14 lipca 2008 - 22:25

Łojoj. Lepsze jest wrogiem dobrego ;) żartuję.
Szkoda.
Ale, skoro jest taka możliwość to powinno działać podobnie.

Udostępnianie działa podobno ciut jak Total Commander, którego bardzo polubiłem i każdemu polecam ;)

#15 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 14 lipca 2008 - 22:34

Hę, udostępnianie to włączenie opcji w preferencjach systemu, chyba, nie znam się na Touch. A TotalCommander to osobna aplikacja. Ja bym wybral jednak narzędzia systemowe. Ale "bliższa koszula ciału" ;)

#16 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 14 lipca 2008 - 22:35

Wygląda to mniej więcej tak:
Dołączona grafika
;)

#17 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 14 lipca 2008 - 22:37

Ee... no to w czym problem ? Tak wygląda przed, czy po udostępnieniu ? Tak czy inaczej, włączasz widoczność ukrytych plików i do przodu. Swoją drogą ciekawe imie i nazwisko właścicielki.

#18 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 14 lipca 2008 - 22:38

Ee... no to w czym problem ? Tak wygląda przed, czy po udostępnieniu ? Tak czy inaczej, włączasz widoczność ukrytych plików i do przodu.

Zawsze byłem przyzwyczajony do Total Commander'a ;)
Na dodatek TC można używać przez USB, czyli coś dla osób bez WiFi.

#19 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 14 lipca 2008 - 22:43

No to OK, ja jestem zwolennikiem czystego systemu. Reasumując, da się skopiować muzykę wprost poprzez Finder'a. Czyli jednak jest dobrze.

#20 Buchido

Buchido
  • 2 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 marca 2010 - 21:48

ja sie wpisze w temat dzis w 2010 roku, bez polskich liter ze wzgledu na to ze tak jest mi znacznie sybciej pisac na tej malej klawiaturce hehe... Ja uzylem dzis programu "share pod" ktory daje sobie nawet rade z czyms takim jak iPdo Touch 2G :), lecz niestety musialem skorzystac ze starszego laptopa i cala akcja z ponad 8 gigowa zapelniona pamiecia (iPod 16 GB) trwalo chyba z 3 godziny..... wiec program polecam choc po angielsku dziala sprawnie na systemie Windows.....

#21 wakso

wakso
  • 7 postów
  • SkądSilesia

Napisano 18 marca 2010 - 23:31

Ja osobiscie polecam Sharepod pod windowsa. [url=http://www.getsharepod.com/]SharePod[/url] Banalny w obsludze.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych