Witam!
Mam następujący problem:
zepsuł mi się system zrobiłem czystą instalkę bo przy przywracaniu z TM wyskakiwał error. Wszystkie pliki sobie przywróciłem ręcznie (z muzyką było trochę problemów ale za 3 razem wszystko się ładnie skopiwało), no ale 16,5GB zdjęć nie udaje mi się już 10 raz skopiwać na mój dysk z TM. Zawsze wyskakuje error (errorcode 36). Chciałem po prostu w miejsce pustej aperture library włożyć tą library z TM. Tego nie dam rady zrobić...
Czy można powiedzieć Aperture żeby patrzył na library to z dysku TM? Wtedy może część zdjęć udałoby się przywrócić i stworzyć u mnie na dysku nową library z tym co jest ok...
Zupełnie nie wiem co robić.
Może ktoś wie jak to działa- proszę wtedy o instrukcje.

Jak przywrócić Aperture Library
Rozpoczęty przez
trelek2
, 25 maj 2008 16:25
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 25 maja 2008 - 16:25
Napisano 25 maja 2008 - 23:42
Zasadniczo odradzane jest robienie kopii biblioteki Aperture przez TM. Samo Apple nie poleca tego robić i sugeruje korzystanie tzw. Vaults, które sobie tworzysz z poziomu Aperture.
Wejdź sobie do "package contents" tej biblioteki i spróbuj przekopiować same projekty na dysk, a potem zaimportuj je do nowej pustej biblioteki.
Napisano 26 maja 2008 - 09:52
z Vaults jest problem, bo moga tam byc zdjęcia tylko takie, które są ulokowane w bibliotece. a na moim dysku w laptopie wszystkie zdjęcia się nie mieszczą. a jak bibliotekę ulokuję na zewnętrznym dysku, to nie będę miał jak zabrać preview ze sobą...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych