otóż strasznie mnie denerwuje że za każdym razem kiedy importuję ścieżkę leci ona bądź za szybko bądż zbyt wolno. Jest jakiś sposób na abletona żeby importował ścieżkę z jej osobistym tempem?
nie rozumiem tego wcale bo żaden inny program z jakim się spotkałem nie robił problemów.

Ableton live problem z prędkością
Rozpoczęty przez
questionmaker
, 15 cze 2008 13:02
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 15 czerwca 2008 - 13:02
Napisano 15 czerwca 2008 - 13:19
warp?
Napisano 15 czerwca 2008 - 13:36
warp?
wybacz totalny brak wiedzy
ale co?
Napisano 15 czerwca 2008 - 13:51
[url=http://www.youtube.com/watch?v=8W6BWkRNEig]YouTube - Ableton Live Tutorial- Warping[/url]
Napisano 15 czerwca 2008 - 18:47
Chyba jednak nie o to mi chodzi.
sprawa wygląda tak - kawałek został zagrany równo w jakimś tempie x (którego nie znam) i gdy importuje ścieżkę np do gb to przy odtwarzaniu tego kawałka lepi on z prędkością z jaką został nagrany podczas gdy po wykonaniu takiej operacji w abletonie numer leci w tempie zupełnie innym np 120.
Wiem że mogę użyć tap żeby usatlić z grubsza tempo, ale wolałbym się do tego nie uciekać, czy nie jest mozliwe żeby importowana ścieżka odtwarzana była w oryginalnym tempie?
nie rozumiem tego nadal ale pzed chwilą importowałem ścieżki i jest tak jak ma być. Que pasa?
Mam jeszcze jeden problem, częsć z nagrań jest w formacie mp3 i łądują się do programu, za to gdy chcę załadować jakąś mp3 z mojej osobistej biblioteki to abletonowa wyszukiwarka w ogóle jej nie widzi.
Napisano 16 czerwca 2008 - 07:27
gdy zaznaczysz track'a z mp3 w ableton na dole wyswietla ci sie info o nagraniu i BPM w jakim jest nagrany z grubsza mozesz to potraktowac jako bazowe tempo dla swojego "podkladu".
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych