Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

arabskie fonty

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 psajcho

psajcho
  • 1 212 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 27 maja 2006 - 09:11

Witam. Mam mały problem z czcionkami, a mianowicie, gdy chcę z zainstalować na przykład Tahomę to w podglądzie i w font booku pojawiają się arabskie zawijasy i czcionka nic nie wnosi do systemu. czy mógłby ktoś mi pomóc? :>

#2 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 27 maja 2006 - 09:36

Ja miale ciekawy jezykowy problem z canon viewer Utility kolega instalował mi się po japońsku. Problem rozwiązało zaznaczenie przed istalacją że pochodzę nie z europy/ other tylko z UK :) Może i w tym przypadku jest taka możliwość :?: :idea:

#3 psajcho

psajcho
  • 1 212 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 27 maja 2006 - 09:43

a w którym miejscu mam to zaznaczyć? :>

#4 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 27 maja 2006 - 09:47

nie wiem jak instaluje się ten program :? wiem tylko jak było umnie. Na początku instalacji kolega pytał oto skąd jestem i jakim językiem chcę się posługiwać :) możliwe że twoja instalacja nie przewiduje takiej możliwości i moja rada nieznajduje zastosowania :(

#5 psajcho

psajcho
  • 1 212 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 27 maja 2006 - 10:00

Hej! :P Chodzi mi o instalacje czcionki, a nie programu :)

#6 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 27 maja 2006 - 10:08

aaaaaaaaa.... rozumiem teraz :P Tahoma... ostatni raz ją widziałem pewnie w 97roku :) To może przed instalacją usuń język arabski z listy języków w sys.pref. international.

#7 psajcho

psajcho
  • 1 212 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 27 maja 2006 - 10:48

nie ma go tam :\ btw. po zainstalowaniu windowsowych fontów od heidiego zaczeły dziać się dziwne rzeczy ;p np: teraz jak piszę to literki zaczynają wyprzedzać kursor od tekstu i nie widze co piszę :\ albo w googlach tekst nachodzi na siebie czasami :\ nasila sie to szczegolnie na krótkich wyrazach.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych