Chciałem sobie ostatnio posłuchać muzyki na słuchawkach. Odłączyłem firmowe słuchawki od iPoda i wetknąłem je w gniazdo w MBA. :sad: Dźwięk nadal dobiegał z wbudowanego głośniczka. Po kilkukrotnym wyjmowaniu i wkładaniu (jak w życiu ;-) ) w końcu umilkł i pojawił się w słuchawkach. Następna próba: znów to samo.
Co tam może być nie tak? Te same słuchawki i wiele innych sprawdzonych kabelków zakończonych standardowym mini-jackiem stereo działają wyśmienicie ze "zwykłym" MacBookiem oraz iMacem. Tylko ten Air jakiś taki wybredny.
Ki czort?

MacBook Air - gniazdo słuchawek
Started by
pedros
, 29 Jun 2008 23:58
5 replies to this topic
Posted 29 June 2008 - 23:58
Posted 30 June 2008 - 00:04
Do Aira będziesz potrzebował adaptera tak jak do pierwszej generacji iPhone'a
Posted 30 June 2008 - 00:15
Nie koniecznie, działają mi bez problemu i jakies stare od komputera hp, i JBL reference 220, na słuchawkach od ipoda nie sprawdzałem
Posted 30 June 2008 - 00:24
Do Aira będziesz potrzebował adaptera tak jak do pierwszej generacji iPhone'a
MacBook Air: Headphone jack and third-party audio product compatibility
Ale oryginalne słuchawki od iPoda to nie jest chyba produkt "third-party"... :confused:
---- Dodano 30-06-2008 o godzinie 01:27 ----
W dodatku tu:
MacBook Air: External ports
nic nie piszą o konieczności używania jakichkolwiek wynalazków.
Posted 30 June 2008 - 08:10
dziwne jest to co piszesz... wkładasz słuchawki dobrze, do końca? Bo mi na słuchawkach Apple działa normalnie
Posted 30 June 2008 - 08:29
Jak widze jeszcze nikt tego nei powiedzial w prost. W przypadku aira, port sluchawek osadzony jest gleboko. Standarad to mini jack, ale grubosc wtyczki trzymajaca mini jack nie jest okreslona zadnymi standardami. Sluchawki ipoda maja chuda wtyczke i bez problemu wchodza. Jezeli nie chcesz uzywac adaptora (mini jack z mala wtyczka - mini jack) sugeruje przypilowanie plastiku z wtyczki.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users