Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nie działa polowa klawiatury - co robic??

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 goplay

goplay
  • 105 postów
  • Skądsilesia

Napisano 25 czerwca 2008 - 18:41

Witam, dzis rano moja klawiatura odmowila posłuszeństwa... Polowa klawiszow nie dziala... Praktycznie wszystko co jest pod F7, F8, F9 i pare pojedynczych klawiszow... Nie wiem co moglo być powodem... (Dziwne - wiem) narazie sciagnalem klawisze ktore nie dzialaja (pod dwoma klawiszami byla jakas ciecz), wykrecilem top case z macbooka... w paru tematach przeczytalem ze ludzie moczyli cala klawiature w wodzie destylowanej... co Wy radzicie?? z gory dzieki za pomoc!!

#2 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 25 czerwca 2008 - 18:45

serwis

#3 pauuloo

pauuloo
  • 2 postów

Napisano 09 lipca 2008 - 11:17

połowa klawiatury w laptopie nie działa Witam Ja rowniez mam pewien problem z klawiaturą i nie wiem co robic. Co pewien czas w moim laptopie wylacza sie prawa strona klawiatury, a zamiast liter wyskakuja albo numery, albo jakies przecinki czy tym podobne. I za kazdym razem musze wciskac funckje fn+ins czyli num lock. CO robic?? To jest czasami uciazliwe jesli co kilka sekund musze to odnowa przelaczac pozdrawiam i czekam na kogos kto wie jak rozwiazac ten problem, bo to ze do serwisu mozna oddac laptopa to wie każdy idiota.

#4 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 09 lipca 2008 - 11:45

Miałem dokładnie to samo z klawiaturą Apple białą USB - była sprzedawana za 130 zł. Wyrzuciłem ją do śmieci. Nie będę się poniżał w serwisie, gdy można kupić dowolną inną i lepszą za 30-100 zł. Czemu nie działa część klawiszy a nie np. jeden ? W tej mojej klawiaturze firmy BTC (tak, tak ! to BTC o wartości 20 zł a Apple daje tylko logo !) przyciski są podzielone na sekcje. W sekcji klawisze są połączone szeregowo. Jak się coś zepsuje to nie działa od razu cała sekcja a nie tylko jeden klawisz. U mnie nie pomogło żadne czyszczenie i takie tam. Klawiatura nienaprawialna, jednorazowa. Nie wiem jak inne nowe klawiatury Apple ale ta biała na USB, kupiona z Miniakiem była nic nie warta a konstrukcyjnie przypomina rozwiazanie z ZX Spectrum, które było krytykowane już 20 lat temu za zawodność. Teraz używam dość starej klawiatury Apple o stylistyce Apple Pro Mouse (nie wiem, jak ją nazwać). To zupełnie inna jakość i jestem z niej bardzo zadowolony.

#5 gizmo3800

gizmo3800
  • 1 906 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 lipca 2008 - 12:26

Miałem dokładnie to samo z klawiaturą Apple białą USB - była sprzedawana za 130 zł. Wyrzuciłem ją do śmieci. Nie będę się poniżał w serwisie, gdy można kupić dowolną inną i lepszą za 30-100 zł.

Czemu nie działa część klawiszy a nie np. jeden ?
W tej mojej klawiaturze firmy BTC (tak, tak ! to BTC o wartości 20 zł a Apple daje tylko logo !) przyciski są podzielone na sekcje. W sekcji klawisze są połączone szeregowo. Jak się coś zepsuje to nie działa od razu cała sekcja a nie tylko jeden klawisz. U mnie nie pomogło żadne czyszczenie i takie tam. Klawiatura nienaprawialna, jednorazowa.

Nie wiem jak inne nowe klawiatury Apple ale ta biała na USB, kupiona z Miniakiem była nic nie warta a konstrukcyjnie przypomina rozwiazanie z ZX Spectrum, które było krytykowane już 20 lat temu za zawodność.

Teraz używam dość starej klawiatury Apple o stylistyce Apple Pro Mouse (nie wiem, jak ją nazwać). To zupełnie inna jakość i jestem z niej bardzo zadowolony.

tak fajnie fajnie mowisz tu o miniaku a przeczytales ze kolega ma MB? i co wyrzuci sobie stara a kupi nowa?

#6 goplay

goplay
  • 105 postów
  • Skądsilesia

Napisano 09 lipca 2008 - 12:49

u mnie klawiatura do wymiany, plukanie nie pomoglo

#7 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 09 lipca 2008 - 13:36

tak fajnie fajnie mowisz tu o miniaku a przeczytales ze kolega ma MB? i co wyrzuci sobie stara a kupi nowa?

Oups!
Przepraszam, nie zauważyłem. Przeglądam "nowe posty".

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych