Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

bateria max 75%

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Malcolm_x

Malcolm_x
  • 165 postów
  • SkądOstrów Wlkp/Poznań

Napisano 25 czerwca 2008 - 11:35

witam Mam problem, otoz od pewnego czasu (okolo 3 dni - nic nowego nie instalowalem) baterial laduje sie max do 75% (stacja) Poatym bateria wytrzymuje okolo jednego dnia! nie wiem co jest, a nie usmiecha mi sie robic restore..... moze jest cos innego czym mozna sprawdzic??

#2 stinger

stinger
  • 329 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 czerwca 2008 - 11:44

Czy masz jakiś zainstalowany procentowy wskaźnik baterii??? One tak mają, że pokazują, powiedzmy co chcą ?!

#3 Malcolm_x

Malcolm_x
  • 165 postów
  • SkądOstrów Wlkp/Poznań

Napisano 25 czerwca 2008 - 12:03

no mam, ale nie zmienia to faktu ze wczoraj ladowalem wieczorem przez pare godzin, a dzis rano bylo 18%...

#4 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 25 czerwca 2008 - 12:27

zainstaluj sobie sysinfo i sprawdź jakie masz procesy włączone w ip. może być tak że źle zamknąłeś dajmym na to pocztę, safari i youtube i już masz po baterii. z tych aplikacji trzeba wychodzić trzymając home przez kilka sekund aż same się wyłączą. jeśli nie jest to to, co opisałem to zrób restore. ja ostatnio miałem tak że bateria trzymała mi nie całe 2 dni, zrobiłem restore, wyłączam przez bossprefs wifi jak nie korzystam i dziś jest 3 dzień od ładowania a ja mam 40% baterii.

#5 stinger

stinger
  • 329 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 czerwca 2008 - 12:31

no mam, ale nie zmienia to faktu ze wczoraj ladowalem wieczorem przez pare godzin, a dzis rano bylo 18%...

Tak hasos ma rację, coś musi Ci działać w tle i pożera baterię?!!:shock:

#6 Lukaszek_dom@wp.p

Lukaszek_dom@wp.p
  • 18 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 czerwca 2008 - 13:44

zainstaluj sobie sysinfo i sprawdź jakie masz procesy włączone w ip. może być tak że źle zamknąłeś dajmym na to pocztę, safari i youtube i już masz po baterii. z tych aplikacji trzeba wychodzić trzymając home przez kilka sekund aż same się wyłączą. jeśli nie jest to to, co opisałem to zrób restore. ja ostatnio miałem tak że bateria trzymała mi nie całe 2 dni, zrobiłem restore, wyłączam przez bossprefs wifi jak nie korzystam i dziś jest 3 dzień od ładowania a ja mam 40% baterii.

O jakim kompie mówimy? Mój trzyma najwyżej 7-8 godzin...

#7 iRADO

iRADO
  • 105 postów
  • SkądLublin

Napisano 25 czerwca 2008 - 14:19

o iPhonie mowa :)

#8 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 25 czerwca 2008 - 14:30

Tak hasos ma rację, coś musi Ci działać w tle i pożera baterię?!!:shock:

Niekoniecznie... Bylem w ostatni weekend na Mazurach w miejscu ktore bylo na granicy zasiegu. Telefon dosyc czesto sygnalizowal brak zasiegu, po chwili pojawial sie slaby sygnal i tak w kolko.
Telefon prawie w pelni naladowany padl po nocy (!). Powod jest banalny - w sytuacji takiej jak opisalem telefon prawie caly czas loguje sie do sieci i od niej odlacza a to oznacza duzo pracy basebandu i nadajnika telefonu. Zuzycie baterii praktycznie takie jak w czasie rozmowy.
Podobnej sytuacji doswiadczylem kiedys w Anglii. O polnocy skonczyl mi sie roaming, ktory mialem wlaczony tylko na tydzien. W tym momencie telefon zaczyna probowac logowac sie do wszystkich sieci ktore sa w zasiegu i robi to w kolko... do wyczerpania baterii. Rano nie zadzwonil budzik ktory mialem ustawiony w telefonie i ledwo zdazylem na samolot :-)

pzdrw
//T

#9 AkD

AkD
  • 250 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 czerwca 2008 - 14:35

ładujesz iphona z kompa czy z gniazdka ? :P

#10 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 25 czerwca 2008 - 14:45

Niekoniecznie... Bylem w ostatni weekend na Mazurach w miejscu ktore bylo na granicy zasiegu. Telefon dosyc czesto sygnalizowal brak zasiegu, po chwili pojawial sie slaby sygnal i tak w kolko.
Telefon prawie w pelni naladowany padl po nocy (!). Powod jest banalny - w sytuacji takiej jak opisalem telefon prawie caly czas loguje sie do sieci i od niej odlacza a to oznacza duzo pracy basebandu i nadajnika telefonu. Zuzycie baterii praktycznie takie jak w czasie rozmowy.
Podobnej sytuacji doswiadczylem kiedys w Anglii. O polnocy skonczyl mi sie roaming, ktory mialem wlaczony tylko na tydzien. W tym momencie telefon zaczyna probowac logowac sie do wszystkich sieci ktore sa w zasiegu i robi to w kolko... do wyczerpania baterii. Rano nie zadzwonil budzik ktory mialem ustawiony w telefonie i ledwo zdazylem na samolot :-)

pzdrw
//T

masz rację tak też może być, dlatego wspomniałem o tym, by wyłączać wifi jak się go nie używa. wydaje mi się, że tu jest jednak inna sytuacja - kolega pisał że zaczęło się to dziać nagle, a wcześniej było ok, więc nie chodzi tu raczej o sytuację o której wspominasz, no chyba że się przeprowadził do Puszczy Białowieskiej czy inne peryferai :)

#11 Arek.G

Arek.G
  • 72 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 15 lipca 2013 - 17:20

odświeżę, bo mam dokładnie tak sam problem, od kilku dni zauważam, że telefon ładuje się do max 75% jak go ponownie podłączę do ładowarki to ładuje do 98% i już nic więcej nie naładuje, no i niestety zużycie też jest drastycznie widzialne, kiedyś dwa dni teraz od 6 do 21 ( 15% ) a przy 10% pada i już nie da się go włączać. Czy to już czas na wymianę baterii w moim ipku? czy jest jeszcze jakaś szansa?

#12 maly95

maly95
  • 438 postów

Napisano 15 lipca 2013 - 18:31

na moim 3 GS podobnie... moja teoria brzmi. Apple wysyła coś co powoduje że bareia pada. a to w geście by wymienić ipka wysłużonego na nowszego :D i interes się kręci. Chętnie bym wymienił gdyby ceny były mniejsze :)

#13 Arek.G

Arek.G
  • 72 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 15 lipca 2013 - 18:56

Wirusa? nie pomyślałeś kolego że wszystko ulega zużyciu? w nokii baterie wymieniałem co 2 lata, w iphonie jest ponad 3 letnia bateria, to zdecydowanie i tak dobrze wytrzymała, moje Pytanie było czy ją wymieniać czy jeszcze można powalczyć i coś pokombinować. Update: Podłączony do komputera, naładował się bez problemów do 100% czy może to być wina ładowarki? kupiłem kiedyś zestaw z kablem i nie wiem która jest oryginalna a która "oryginalna".

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych