Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ableton live problem z prędkością

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 questionmaker

questionmaker
  • 364 postów

Napisano 15 czerwca 2008 - 13:02

otóż strasznie mnie denerwuje że za każdym razem kiedy importuję ścieżkę leci ona bądź za szybko bądż zbyt wolno. Jest jakiś sposób na abletona żeby importował ścieżkę z jej osobistym tempem? nie rozumiem tego wcale bo żaden inny program z jakim się spotkałem nie robił problemów.

#2 Net

Net
  • 95 postów
  • SkądSopot

Napisano 15 czerwca 2008 - 13:19

warp?

#3 questionmaker

questionmaker
  • 364 postów

Napisano 15 czerwca 2008 - 13:36

warp?

wybacz totalny brak wiedzy
ale co?

#4 Net

Net
  • 95 postów
  • SkądSopot

Napisano 15 czerwca 2008 - 13:48

Warping with ableton live tutorial

#5 szewski

szewski
  • 18 postów
  • SkądHelsinki, FI

Napisano 15 czerwca 2008 - 13:51

[url=http://www.youtube.com/watch?v=8W6BWkRNEig]YouTube - Ableton Live Tutorial- Warping[/url]

#6 questionmaker

questionmaker
  • 364 postów

Napisano 15 czerwca 2008 - 18:47

Chyba jednak nie o to mi chodzi. sprawa wygląda tak - kawałek został zagrany równo w jakimś tempie x (którego nie znam) i gdy importuje ścieżkę np do gb to przy odtwarzaniu tego kawałka lepi on z prędkością z jaką został nagrany podczas gdy po wykonaniu takiej operacji w abletonie numer leci w tempie zupełnie innym np 120. Wiem że mogę użyć tap żeby usatlić z grubsza tempo, ale wolałbym się do tego nie uciekać, czy nie jest mozliwe żeby importowana ścieżka odtwarzana była w oryginalnym tempie? nie rozumiem tego nadal ale pzed chwilą importowałem ścieżki i jest tak jak ma być. Que pasa? Mam jeszcze jeden problem, częsć z nagrań jest w formacie mp3 i łądują się do programu, za to gdy chcę załadować jakąś mp3 z mojej osobistej biblioteki to abletonowa wyszukiwarka w ogóle jej nie widzi.

#7 szaq138

szaq138
  • 24 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 czerwca 2008 - 07:27

gdy zaznaczysz track'a z mp3 w ableton na dole wyswietla ci sie info o nagraniu i BPM w jakim jest nagrany z grubsza mozesz to potraktowac jako bazowe tempo dla swojego "podkladu".

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych