Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPod + Displex - wrazenia i wnioski ;)

• Please log in to reply
77 replies to this topic

#26 _igi

_igi
  • 3154 posts

Posted 22 February 2008 - 01:09

zaklej sobie tasma malarska ekran, albo walnij jakas tekture na niego (bezpieczenstwa nigdy za wiele, chyba ze chcesz sobie zrobic iMac'a Shuffle, albo dokupic jakis zewnetrzny monitor :E) i jazda ;) btw, to w koncu usuwa rysy z pleckow iPod'a, czy nie? Moglbym sie pobawic w pimping 4G ale nie chce zetrzec napisu, bo mam extra super kól wersje HP ;P

#27 Michu

Michu
  • 2614 posts
  • SkądSzczecin

Posted 22 February 2008 - 10:27

Podobno poleruje ale zjada też napisy :razz: Spróbuj zmatowić dziada (jak Ty to mówisz :D) tą czarną stroną gąbki kuchennej - widziałem efekt na youtube - nie ściera napisów. Postaraj się szorować w jedną stronę, chyba że chcesz mieć jakieś fantazyjne wzorki.

#28 Wolvi

Wolvi
  • 133 posts
  • SkądGdynia

Posted 22 February 2008 - 10:50

A ktoś wie jaki ma wpływ pasta polerska na przednią szybkę iPoda Touch?? Bo niestety nieporysowalna szybka sie jednak trochę porysowała... i strasznie mnie to wkurza :P

#29 Jurgen

Jurgen
  • 34 posts

Posted 23 February 2008 - 08:59

Hmm a jakby tak sobie małymi skrawkami taśmy malarskiej zakleić wszystkie napisy z tyłu ipoda i wtedy spróbować go wypolerować?:>

#30 Michu

Michu
  • 2614 posts
  • SkądSzczecin

Posted 23 February 2008 - 17:28

Hmm a jakby tak sobie małymi skrawkami taśmy malarskiej zakleić wszystkie napisy z tyłu ipoda i wtedy spróbować go wypolerować?:>

To chyba laserowo musiałbyś tą taśmę wycinać :P

#31 johny102

johny102
  • 16 posts

Posted 30 April 2008 - 13:34

witam zamówiłem displex na allegro i zamierzam wypolerować tył (omijać napisy ewentualnie nie naciskać za mocno) czy moge to zrobisz szmatką dodaną do ipoda (touch) ?

#32 vinci

vinci
  • 2693 posts
  • SkądPoznań

Posted 30 April 2008 - 14:02

witam zamówiłem displex na allegro i zamierzam wypolerować tył (omijać napisy ewentualnie nie naciskać za mocno) czy moge to zrobisz szmatką dodaną do ipoda (touch) ?

Tego to nie wiem ale mam do Ciebie prośbę :) Napisz mi później czy usunęło to rysy bo mi w sobote od przetarcia szmatką zrobiły się 2 rysy :/

#33 johny102

johny102
  • 16 posts

Posted 30 April 2008 - 14:32

nie ma sprawy wszystko opisze na forum :) Wracając do meritum czy można polerować szmatką z zestawu do toucha (tył)

#34 misiekgruby

misiekgruby
  • 3212 posts
  • SkądKraków

Posted 03 May 2008 - 11:01

@ johny102 sądzę, że chyba można wypolerować tył tą szmatką. Też taką posiadam i rownież planuje polerowanie tyłu mojego iPoda touch. Ta szmatka (jak i większość innych) ma to do siebie, że często znajdują się na niej okruszki i inne mikrocząstki ktore przy mocniejszym dociśnięciu rysują obudowę. Niestety doświadczyłem tego :/ czekam na relacje z Twojej strony po wypolerowaniu.

#35 Marthin

Marthin
  • 269 posts
  • Skądz kątowni

Posted 03 May 2008 - 13:00

Panowie... napisy na tyle obudowy są grawerowane laserem... to nie jest pierwszy lepszy nadruk czy coś... jakbyście poddali tył piaskowaniu to wtedy mogłoby to zejść... Co najwyżej po takiej polerce tył będzie tworzył mniejszy kontrast z logiem i napisami... takie jest moje zdanie... i nie jestem ich w 100% pewien...

#36 pirat-ust

pirat-ust
  • 345 posts
  • SkądSłupsk

Posted 03 May 2008 - 13:12

łoj a ja mam taką ryseczke że bez czyszczenia mam ztarte te grawerowane logo

#37 johny102

johny102
  • 16 posts

Posted 03 May 2008 - 16:58

myśle że tu nie chodzi o logo tylko o b ważny numer seryjny....

#38 vinci

vinci
  • 2693 posts
  • SkądPoznań

Posted 03 May 2008 - 17:34

myśle że tu nie chodzi o logo tylko o b ważny numer seryjny....

Przejechałeś już tył iPoda Displexem? :D

#39 Bartch

Bartch
  • 438 posts
  • SkądWarsaw, PL

Posted 03 May 2008 - 20:05

Przejechałeś już tył iPoda Displexem? :D

No wlasnie jestem bardzo ciekaw co z tego wyjdzie. Jak na moj gust to raczej nie ma prawa usuwac rys z metalu bo to zwykla pasta polerska do tworzyw sztucznych. moze jakby urzyc jakiejs do lakierow samochodowych ;)

Byc moze sie myle..

Czekamy na wyniki!! :D

#40 vinci

vinci
  • 2693 posts
  • SkądPoznań

Posted 03 May 2008 - 20:19

No wlasnie jestem bardzo ciekaw co z tego wyjdzie. Jak na moj gust to raczej nie ma prawa usuwac rys z metalu bo to zwykla pasta polerska do tworzyw sztucznych. moze jakby urzyc jakiejs do lakierow samochodowych ;)

Byc moze sie myle..

Czekamy na wyniki!! :D

Właśnie jestem tego samego zdania ;)
Czekamy z niecierpliwością! :D

#41 misiekgruby

misiekgruby
  • 3212 posts
  • SkądKraków

Posted 04 May 2008 - 20:11

kiedyś w magazynie Logo w wydaniu specjalnym poświęconym w całości iPodom był artykuł o polerowaniu iPodow. Jak tylko uda mi sie odnaleźć ten numer to zrobię zdjęcia tych stron ( tak zdjęcia :P nie mam skanera na chwilę obecną)... O ile się nie mylę testowano rożne środki do polerowania i zrobiono test, który najlepiej się sprawdza :)

#42 wannabemc

wannabemc
  • 203 posts
  • SkądKraków

Posted 04 May 2008 - 20:53

http://www.radtech.u...s/IceCreme.aspx

szukając sobie w googlach pod hasłem 'polishing ipod' natrafiłem na powyższy link. moze to kogoś zainteresuje. wydaje mi sie że to wyglada najpewniej jesli chodzi o skuteczność, poniewaz jest to zestaw, czyli dwa specyfiki i odpowiednie sciereczki:D moze sie to komuś przydać:D

Macworld | Review: iPod scratch removers
tu jest link do dość starego artykułu o tego typu środkach

#43 Marthin

Marthin
  • 269 posts
  • Skądz kątowni

Posted 04 May 2008 - 21:12

Jeżeli ten "IceCream" daje takie efekty jak na tych zdjęciach to jestem pod wrażeniem... ale ta cena "$20.95 - $25.95"... trochę spora... I ciekawe na ile wystarcza? czy tylko na raz czy na kilka razy.

#44 OloUnited

OloUnited
  • 194 posts
  • SkądKonin

Posted 04 May 2008 - 21:43

kiedyś w magazynie Logo w wydaniu specjalnym poświęconym w całości iPodom był artykuł o polerowaniu iPodow. Jak tylko uda mi sie odnaleźć ten numer to zrobię zdjęcia tych stron ( tak zdjęcia :P nie mam skanera na chwilę obecną)...
O ile się nie mylę testowano rożne środki do polerowania i zrobiono test, który najlepiej się sprawdza :)

Czekam z Niecierpliwością

#45 misiekgruby

misiekgruby
  • 3212 posts
  • SkądKraków

Posted 04 May 2008 - 21:50

w sumie bez przesady :P zawsze można użyć photoshopa w celu 'polepszenia' efektów i przyciągnięcia klientów...

#46 wannabemc

wannabemc
  • 203 posts
  • SkądKraków

Posted 05 May 2008 - 09:25

drugi link to artykuł z testem różnych środków w tym IceCream:) wraz z ocenami:D

#47 misiekgruby

misiekgruby
  • 3212 posts
  • SkądKraków

Posted 05 May 2008 - 17:43

Witam!
Odnalazłem magazyn, o którym wspominałem.
Zamieszczam zdjęcia stron zawierających artykuł. ;)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#48 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 05 May 2008 - 19:29

ameryke w konserwach odkryli... na tyl polecam metode "brushed metal". pozniejsze rysy sa mniej widoczne, a numer seryjny jest na stale w oprogramowaniu ipoda. na przod displex albo jakas drobnoscierna pasta do lakieru (bron boze mechanicznego polerowania), a pozniej mozna woskiem pokryc, zeby sie ladnie swiecilo (ale to krotkotrwaly efekt).

#49 johny102

johny102
  • 16 posts

Posted 06 May 2008 - 20:04

jednak nie będe polerował tyłu nie jest jakoś strasznie porysowany ipoda mam od konca lutego... w związku z wyjazdem do angli chcę go sprzedac i ipod ma oczywiscie dowód zakupu mogę go sprzedać z słuchawkami koss sporta pro kóre mam od jakiegoś miesiąca + oryginalne brzęczyki
[ciach]
dzial sprzedam jest w innym miejscu, prosze tam umieszczac takie oferty.
-migrena-

#50 _igi

_igi
  • 3154 posts

Posted 07 May 2008 - 13:33

Najfajniejsze iPodowe tyłki to takie, w których przez ogrom rys nie można zobaczyć własnego odbicia ;P

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users