Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Win XP na Parallel - aktualizacje się nie chcą instalować

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Luna75

Luna75
  • 175 postów
  • SkądKatowice

Napisano 06 czerwca 2008 - 20:46

Windows XP PRO z SP3 postawiony na Parallels - pisze że aktualizacje ściągnął ale jak daje by je zaistalował to wywala komunikat że nie i koniec.
Nie mam zielonego pojęcia co jest nie tak.
Dołączona grafika

#2 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 06 czerwca 2008 - 21:05

masz xp sp3 i nie miałaś wcześniej ie7 zainstalowanego? czytałem że chyba jakieś problemy były z ie7 na xp sp3, ale o ile pamiętam to nie dało się go odinstalować, a nie zainstalować ;)

#3 Luna75

Luna75
  • 175 postów
  • SkądKatowice

Napisano 10 czerwca 2008 - 10:40

no faktycznie, teraz sobie sprawdziłam mam IE6 ale i tak go nie używam. Nie sądzę jednak by przyczyną był brak IE7...

#4 henderson

henderson
  • 10 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 września 2008 - 00:45

Witam wszystkich na tym zacnym forum :)

Miałem to samo. Myślałem, że za bardzo przetrzebiłem Windows (by się szybciej uruchamiał) ale jak zobaczyłem ten post przypomniałem sobie, że przecież na stacjonarnych Windows też takie zjawisko występuje.

Wystarczy w wierszu poleceń (cmd) wpisać:

net stop wuauserv
regsvr32 %windir%\system32\wups2.dll
net start wuauserv

(w cmd wystarczy kliknąć na ikonkę c:\ w lewym górnym rogu i potem Edytuj/Wklej każde z tych poleceń, tak jest szybciej i bez błędów :) )

i spróbować Windows Update lub Microsoft Update przez IE.

Więcej info jest tutaj:
[url=http://support.microsoft.com/kb/943144]Updates are not installed successfully from Windows Update, from Microsoft Update, or by using Automatic Updates after you perform a new Windows XP installation or you repair a Windows XP installation[/url]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych