Może ktoś z was ma jakieś doświadczenie w zagnieżdżaniu okładek płyt w plikach mp3. Gdy zaznaczam wszystkie utwory i wklejam grafikę w oknie informacji wszystko jest ok, jest ona zapisywana w pliku. Gdy wybierzemy opcje by iTunes pobrał brakujące okładki nie zostają one zagnieżdżone i trzeba ręcznie wklejać. Od czasu do czasu jednak trafiają mi się takie płyty, których iTunes za cholerę nie chce zapisać okładki w mp3 (pomimo ręcznego wklejania). (np. płyta Charlotte Sometimes - Waves & The Both of Us). Myślę że jest to związane z tym że iTunes pobrał do nich okładki i jakoś z nich korzysta. Usunięcie zawartości folderu Album Artwork nic nie daje, iTunes zachowuje się tak jakby trzymał kopie tych grafik jeszcze w innym miejscu. Czy wie ktoś może gdzie leży problem?

Zagnieżdżanie okładek w plikach mp3
Rozpoczęty przez
mog
, 01 cze 2008 09:00
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 01 czerwca 2008 - 09:00
Napisano 01 czerwca 2008 - 10:00
Nie wiem czy pomogę ale sprawdź czy aby na pewno plik utworu ma rozszerzenie *.mp3. Jeśli nie ma to iT potrafi otwierać taki plik a okładki nie doda. Kiedyś tak miałem, może już coś zrobili z tym.
Napisano 01 czerwca 2008 - 10:18
tez tak mam ze w paru albumach za zadne skarby nei daje rady zaimportowac okladek do plikow. i tez pojecia nei mam dlaczego tak sie dzieje. Sprawdzalem juz opcje dzielenia czy blokowania pliku przed zmianami ale nic to nie daje.
Napisano 01 czerwca 2008 - 10:53
Panowie jest na to rada. Mi osobiście zależy by każdy album miał okładkę. Także natrafiłem na problematyczne mp3. Do pokonania ich używam "Easy cd-da extractor". Uruchamiamy go - Audio converte- i tutaj wybierzcie ten sam output format, jakie maja wasze pliki. Dodajecie je i konwertujecie. Potem dodajecie do Itunes i dodajecie okładkę. Proste a skuteczne
Napisano 01 czerwca 2008 - 10:59
Udało mi się. Przeanalizowałem informację o mp3 i zauważyłem że problemy nie występowały przy v2.3 ID3. Przekształciłem na v2.3 (prawy > przekształć znaczniki ID3) niesforne pliki i wszystko zaczęło działać

Napisano 24 listopada 2008 - 00:06
no ja próbowałem zmieniać ID3 ale nic kompletnie to nie daje.
Sprawdziłem, pliki mają rozszerzenie .mp3 oraz mam prawa do odczytu i zapisu. nie mam pojęcia skąd bierze się taki problem...
Napisano 25 listopada 2008 - 07:31
Pod windowsa niezastapiony jest darmowy MP3Tag. Zaznaczasz utwory klikasz prawym klawiszem z menu wybierasz "znaczniki" dodajesz okladke i koniec.
Napisano 25 listopada 2008 - 15:43
to myapple forum, prawda? ;-)
Mam tylko Mac'a. Nie używam windowsa w domu, a na służbowym nic nie mogę instalować.
Jest jakieś narzędzie na Mac'a?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych