Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

WINAMP NA MACA

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
39 odpowiedzi w tym temacie

#1 JEDI_V-03965dee98

JEDI_V-03965dee98
  • 2 630 postów

Napisano 10 maja 2006 - 22:03

czy istnieje winamp na Mac OSX,bo jak narazie znalazlem ale na clasica,a uprzedzajac pytania typu,ze sa rowniez dobre programy czy podobne jak winamp powiem ze chodzi mi konkretnie o radia internetowe w zakladce ML,a dokladnie o stacje DIGITAL cos tam,grajace Trance

#2 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 10 maja 2006 - 22:06

Zobacz na PC, jaki adres ma ta stacja, dodaj ją do iTunes i tam słuchaj.

#3 JEDI_V-03965dee98

JEDI_V-03965dee98
  • 2 630 postów

Napisano 10 maja 2006 - 22:31

da sie odczytac tylko jakis adres IP ktory po wpisaniu w pasek adresu wywala error

#4 iSylwek

iSylwek
  • 872 postów

Napisano 11 maja 2006 - 06:57

stacje które są w wampie znajdziesz na stronie www.shoutcast.com

szukasz stacji, pobierasz plik playlisty .pls i przeciągasz go do iTunes i gra ;)

pozdrawiam

#5 JEDI_V-03965dee98

JEDI_V-03965dee98
  • 2 630 postów

Napisano 11 maja 2006 - 07:36

No i gra,dzieki za pomoc,punkcik laduje na twoim koncie :lol:

#6 misioslaw

misioslaw
  • 1 595 postów
  • SkądTychy

Napisano 11 maja 2006 - 09:59

post removed

#7 JEDI_V-03965dee98

JEDI_V-03965dee98
  • 2 630 postów

Napisano 06 czerwca 2006 - 07:23

iSylwek-a na jakiej stronce sa stacje telewizyjne z zakladki ML w winampie??

#8 iSylwek

iSylwek
  • 872 postów

Napisano 06 czerwca 2006 - 09:35

chyba na tej są wszystkie

http://www.winamp.com/videos/

pozdrawiam

#9 Ruczaj

Ruczaj
  • 3 528 postów
  • SkądPoznan

Napisano 06 czerwca 2006 - 10:14

A tak swoja droga, jeszcze na Os 8.6 mialem MacAmpa, makowego klona Winampa. Byl paskudny i lubil sie wieszac.

#10 Banano

Banano
  • 354 postów
  • SkądPoznań

Napisano 06 czerwca 2006 - 13:03

Pod os9 się nie wieszał :wink: , no ale jest shareware.

#11 gregss

gregss
  • 48 postów
  • SkądWrocław/USA

Napisano 29 sierpnia 2006 - 18:56

Skoro juź mamy temat Winampa to moźe ktoś z was wie jak zgrywać muzykę z radia internetowego na mp3. Na PC był taki plug-in do Winampa (ripper) który bardzo fajnie to zgrywał. Czy jest coś takiego na MACa?

#12 pixel

pixel
  • 91 postów

Napisano 30 sierpnia 2006 - 12:14

sprobuj StreamRipperX

wracajac jeszcze nakund see do radii internetowych - zwykle na stronkach radii mozna pobrac playliste (.m3u, .pls), ktora nastepnie bez problemu odpalasz via iTunes. ew. odpalasz plik playlisty w dowolnym edytorze tekstowym i kopiujesz zapisane w nim adresy IP:PORT stacji, ktore nastepnie wklejasz w iT, czy VLC...

#13 mind

mind
  • 673 postów
  • SkądWysokie Maz.

Napisano 30 sierpnia 2006 - 13:30

ja se sciagnelem tego streamripperx, ale mi jakos nie idzie bo jak nagrywa piosenke to mi w jakis kawalkacha potem mam 3 kawalki jednej piosenki i co ja mam z tym zorbic?

#14 devilia

devilia
  • 1 872 postów
  • SkądDziałdowo, PL

Napisano 30 sierpnia 2006 - 13:31

mind to polskojezyczne forum. mozesz zapisac swoje mysli w zrozumialym dla reszty jezyku?

#15 mind

mind
  • 673 postów
  • SkądWysokie Maz.

Napisano 30 sierpnia 2006 - 13:45

oki czyli tak. Slucham radio w iTunes no i leci jakas piseneczka no to naciskam żeby mi ten program zgrał no i on mi zgrywa, ale dzieli piosenke na kawałki a na dodatek po przeliczeniu na minuty(dodalem czas trwania kawalkow) nie wyszed mi czas nawet przyblizony do podstwowego czasu piosneki. Zrozumiełe? Co mam zrobić, albo jakiś inny program do zgrywania?

#16 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 25 lutego 2007 - 21:42

Chyba raczej nie jest az tak dobrze jak iSylwek napisal. Ja probowalem przeciagnac jak bylo napisane i owszem gra, ale tylko jesli jest w mp3 lub normalnie, ale juz AAC+ NIE!!!!!. Szczerze mowiac jest to jedyna wada maca znaleziona przeze mnie do tej pory. Nie chodzi mi o to, ze nie da sie odtworzyc AAC+ np przy pomocy VLC, ale pod winampem sie nie da. Wkurza mnie to, ze musze kilka programow pootwierac, zeby radia posluchac np. radiostacja czy antyradio i inne. jesli sie myle to niech mnie ktos oswieci. Pozdrawiam iRemik_K

#17 blackgirl

blackgirl
  • 38 postów
  • Skąda czy to ważne skąd

Napisano 25 września 2008 - 14:29

też próbowałąm antyradia z tej strony Free Internet Radio - SHOUTcast Radio i się nie da :( pomimo że są trzy różne pasma na 3 rózne rejony warszawa,katowice,kraków

#18 izabelamoi

izabelamoi
  • 1 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 października 2008 - 00:42

Witam, Mam problem z odsluchaniem radia Eska Rosk (bezposrednio z ich strony). Za kazdym razem wyskakuje mi taka oto informacja : The page “ESKA” has content of MIME type “application/eska-oggplayer-plugin”. Because you don’t have a plug-in installed for this MIME type, this content can’t be displayed. Probowalam roznych sposobow, ale nigdzie nie moge zanlesc odpowiedzi. Jestem w przyslowiowej kropce. :( Wyczytalam gdzies, ze jestem w stanie odsluchac ich za pomoca Winampa, niestety wersja ktora sciagnelam pochodzi z 2001roku i po rozpakowaniu nie chce sie uruchomic. Jakies pomysly? Moje niestety wygasly.

#19 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 13 października 2008 - 02:05

Nie chodzi mi o to, ze nie da sie odtworzyc AAC+ np przy pomocy VLC, ale pod winampem sie nie da.

AAC to natywny kodek iTunes.

#20 Lucy

Lucy
  • 104 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 października 2008 - 10:56

stacje które są w wampie znajdziesz na stronie Free Internet Radio - SHOUTcast Radio

szukasz stacji, pobierasz plik playlisty .pls i przeciągasz go do iTunes i gra ;)

pozdrawiam

nie działaja mi takie stajce jak rmfm, radio zet itp. :(:(

#21 OzzyMac

OzzyMac
  • 324 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 października 2008 - 11:04

Do zgrywania może posłużyć Audio Hijack Pro. Nagrywa z róznych źródeł. Niestety platny.

#22 Gość_vivarium_*

Gość_vivarium_*

Napisano 28 grudnia 2008 - 19:48

RMF na iTunes RMF od niedawna jest dostępny w iTunes (Radia->International) Jest RMF, RMF Maxx i RMF Classic :) Może i inne stacje dostrzegą użytkowników komputerów z logo jabłuszka?

#23 EKCI

EKCI
  • 655 postów
  • SkądWrocław

Napisano 31 grudnia 2008 - 14:09

A skoro już jest taki temat to może spytam tutaj ^^ Czy jest jakaś dobra aplikacja potrafiąca zastąpić Winamp lub WMP na Tiger? Chodzi o odtwarzanie muzyki bez dodawania do biblioteki iTunes :P

#24 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5 642 postów
Napisano 31 grudnia 2008 - 14:16

A skoro już jest taki temat to może spytam tutaj ^^

Czy jest jakaś dobra aplikacja potrafiąca zastąpić Winamp lub WMP na Tiger? Chodzi o odtwarzanie muzyki bez dodawania do biblioteki iTunes :P

Pomyśl o COG`u :)

http://www.myapple.p...wa-itunesa.html

#25 Rav_V3k

Rav_V3k
  • 664 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 31 grudnia 2008 - 15:03

Vox :: The Lightweight Music App for Mac OS X :: AleNofx - lekki, estetyczny, obsługuje dużo formatów, pokazuje okładki płyt, ma equalizer, potrafi konwertować do innych formatów, ma różnorakie efekty audio

Play from sbooth.org - obsługuje "replay gain", dużo formatów, lekki, efekty audio Apple

Cog - News - cog jako jedyny obsługuje moją bazę mp3, w której mam prawie 15 tys. plików, czyta różne formaty, zapisuje playlistę, ale wg moich obserwacji zabiera najwięcej mocy procesora - ok. 20-30%

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych