Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z World of Warcraft (lagi)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 icy hot

icy hot
  • 17 postów

Napisano 11 czerwca 2008 - 15:37

Zainstalowałem sobie World of Warcraft , wszystko jest oryginalne, gram na globalnym serwerze.
Mój problem polega na tym ,że gdy włączam wow'a to po 1 minucie gre strasznie laguje i ping skacze mi do 3000-7000 ms.
I jeszcze moglby mi ktos poiwedziec jak moge zmieniac okna minimalizowac gre gdy gram w trybie pelnoekranowym??
Z góry dziękuje za odpowiedzi:)
PS: Mam Mackbooka 2.1ghz ,1GB ramu, karta graficzna: Intel GMA X3100
Jeszcze po wyjsciu z wowa pokazuje mi sie takie cos [URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fffa41bcc6269379]Dołączona grafika[/URL]

#2 flobar

flobar
  • 36 postów

Napisano 11 czerwca 2008 - 20:12

no macbook to nie najlepsze rozwiazanie dla wowa (sam wiem :P). Sprobuj ustawic wszelkie fajerwerki na minimum to u mnie pomoglo (chociaz na iMacu i piecu o tych samych konfiguracji szybciej chodzi na maczku). A jak chcesz zminimalizowac to jabco + M (to tez pomaga w przyspieszeniu)

#3 maciukh

maciukh
  • 38 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 11 czerwca 2008 - 22:56

niestety flobar ma racje. na macbooku nie da rady grac z detalami powyzej minimum. Co do lagow - sprawdz byc moze to wina dostawcy netu.

#4 TimmY

TimmY
  • 621 postów

Napisano 12 czerwca 2008 - 01:26

Mi WoW smigal na MacBooku bezproblemowo. Nie cial, grafika tez calkiem ladna byla ustawiona.

#5 harlus

harlus
  • 10 postów
  • SkądWarszawa / Sligo

Napisano 12 czerwca 2008 - 17:10

@icy hot - u mnie podobny problem z lagami wystepowal gdy gralem poprzez wifi, po kablu problemu nie ma. niestety macbook nie pozwala cieszyc sie "plynna" gra, niezaleznie od detali...

#6 icy hot

icy hot
  • 17 postów

Napisano 12 czerwca 2008 - 19:12

Co prawda z problemami sobie poradziłem. Lagów nie mam tylko wtedy gdy nie jest włączony komputer z podpiętym liveboxem (przez kabel). Problemów nie ma gdy właczony jest inny laptop lecz połączony przez wifi a nie kabel. Co prawda grafika jest na minimum lecz na najwyższej rozdzialce i chodzi bardzo dobrze Ma ktos jakies propozycje co do tego liveboxa :( ??

#7 zielek

zielek
  • 14 postów
  • SkądIE

Napisano 02 lipca 2008 - 12:58

Bardzo podobny problem do Twojego i bardzo ciekawe rozwiazanie... :wink:
[URL="http://forums.d2jsp.org/index.php?showtopic=13558184&f=230&st=0"]tnij kabel[/URL]
pozdrawiam

#8 leju

leju
  • 150 postów
  • Skądwrocław

Napisano 04 lipca 2008 - 00:51

ja też taki problem mam/miałem bo sprzedaję konto :) -> okienko po wyjściu z gry ale myślę że to może być wina tego najnowszego patcha oO jeżeli jesteś w FullScreen naciskasz command+m i jest małe okienko chowasz (tylko jeżeli oknowo) command+h yo!

#9 zico_chaos

zico_chaos
  • 341 postów

Napisano 07 lipca 2008 - 12:26

Zainstalowałem sobie World of Warcraft , wszystko jest oryginalne, gram na globalnym serwerze.
Mój problem polega na tym ,że gdy włączam wow'a to po 1 minucie gre strasznie laguje i ping skacze mi do 3000-7000 ms.
I jeszcze moglby mi ktos poiwedziec jak moge zmieniac okna minimalizowac gre gdy gram w trybie pelnoekranowym??
Z góry dziękuje za odpowiedzi:)
PS: Mam Mackbooka 2.1ghz ,1GB ramu, karta graficzna: Intel GMA X3100
Jeszcze po wyjsciu z wowa pokazuje mi sie takie cos Dołączona grafika

a masz jakies addony inne niz Blizzarda ??? mam podobny problem co ty na imaku.

#10 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 postów
  • SkądŁódź

Napisano 12 lipca 2008 - 17:35

Blad po wychodzeniu pojawia sie i u mnie choc wylacznie wtedy gdy wylaczam gra na zmniejszonym oknie (jabco +m) Mam tez inny problem, jesli gram dluzej i wylaczam gre to zostaje mi czarny ekran i normalna makowa myszka. jabco alt i esc rozwiazuja problem ale i tak... Mam minimum grafike najwyzsza rozdzialke i gram w miare bez problemowo. Gralem nawet gdy mialem 512ramu przyjmujac ze mam starego MB CD wiec coz ;). Teraz 1.25GB ramu i chodzi calkiem ladnie w ogri pod bankiem przy multum ludzi mam okolo 15fps a w czasie gry 20-25. NA nowym MB z 1.25ramu mam 25-40fps przy tych samych ustawieniach. NA wifi czasem sa problemy z latency. Kabel rozwiazuje je zupelnie ;)... Tyle, ze moj stary mb ogolnie ma problemy ze wszystim czym tylko moze wiec sie nie przejmuje az tak. P.S. dwie 70, shattered halls. Jesli ktos z tego serva badz chce sie przeniesc to dajcie znac :). Zawsze milo nowych znajomych a boostowac tez lubie jakby co :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych