Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Trzeszczący głośnik w iPhone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 michaeel

michaeel
  • 286 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 29 czerwca 2008 - 16:37

Mam pytanie! Czy to normalne, że podczas słuchania iPod'a w Iphone tak bardzo trzeszczy głośnik? Czy to oznaka, że mam uszkodzony głośnik.iPhona kupiłem używanego i od początku tak mam, więc pytam jak to właściwie jest? pozdr.

#2 djKristo

djKristo
  • 899 postów

Napisano 29 czerwca 2008 - 16:41

ustaw Korekcje Dźwięku w Ustawienia -> iPod na Redukcja basów i wtedy zobacz ... powinno być lepiej

#3 Vikkoo

Vikkoo
  • 78 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 29 czerwca 2008 - 16:42

Spróbuj zmienić w korekcji dźwięku w ustawieniach ipoda na redukcja basów. Powinno pomóc

#4 michaeel

michaeel
  • 286 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 29 czerwca 2008 - 16:51

Niestety nadal. Puszczam piosenke No One - A.Keys i przy polowie (gloscnosc) tak trzeszcza basy ze nie da sie tego sluchac. Oczywiscie wlaczylem redukcje basow. EDIT pomoglo, trzeba bylo jeszcze raz uruchomic inna piosneke i teraz wszystko gra duuzo lepiej :) dzieki Wam :)

#5 sivienki

sivienki
  • 207 postów

Napisano 29 czerwca 2008 - 18:13

Faktycznie u mnie też pomogło.Jakośc o jakieś 25% lepsza.Ciekawe jak będzie w ipku 3g.Mam nadzieje że poprawili głośnik.

#6 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 29 czerwca 2008 - 18:18

a tak na marginesie - słuchacie muzyki z takiego głośniczka? tak na głos?

#7 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 29 czerwca 2008 - 19:45

Ja też się zawsze dziwiłem ludziom którzy słuchają muzyki bezpośrednio z komórki :P. Anyway Jobs wspomniał, że w iPhone 3G będzie "dramatically improved audio" więc chyba możemy liczyć na lepszy głośnik.

#8 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 30 czerwca 2008 - 11:28

Z jednej strony słośnik w iPhone'ie nie jest najlepszy...ale...nie możemy zapominać, że to wciąż tylko telefon z funkcją iPod. Nie wymagajmy dźwięku przestrzennego i wszystkich innych gadżetów. Mam nadzieje, że iPhone 3G będzie wyposażony w lepszy głośnik, ale bez przesady ;)

#9 lelo0

lelo0
  • 16 postów
  • SkądTarn-Góry

Napisano 30 czerwca 2008 - 14:15

Słyszałem od gościa ze sklepu iphona że podobno między głośniczkiem a obudową jest wsadzona osłana i to ona znacznie przygłusz dzwięk i podobno przekłuwa sie ją szpilka i gra o wiele głośniej....ciekawe czy to prawda..Polecam tez wyczyścic oworki przy głośniczku bo wystarczy kilka zatkanych i juz ciszej gra

#10 AkD

AkD
  • 250 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 czerwca 2008 - 14:26

Słyszałem od gościa ze sklepu iphona że podobno między głośniczkiem a obudową jest wsadzona osłana i to ona znacznie przygłusz dzwięk i podobno przekłuwa sie ją szpilka i gra o wiele głośniej....ciekawe czy to prawda..Polecam tez wyczyścic oworki przy głośniczku bo wystarczy kilka zatkanych i juz ciszej gra

lol pomyśl trochę czy jak przykryjesz głośnik np. wiadrem i zrobisz w nim dziurę to zacznie grać głośniej niż bez niej ? :roll:

#11 malynowsky

malynowsky
  • 706 postów
  • SkądWrocław

Napisano 30 czerwca 2008 - 15:01

to wez przebij tą osłone i powiedz czy to prawda ;]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych