Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Porysowana obudowa - reaktywacja - HELP

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
23 odpowiedzi w tym temacie

#1 kuba1jakub

kuba1jakub
  • 72 postów

Napisano 01 lipca 2008 - 20:03

Jechałem na rolkach i niestety skakałem (takie tam triki) i się wywaliłem. W czasie upadku wypadł mi iPhone i metalowa obudowa (wraz z tą czarną końcówką ) porysowała się. Są to lekkie odpryski metalu (pewnie wiecie o co chodzi. (Na co dzień telefon trzymam w pokrowcu a jechałem na rolkach i miałem go w kieszeni bo co chwila zmieniam piosenki) Więc: Czy ktoś może zna jakiś fajny i pomocny sposób na zamaskowanie tych zarysowań… Dzięki…

#2 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 01 lipca 2008 - 20:08

Apple iPhone Skins @ DecalGirl.com Bite iPhone Skin | iStyles Premium Fashion Accessories for iPhone, iPod, PSP, Nintendo, Blackberry, Treo, Gaming Consoles and more

są też na allego

#3 lozik

lozik
  • 194 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 01 lipca 2008 - 20:18

Apple iPhone Skins | GelaSkins

polecam, zamowilem jedna z tych naklejek i mi sie podoba, lacznie z przesylka wyszlo chyba 60zl a paczka doszla do mnie z USA po tygodniu.
czasem pojawiaja sie na allegro ale mysle ze lepiej wybrac samemu wzor na stronie :)

#4 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 01 lipca 2008 - 20:25

fajowe to, ładniejsze niż te co podałem. a jak to po naklejeniu wygląda? kod na tapetę też dostałeś? mógłbys zrobić fotkę fona i wystawić.

#5 AkD

AkD
  • 250 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 lipca 2008 - 20:26

Apple iPhone Skins | GelaSkins

polecam, zamowilem jedna z tych naklejek i mi sie podoba, lacznie z przesylka wyszlo chyba 60zl a paczka doszla do mnie z USA po tygodniu.
czasem pojawiaja sie na allegro ale mysle ze lepiej wybrac samemu wzor na stronie :)

kozackie wzory tylko straaaaasznie drogo jak za samą naklejkę

#6 kuba1jakub

kuba1jakub
  • 72 postów

Napisano 01 lipca 2008 - 20:44

Fajne te naklejki i sie nad tym zastanawiam ale czy nie znacie jakiegos sposobu aby te zarysowania byly mniej widoczne? Moze jakiś wosk? polerka? bo nic mi na mysl nie przychoszi.... :/

#7 lozik

lozik
  • 194 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 01 lipca 2008 - 20:46

hmm, kolega kiedys fajnie zrobil z plecami ipoda video, wzial jakis delikatny i drobny papier scierny i pociagnal pionowo po plecach, byly porysowane wiadomo ale tak "gustownie" :D a tak powaznie to chyba nie da rady inaczej niz jakas naklejka ale powaznie warto, nie martwisz sie ze sie porysuje a fajnie wyglada :)

#8 kuba1jakub

kuba1jakub
  • 72 postów

Napisano 01 lipca 2008 - 20:50

A jak to po naklejeniu wygląda? Możesz zrobić fotke?

#9 lozik

lozik
  • 194 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 01 lipca 2008 - 21:08

sory za jakosc ale musialem z daleka zdjecie robic na zoomie bo by odbijalo lampe :)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#10 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 01 lipca 2008 - 21:44

nie najgorzej, ale te ze stronek które podałem będą chyba wyglądały lepiej, bo również na przodzie jest nalepa i nie widać tak bardzo różnicy między naklejką a samym fonem. choć zawsze to lepsze niż fest porysowany tył.

#11 lozik

lozik
  • 194 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 01 lipca 2008 - 21:48

nie widzialem tych naklejek wczesniej dlatego zdecydowalem sie na gelaskins ale nie wiem czy bym chcial z przodu tez miec taka nalepe, tak jak jest teraz w sumie mi sie podoba :)

#12 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 01 lipca 2008 - 21:50

no w sumie nie wiadomo jakby się ten przód prezentował.

#13 lozik

lozik
  • 194 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 01 lipca 2008 - 22:00

tak jak mam jest ok dla mnie, sciagnalem sobie tapetke pasujaca do tej nalepy ze strony gelaskins i jakos tak sie zgralo ;)

#14 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 01 lipca 2008 - 22:19

Po co zamawiacie z USA jak mozna z niemiec. Ta sama forma z oddzialem w Europie.
GelaSkins Deutschland | Herzlich willkommen bei GelaSkins Deutschland

#15 Igor_g

Igor_g
  • 298 postów

Napisano 02 lipca 2008 - 11:59

A da się potem łatwo to odkleić?

#16 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 02 lipca 2008 - 13:50

A da się potem łatwo to odkleić?

Da sie - chociaz odklejanie idzie powoli bo skin ma dosyc mocny klej.

//T

#17 monis

monis
  • 480 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 lipca 2008 - 14:07

ja mam skina z Decalgirl i bardzo mi odpowiada :) jest na przod i na tyl + tapeta i calosc prezentuje sie super :)))

#18 AkD

AkD
  • 250 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 lipca 2008 - 14:16

sory za jakosc ale musialem z daleka zdjecie robic na zoomie bo by odbijalo lampe :)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

wygląda to raczej średnio, szkoda że boki też nie są oklejone, a przód to swoją drogą. I brak dziurki na logo Appla :P bo jendak iPhone bez loga to nie jak iPhone :)

ja mam skina z Decalgirl i bardzo mi odpowiada :) jest na przod i na tyl + tapeta i calosc prezentuje sie super :)))

a możesz foto pokazać ?

#19 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 02 lipca 2008 - 15:32

kiedys mialem... ale tylko z tylu - wygladalo super. Przodu nie nakleilem - widzialem u kolegi na 2 roznych telefonach - wygladalo zalosnie...

//T

#20 anonim95

anonim95
  • 423 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 lipca 2008 - 16:47

polski odpowiednik istles (jak nie chcesz czekać) iStyles.pl|Fashion Accessories for ipod,iphone,blackberry |skins,skórki| (mały wybór ale podobno ma być lepiej)

#21 iRADO

iRADO
  • 105 postów
  • SkądLublin

Napisano 02 lipca 2008 - 16:55

po naklejeniu tej naklejki telefon ślizga się w ręku/ na stole? (bardziej niż 'bez' czy mniej?)

#22 Bemos

Bemos
  • 34 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 02 lipca 2008 - 20:37

te naklejki jak dla mnie to żenada, zamówiłem sobie całą czarną , oczywiście na fotkach wyglądało super. Po otrzymaniu ( zamawiałem z ebaya) nakleiłem i od razu wyrzuciłem ... ! boki nie są oklejone i w ogóle zenada, najlepiej wymienić całą tylnią obudowe !!

#23 kuba1jakub

kuba1jakub
  • 72 postów

Napisano 17 lipca 2008 - 13:18

No ale kurde... nie znacie jakiegos innego sposobu niż naklejka czy wymiana tej blaszki? (uzywana ok 120-150zł)

#24 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 lipca 2008 - 13:22

a jaki może być inny sposób? pomyśl. jak coś jest porysowane to albo można to zakleić albo wymienić porysowana część! możesz kupić milimetrowy papier ścierny i porysować całą równomiernie, przynajmniej widać nie będzie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych