Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Ciche głośniki w MacBook

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 bazant

bazant
  • 196 posts
  • SkądPoznań/Bolechowo

Posted 25 May 2008 - 21:44

Jako, że stałem się szczęśliwym posiadaczem MB CD postanowiłem wykorzystać go jako przenośny odtwarzacz filmów :) I wszystko jest cacy, tylko mały problem z głośnością dźwięku emitowaną przez wbudowane głośniczki... nawet ustawione na maxa są za ciche na filmie, czy np. na iChat. Co ciekawe na Skype jest na tyle dobrze, że słychać na zadowalającym poziomie. Poszukałem trochę na forach i wychodzi, że to przypadłość 10.5.2. Ktoś wie jak obejść ten problem??

#2 mia_mia

mia_mia
  • 34 posts

Posted 26 May 2008 - 16:15

a zglosniles na maxa w ustawieniach systemu?

#3 bazant

bazant
  • 196 posts
  • SkądPoznań/Bolechowo

Posted 26 May 2008 - 19:45

a zglosniles na maxa w ustawieniach systemu?

Nie a to trzeba?? ;)
Proszę bez takich "konstruktywnych" wypowiedzi. Tak zgłośniłem. Nawet dla pewności sprawdziłem czy dźwięk w QT, iTunes itd. jest na maxa ustawiony. No i niestety jest...

#4 dzaku

dzaku
  • 665 posts

Posted 26 May 2008 - 22:42

Jako, że stałem się szczęśliwym posiadaczem MB CD postanowiłem wykorzystać go jako przenośny odtwarzacz filmów :) I wszystko jest cacy, tylko mały problem z głośnością dźwięku emitowaną przez wbudowane głośniczki... nawet ustawione na maxa są za ciche na filmie, czy np. na iChat. Co ciekawe na Skype jest na tyle dobrze, że słychać na zadowalającym poziomie.
Poszukałem trochę na forach i wychodzi, że to przypadłość 10.5.2. Ktoś wie jak obejść ten problem??

Sprobuj uzywac VLC lub mplayera. Taka uroda MB, ze ciszej zrobionego filmu w QT nie obejrzysz. I na 10.4 jest to samo.

#5 Babaloo

Babaloo
  • 29 posts

Posted 22 October 2008 - 22:31

Trzeszczące głośniki w MB Czy można zmieenić głośniki w MB? Moje zaczęły charczeć przy głośnym słuchaniu... Czy to będzie kosztowna sprawa? Czy można zapodać jakieś lepsze ? Oryginalne słabe chyba są Dziękuję i pzdrawiam

#6 owz

owz
  • 3360 posts
  • SkądPoznań

Posted 23 October 2008 - 00:33

ekhm nie czarujmy się, że z głośników laptopowych to się nic ciekawego nie uzyska. Jak to mówią "z g..... bata nie ukręcisz" w VLC można jedynie ustawić poziom dźwięku na 300 procent np.

co do wymiany to:

Installing MacBook Core 2 Duo Left Speaker
Installing MacBook Core 2 Duo Right Speaker

no i głośnik:

MacBook Subwoofer and Right Speaker (922-7371) - iFixit
MacBook Left Speaker (922-7370) - iFixit

#7 Babaloo

Babaloo
  • 29 posts

Posted 24 October 2008 - 11:53

Dziękuję CI serdecznie. CZyli można... :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users