Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

MacBook PRO - ciągłe problemy z zainstalowaniem trzech systemów

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 wojciech23

wojciech23
  • 2020 posts

Posted 25 June 2008 - 16:05

Witam. Mam taki problem, że za Chiny ludowe nie mogę na moim MacBooku PRO zainstalować sobie trzech systemów, czyli Leopard + Ubuntu 7.10 PL + Windows XP Professional. Mam rEFIt. No i robię tak: 1. Sposób: Tworzę partycję BootCampem dla windowsa i go instaluję. Wchodzę na Ubuntu liveCD i wchodzę w GParted i kurczę partycję windowsa, na wolnym miejscu instaluję ubuntu. Ale... Nie działa! Wchodzę w GRUB i ubuntu działa idealnie, ale windows zawsze wyskakuje, że nie ma pliku hal.dll itp. Nawet jak go skopiuję z płyty to i tak kupa. 2. Sposób: Tworzę BootCampem partycję dla okien i nie instaluję go, tylko od razu zmieniam w GParted jego rozmiar, przygotowuję partycję dla linuksa, instaluję windowsa i potem ubuntu. I dzieją się dwie rzeczy: Ubuntu zawsze działa, ale windows: 1. Albo hal.dll 2. Albo błąd dysku... Dziwne... Zawsze windę instaluję windowsa na NTFS, bo na fat mam zawsze błąd dysku... Powie mi ktoś krok po kroku jak to zrobić?:( :confused: :(

#2 iKamil

iKamil
  • 293 posts

Posted 25 June 2008 - 16:37

co do hal.dll
http://www.myapple.p...l-pomocy-2.html

#3 wojciech23

wojciech23
  • 2020 posts

Posted 26 June 2008 - 08:40

Ok, zrobiłem, z tym, że z Vistą. Z Vistą działa idealnie, a Viśtę jakoś przeżyję i tak jest tylko do gier (i iPlusa... ;-))

#4 Maq

Maq
  • 38 posts

Posted 14 December 2008 - 20:48

Ok, zrobiłem, z tym, że z Vistą. Z Vistą działa idealnie, a Viśtę jakoś przeżyję i tak jest tylko do gier (i iPlusa... ;-))

Heh na iplus-ie net w Leo też chula jak nic... aż trzeszczy łącze.... :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users