Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MacBook Biały vs. MacBook Czarny

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 dawidf

dawidf
  • 29 postów

Napisano 28 maja 2008 - 16:36

Witam, chciałbym zapytać użytkowników obu wersji kolorystycznych, który kolor Waszym zdaniem lepiej się sprawdza w praktyce, nie rysuje się, nie widać "paluchów", kurzu, itp. Chodzi mi o nowe modele z procesorami 2.4 GHz. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam ! Dawid

#2 wannamb

wannamb
  • 249 postów
  • SkądKalisz

Napisano 28 maja 2008 - 20:38

No chyba biały a rysy na kazdym widac jak sie spojrzy pod kątem co do paluchów to na czarym widac bardziej odciski

#3 austar

austar
  • 92 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 28 maja 2008 - 21:09

na czarnym rzeczywiście widać odciski palców, czasami mnie to denerwuje. Ale nie jest to bardzo uciążliwe. Za to o białym słyszałem opinie, że ma tendencję to żółknięcia, nie wiem czy to prawda. Ten temat był chyba poruszany. Jako, że posiadam czarnego macbooka, oddaję swój głos na czerń.

#4 lukullus

lukullus
  • 194 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 maja 2008 - 21:40

żółkną podobno tylko starsze modele

#5 RobAndzik

RobAndzik
  • 365 postów
  • SkądIngolstadt DE

Napisano 28 maja 2008 - 22:06

W nowszych odpadaja kawalki obudowy ;) Ale to juz tez podobno naprawiona usterka..

#6 Servus

Servus
  • 23 postów

Napisano 28 maja 2008 - 22:16

biały, uzywałem czarnego przez wiecej niz rok sporo sie napociłem przy czyszczeniu, biały ma teraz moja wspólniczka jedyna wada to klawiatura (czarna nie zbiera tak szybko brudu:)), a najlepszy jest Air - bo srebro:)

#7 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 maja 2008 - 22:21

Żółkną te białe. czarne rzadziej pękają. Czarny:)

#8 questionmaker

questionmaker
  • 364 postów

Napisano 28 maja 2008 - 22:33

Żółkną te białe. czarne rzadziej pękają.
Czarny:)

a ja słyszałem że tylko białe pękają.

głos na czerń.

#9 KubaG

KubaG
  • 535 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 28 maja 2008 - 22:48

Czarny - widać paluchy, wytrzymały, nie widać kurzu i brudu na klawiaturze Biały - rysuje się "od powietrza", straszliwie się brudzi, klawiatura ma trochę inny docień niż reszta komputera W dodatku biały ma takie ostre krawędzie, jest jakby ciut gorzej wykonany. Stosunek cena/funkcie - najlepsza w środkowym modelu (wyższy model białego) Wytrzymałość i jakość wykonania - czarny wygrywa. Ja mam czarnego, moja kobieta białego :)

#10 rastapasta

rastapasta
  • 76 postów
  • Skądz brzucha mamusi

Napisano 29 maja 2008 - 21:26

....kup macbooka pro i po problemie ...jest srebrny :) rasta

#11 Darrarski

Darrarski
  • 469 postów
  • SkądWarszawa / Piastów

Napisano 29 maja 2008 - 21:37

Ja mam czarnego, biały zwyczajnie mi się nie podoba. Faktycznie paluchy zostawiają na nim więcej śladów niż na białym, ale jakoś strasznie mi to nie przeszkadza. Kwestia gustu - kup tego który bardziej Ci się spodoba na żywo.

#12 skibas

skibas
  • 147 postów
  • SkądKedzierzyn-Kozle, Poland

Napisano 29 maja 2008 - 23:15

ja mam czarnego od tygodnia i pierwsze co to się zdziwiłem, że tak strasznie te paluchy widać ale nie przejmuję się tym wolę czarnego z paluchami niż białego (żółtego) ;)

#13 sali128

sali128
  • 2 873 postów
  • SkądGdynia, Poland

Napisano 01 czerwca 2008 - 20:43

Wole białego(białego) ktorego mam :)

#14 mkrajewski

mkrajewski
  • 29 postów

Napisano 18 czerwca 2008 - 12:15

Czarny + invisibleshield;) nie brudzi sie i nie rysuje super wyglada;)

pozdrawiam

AppleArt.pl

#15 sali128

sali128
  • 2 873 postów
  • SkądGdynia, Poland

Napisano 20 czerwca 2008 - 21:41

A pod swiatlo widac ryski...bo niestety pod swiatlo w moim białym widac..?

#16 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 czerwca 2008 - 10:35

biały jest bardziej "applowy" jeśli wiecie o co mi chodzi:) Mi od zawsze białe komputery kojarzyły się Makintoszami, ale czarny jakoś tak bardziej stylowo wygląda jak dla mnie. Mój typ i wybór z przed ponad roku to czarnuch i nie zamieniłbym go na nic innego (no chyba, że na MBP :))

#17 jackolus

jackolus
  • 256 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 czerwca 2008 - 09:43

biały jest bardziej lanserski, bo praktycznie tylko jabłka wśród lapków taki kolor mają... ale za to praktyczniejszy ( mimo faktycznie gehenny z paluchami ) jest czarny, choćby ze względu na akcesoria. Znajdź biały kabel, usb, fw, hub usb, białą myszkę (da się ale krąg się zawęża), biały telefon, biały pokrowiec ( nie wyobrażam sobie czyszczenia ). Wyobraź sobie, że położyłeś białego na czymś piszącym ala kredki woskowe itp - zawsze jakiś ślad zostanie.

#18 Pyra

Pyra
  • 45 postów
  • SkądIreland

Napisano 22 czerwca 2008 - 10:02

biały jest bardziej lanserski, bo praktycznie tylko jabłka wśród lapków taki kolor mają...

ale za to praktyczniejszy ( mimo faktycznie gehenny z paluchami ) jest czarny, choćby ze względu na akcesoria.
Znajdź biały kabel, usb, fw, hub usb, białą myszkę (da się ale krąg się zawęża), biały telefon, biały pokrowiec ( nie wyobrażam sobie czyszczenia ). Wyobraź sobie, że położyłeś białego na czymś piszącym ala kredki woskowe itp - zawsze jakiś ślad zostanie.

Bialy bardziej lanserski?:lol: Generalnie MB to lans, Apple to lans itd :P Ale tylko w Polsce, bo na zachodzie uzywaja tego wszyscy praktycznie. Hm, a co do kolorkow, to kupilem czarnego, bo wczesniej mialem tez czarnego Nano, no i wszystkie kolezanki maja bialego (a wiec wniosek nasuwa sie sam). :P Black Ninja, forever. POZDRO :D :D :D

#19 sali128

sali128
  • 2 873 postów
  • SkądGdynia, Poland

Napisano 22 czerwca 2008 - 16:25

A ktos mi powie jak z tymi ryskami na obudowie?

#20 etranger

etranger
  • 194 postów
  • SkądAthis-Mons, France

Napisano 22 czerwca 2008 - 19:25

A ja mam biały i mam w ... gdzieś czy jest żółty czy nie, i tak kupiłem na niego opakowanie czerwone; takie miękkie, a w końcu to tylko narzędzie pracy wiec ..... Nie wiem nad czym tu się zastanawiać, biały zawsze chcieliśmy z moja panna a z drugiej strony czarny ładny jest skubaniec, ale nie potrzebuje trzeciego sprzętu w domu. Wybierasz ten co ci się bardziej podoba.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych