Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak przywrócić Aperture Library

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 trelek2

trelek2
  • 223 postów

Napisano 25 maja 2008 - 16:25

Witam! Mam następujący problem: zepsuł mi się system zrobiłem czystą instalkę bo przy przywracaniu z TM wyskakiwał error. Wszystkie pliki sobie przywróciłem ręcznie (z muzyką było trochę problemów ale za 3 razem wszystko się ładnie skopiwało), no ale 16,5GB zdjęć nie udaje mi się już 10 raz skopiwać na mój dysk z TM. Zawsze wyskakuje error (errorcode 36). Chciałem po prostu w miejsce pustej aperture library włożyć tą library z TM. Tego nie dam rady zrobić... Czy można powiedzieć Aperture żeby patrzył na library to z dysku TM? Wtedy może część zdjęć udałoby się przywrócić i stworzyć u mnie na dysku nową library z tym co jest ok... Zupełnie nie wiem co robić. Może ktoś wie jak to działa- proszę wtedy o instrukcje.

#2 kolouker

kolouker
  • 122 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 maja 2008 - 23:42

Zasadniczo odradzane jest robienie kopii biblioteki Aperture przez TM. Samo Apple nie poleca tego robić i sugeruje korzystanie tzw. Vaults, które sobie tworzysz z poziomu Aperture. Wejdź sobie do "package contents" tej biblioteki i spróbuj przekopiować same projekty na dysk, a potem zaimportuj je do nowej pustej biblioteki.

#3 uaru

uaru
  • 256 postów
  • SkądWrocław, Haga, Sendai, Tokyo

Napisano 26 maja 2008 - 09:52

z Vaults jest problem, bo moga tam byc zdjęcia tylko takie, które są ulokowane w bibliotece. a na moim dysku w laptopie wszystkie zdjęcia się nie mieszczą. a jak bibliotekę ulokuję na zewnętrznym dysku, to nie będę miał jak zabrać preview ze sobą...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych