Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zniknęła mi ikona Safari z dolnego paska Dock

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 pawelek817

pawelek817
  • 4 postów

Napisano 29 maja 2008 - 10:23

Witam, Mam następujący problem. Udało mi się "zgubić" ikonę Safari, która była do tej pory w standardowym miejscu, czyli w docku springboarda. Obecnie w docku mam tylko trzy ikony (phone, mail, iPod). A ikony Safari nigdzie nie ma. Wydaje mi się, że stało się to po odinstalowaniu jakiś aplikacji i wyjściu z installera. Safari jako takie działa, mogę je uruchomić np. poprzez aplikację Finder. Czy macie może jakiś pomysł w jak sposób dodać manualnie ikonę Safari z powrotem do Springboarda? Jakieś aplikacje, edycja konfiguracji przez ssh, cokolwiek :)? Z góry dziękuje za wszelkie sugestie. Paweł

#2 poochini

poochini
  • 24 postów
  • SkądWrocław

Napisano 29 maja 2008 - 11:25

Mac Szkoła

#3 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 29 maja 2008 - 11:32

a co instalowałeś?

#4 pawelek817

pawelek817
  • 4 postów

Napisano 29 maja 2008 - 14:32

Głupia sprawa, ale efekt pojawił się po tym jak odinstalowałem Sudoku... Nie chce mi się za bardzo wierzyć, że to ma jakiś związek. Wcześniej bawiłem się z Customize 2.0. Tzn. zainstalowałem, nie działało więc odinstalowałem. Ale wtedy jeszcze wszystko było ok. Dopiero po odinstalowaniu Sudoku i wyjściu z Installera ikona zniknęła. Zdziwniej i zdziwniej.

#5 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 29 maja 2008 - 14:44

no to pewnie namieszałeś coś w customize, choć nie wiem zbytnio co, bo w nim nie można ukrywać ikon. spróbuj zainstalować raz jeszcze customize i wejdź w theme browser i daj origianlbackup. może pomoże. nie instalowałeś czegoś w rodzaju poof albo categories, bossprefs? ps co to znaczy że customize nie działał?

#6 Shadowriver

Shadowriver
  • 1 019 postów
  • SkądWrocław

Napisano 29 maja 2008 - 15:01

Jak nic nie działa zawsze jest pozostaje restore, ale to powinna być ostateczność ;>

#7 pawelek817

pawelek817
  • 4 postów

Napisano 29 maja 2008 - 15:11

Na wstępie dzięki za zainteresowanie tematem :) - orginalbackup nie poprawił sytuacji. cały czas brakuje ikony Safari - mam zainstalowane customize, bossprefs i summer board - Customize nie startował. Później doczytałem ze SUID fix + zmiana praw dostępu do aplikacji pomoże i pomogło

#8 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 29 maja 2008 - 15:23

włącz bossprefs i zobacz czy na dole nie masz ikony safari. jeśli jest to daj more, dock ikons i odznacz.

#9 pawelek817

pawelek817
  • 4 postów

Napisano 29 maja 2008 - 15:51

TO JEST TO! Rzeczywiście w BossPref była ikona Safari. Usunięcie stamtąd i restart przywrócił ikonę do świata żywych. Wielkie dzięki wszystkim za pomoc!!

#10 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 29 maja 2008 - 16:07

na zdrowie :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych