Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

"Punkt Przywracania systemu"

• Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 patol

patol
  • 65 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 May 2006 - 12:03

Hej, zainstalowalem sobie Enabler 1.2.2, nie moge go odinstalowac, a system cos mi siada. Czy istnieje w OSX cos takiego jak "Punkt Przywracania systemu"? Jak nie to czy mozna zainstalowac od nowa system, bez formatowania? Czy zostana mi wszystkie updaty i ustawienia, czy bede mial wszystko deflatowo? Pozdrawiam Pawel

#2 glub

glub
  • 980 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 May 2006 - 13:16

do kosza z tym. usuń pliki preferencji... disk utility potem napraw przywileje. onyx, run scripts i wio...

#3 patol

patol
  • 65 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 May 2006 - 13:22

mam usunac "System Preferences.app"? Naprawianie przywilejow, potrafie, a reszta to o co chodzi? :shock: Pozdrawiam

#4 JSG

JSG
  • 5459 posts

Posted 15 May 2006 - 13:30

oto żebyś odszukal preferencje programu który ci nabruździł a potem usuną je i spuścił wodę, poczyn naprawił dysk i przywilej i powinno być dobrze.. jak szukać preferencji? najlepiej przez spotlighta... wpis nazwe enabler i wywal wszystko co komputer uzna za pokrewne tej aplikacji :twisted:

#5 glub

glub
  • 980 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 May 2006 - 13:33

lub użyj aplikacji appzapper

#6 patol

patol
  • 65 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 May 2006 - 21:22

ok, chyba dziala. Dzieki chlopaki.

#7 elrobsono

elrobsono
  • 1516 posts
  • SkądBarcelona, ES

Posted 15 May 2006 - 21:46

w przypadku enablera to odszukanie plików nic nie da bo on nie instaluje nowych tylko podmienia kod w już istniejących. Wywalić można Front Row, ale z appzaperem to bym uważał, bo były przypadki utraty paska menu :)

#8 Ruczaj

Ruczaj
  • 3528 posts
  • SkądPoznan

Posted 16 May 2006 - 00:03

Czy istnieje w OSX cos takiego jak "Punkt Przywracania systemu"?

A co to jest, do jasnej cholery?? Pachnie windowsowa nowomowa..

#9 Mateo

Mateo
  • 119 posts
  • SkądKraków / Olkusz

Posted 16 May 2006 - 10:39

Jak rozumiem masz problem z Preferencjami Systemowymi - Enablera możesz się bezpiecznie pozbyć, wg rady autora, nadinstalowując najnowszy możliwy combo update systemowy. Problemy z Enablerem pojawiają się kiedy omyłkowo odpali się skrypt kilkukrotnie. On "głupi" dopisuje i dopisuje do preferencji skutecznie je psując. Powodzenia! :mrgreen:

#10 imrik

imrik
  • 3471 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 17 May 2006 - 21:11

Re: "Punkt Przywracania systemu"

Hej,

zainstalowalem sobie Enabler 1.2.2, nie moge go odinstalowac, a system cos mi siada.
Czy istnieje w OSX cos takiego jak "Punkt Przywracania systemu"?

Jak nie to czy mozna zainstalowac od nowa system, bez formatowania?
Czy zostana mi wszystkie updaty i ustawienia, czy bede mial wszystko deflatowo?

Pozdrawiam
Pawel

Jaki Eneabler 1.2.2? Czyżby FrontRow Eneabler 1.2.2? Napisz do mnie na PW lub na AIM imrik[AT]mac.com to Ci pomogę wyjść z tego dołka i zainstalować wszystko poprawnie.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users