Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Brak Polskich znaków w sms-ach przychodzących

• Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 szczesiek

szczesiek
  • 10 posts
  • SkądRzeszów

Posted 10 June 2008 - 09:44

W sms-ach przychodzących nie wyświetlają mi sie polskie litery:ą,ż,ś,ć itp. czy jest jakieś rozwiąznie?

#2 stinger

stinger
  • 329 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 June 2008 - 10:31

:shock: :confused: A czy wiesz napewno, iż osoba wysyłająca pisze danego sms-a z polskimi znakami???

#3 szczesiek

szczesiek
  • 10 posts
  • SkądRzeszów

Posted 10 June 2008 - 10:44

Tak bo wysyłam to ze swojej nokii, sms z samymi polskimi znakami.

#4 stinger

stinger
  • 329 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 June 2008 - 11:21

Z tego, co wiem generalnie w sms-ach nie przechodzą polskie fonty u Operatorów, a poza tym są droższe. może ktoś inny z Forum wie lepiej???

#5 szczesiek

szczesiek
  • 10 posts
  • SkądRzeszów

Posted 10 June 2008 - 12:06

Być może ale wtedy nie przychodziłyby wogóle-a jak wysyłam z iPhona na drugi telefon u tego samego operatora to przychodzą polskie znaki.

#6 szczesiek

szczesiek
  • 10 posts
  • SkądRzeszów

Posted 24 June 2008 - 10:09

Chyba nikt nie ma pomysłu na ten problem,no cóż da się z tym żyć,ale cierpliwe będe czekał na jakieś rozwiązanie:-)

#7 akkarin

akkarin
  • 15 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 June 2008 - 11:31

polskie fonty domyślnie nie przechodzą u operatorów. można zadzwonic do BOK i poprosic o wlaczenie ale wtedy liczba znakow do wykorzystania bedzie mniejsza. uaktywnic to opcje musi oczywiscie osoba wysylajaca a nie odbierajaca.

#8 szprych

szprych
  • 140 posts

Posted 24 June 2008 - 12:03

polskie fonty domyślnie nie przechodzą u operatorów. można zadzwonic do BOK i poprosic o wlaczenie ale wtedy liczba znakow do wykorzystania bedzie mniejsza. uaktywnic to opcje musi oczywiscie osoba wysylajaca a nie odbierajaca.

a przeczytałeś co napisał kolega ?
"Być może ale wtedy nie przychodziłyby wogóle-a jak wysyłam z iPhona na drugi telefon u tego samego operatora to przychodzą polskie znaki."

#9 stinger

stinger
  • 329 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 June 2008 - 12:05

a przeczytałeś co napisał kolega ?
"Być może ale wtedy nie przychodziłyby wogóle-a jak wysyłam z iPhona na drugi telefon u tego samego operatora to przychodzą polskie znaki."

Myślę, że najpewniej trzeba zadzwonić po 100% informację do danego Operatora !!:confused:

#10 M4v3R

M4v3R
  • 2043 posts
  • Skąd/usr/pl/Konin

Posted 24 June 2008 - 14:11

Z tego co ja pamiętam to moja stara Nokia pisała wszystko z polskimi znakami ale odbiorca dostawał wiadomość bez, więc gdzieś po drodze albo telefon albo sieć te polskie znaki ucinały.

#11 TheHX

TheHX
  • 1550 posts
  • SkądWrocław

Posted 26 June 2008 - 08:55

Nawet z Nokii na Nokię nie udało mi się nigdy wysłać wiadomości z polskimi fontami. W sieci Plus. Do tego jak pozostali koledzy wspominali - za każdy polski znak diakrytyczny dodatkowa ilość znaków w sms.

#12 malynowsky

malynowsky
  • 706 posts
  • SkądWrocław

Posted 26 June 2008 - 09:25

zeby nie zżerało tylu znakow to w nokii gdzies w opcjach trzeba ustawic cos zeby normlana ilosc znakow zabieralo.. mialem kiedys nokie N80, danie 'ą' w jednym wyrazie zabieralo czasami 3 smsy, w opcjach cos ustawilem czy cos tego typu i juz nie zabieralo wogole znakow, zabierało za 'ą' 'ć' itp tyle co za normlana literke,ale czy dochodzilo do odbiorcy ą ę ć to juz nie wiem:p

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users