Złamana wtyczka od słuchawek ;(
Rozpoczęty przez
ivi
, 25 cze 2008 15:53
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 25 czerwca 2008 - 15:53
Witam
Dzisiaj złamała mi się wtyczka od słuchawek, to znaczy jej ostatnia część, i za nic nie mogę jej wyciągnąć :/ Jakieś pomysły jak to wyciągnąć?? Czy zostaje tylko serwis?? Ewentualnie jakiś serwis w Krakowie, który mi to zrobi na poczekaniu, bo w piątek wyjeżdżam, i nie wiem co bez niego zrobię

Napisano 25 czerwca 2008 - 17:21
heh wyjmowałem kiedyś złamane USB, ale to było łatwiejsze
Napisano 25 czerwca 2008 - 17:46
Ja bym spróbował rozebrać iPoda... bo na zdjęciu poniżej widać, że przy tym gnieździe jest taka dziurka (choć nie jestem pewny na 100%) i można by spróbować ją czymś wypchnąć.
Link do zdjęcia
Jak coś to tutaj masz instrukcje krok po kroku z obrazkami, tylko po angielsku(ale to chyba najmniejszy problem)...
iPod 5th Generation (Video) Disassembly: Installing Headphone Jack & Hold Switch - Removing Battery (page 1/7)
Link do zdjęcia
Jak coś to tutaj masz instrukcje krok po kroku z obrazkami, tylko po angielsku(ale to chyba najmniejszy problem)...
iPod 5th Generation (Video) Disassembly: Installing Headphone Jack & Hold Switch - Removing Battery (page 1/7)
Napisano 25 czerwca 2008 - 17:50
Tak na przyszłość jak by komuś ułamała się końcówka od słuchawek, i została w środku, to NIE ROZKRĘCAJCIE IPOD'A!!!! Jak wykałaczka nałożyłem kropelki do jack'a (jak się ułamała ta końcówka, to była tam dziura) wsadziłem do wejścia, pół minuty, i wyszło bez problemu... 
---- Dodano 25-06-2008 o godzinie 16:56 ----
To co zaznaczyłeś, to jest od hold'a... Ale naprawdę nie ma sensu go rozbierać... Teraz tylko musze kupić końcówkę od słuchawek, i zreperować kasetę... Bo to dokładnie nie słuchawki, tylko kaseta do samochodu... Swoja droga powiecie mi o co chodzi z tymi kabelkami przy kasecie, bo są 3, a zawsze myślałem że są 2, i teraz klapa...
Kasetę mam takę:
Kaseta do radia samochodowego Belkin - Porwnaj wszystkie ceny razem z Twengą

---- Dodano 25-06-2008 o godzinie 16:56 ----
To co zaznaczyłeś, to jest od hold'a... Ale naprawdę nie ma sensu go rozbierać... Teraz tylko musze kupić końcówkę od słuchawek, i zreperować kasetę... Bo to dokładnie nie słuchawki, tylko kaseta do samochodu... Swoja droga powiecie mi o co chodzi z tymi kabelkami przy kasecie, bo są 3, a zawsze myślałem że są 2, i teraz klapa...
Kasetę mam takę:
Kaseta do radia samochodowego Belkin - Porwnaj wszystkie ceny razem z Twengą
Napisano 25 czerwca 2008 - 18:44
ivi już miałem Ci pisać o kropelce

Napisano 26 czerwca 2008 - 00:05
Hehe, moja dziewczyna Cię ubiegła
Ja byłem tak zdenerwowany, że nie mogłem racjonalnie myśleć

Napisano 26 czerwca 2008 - 00:52
też to samo miałem pisać - mądrą masz dziewczynę

Napisano 26 czerwca 2008 - 19:02
a ja zachciałem zaproponować użycie magnesu neodymowego ;]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1