Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Iphone nie startuje - tylko logo

• Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 PePe71

PePe71
  • 16 posts

Posted 24 May 2008 - 19:31

W trakcie instalacji AVPlayer'a Iphone nie chciał zakończyć respring'a (czekałem kilka minut). Więc próbowałem go zatrzymać przez naciśnięcie HomeButton przez kilka sekund. Nie pomogło, więc zrobiłem restart (HomeButton + Wake/Sleep button). Od tego momentu używające terminologii komputerowej iPhone nie chce mi wstać. Szczegóły: - prawdopodobnie respringuje cały czas - kółko z kreseczkami (loading) pokazuje się na tle loga - jeśli zrestaruje iphone'a, to najpierw pojawi się jabłko (jakby standardowo się rebootował), a poźniej jabłko zostaje i znów "loading" - po jakimś czasie pojawia się tylko samo logo (jakby się sam restartował) i dalej jak wyżej - po podłączeniu do kompa zgłasza się - udało mi się skopiować zdjęcia - ale nie ma żadnych innych efektów/zmian. dodatkowo co kilka sekund wibruje pojedynczo Właściwie chciałem zapytać, czy uda mi się go przywrócić bez ponownej instalacji systemu + cała procedura odblokowania. Na tyle dużo różnych rzeczy tam mam (aplikacje, kalendarz, SMSy, poczta, itd.), że FAJNIE by było to zachować. A oczywiście nie zdążyłem zrobić backupu, bo akurat zmieniłem kompa wczoraj i chciałem mieć już wszystko na nowym. :-(

#2 kuczy

kuczy
  • 49 posts

Posted 24 May 2008 - 19:57

mam teraz taka sama sytuacje i nie wiem co mam robic....POMOCY

#3 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 May 2008 - 20:14

@kuczy: Restore i odblokowanie za pomocą iLiberty/Restore do softu z WinPwn. Opcja Szukaj się kłania.
@PePe71: wyłącz go i podłącz do komputera trzymając Home (trzymaj aż pojawi się kabel i ikona iTunes). Wtedy odpal Total CMD z wtyczką T-PoT (więcej tutaj: http://www.myapple.p...sb-win-mac.html) i zgraj swoje dane:
- var/mobile/Library/AddressBook - kontakty
- var/mobile/Library/SMS - sms'y
- var/mobile/Library/Notes - notatki
- var/mobile/Library/Calendar - kalendarz
- var/mobile/Media/DCIM - zdjęcia z aparatu
Potem niestety tak jak w przypadku kuczy'ego - Restore i Unlock.

#4 PePe71

PePe71
  • 16 posts

Posted 24 May 2008 - 22:11

W tym trybie, który napisałeś (kabel + ikona iTunes) nie udało mi się dostać do folderów. Natomiast podłączyłem iPhone, gdy ten pokazywał mrugające kółko i wtedy TCMD potrafił wyświetlić foldery i pliki. Tak więc 1 etap zakończony sukcesem. Dzięki.

#5 kuczy

kuczy
  • 49 posts

Posted 25 May 2008 - 10:27

zrobilem restore tak jak napisales, wszystko dziala, dzieki za rade:)

#6 sonicgt

sonicgt
  • 1321 posts

Posted 25 May 2008 - 11:08

W tym trybie, który napisałeś (kabel + ikona iTunes) nie udało mi się dostać do folderów.
Natomiast podłączyłem iPhone, gdy ten pokazywał mrugające kółko i wtedy TCMD potrafił wyświetlić foldery i pliki. Tak więc 1 etap zakończony sukcesem.

Dzięki.

Jak już się dostałeś po kablu do iPhone to wystarczy że usuniesz folder AVPlayer.app z /Applications i iPhone powinien normalnie się uruchomić. Potem wchodzisz do installera i odinstalowujesz AVPlayer'a i jak chcesz próbujesz go ponownie zainstalować.

#7 PePe71

PePe71
  • 16 posts

Posted 25 May 2008 - 18:58

Ufffffffff !!!
Serdeczne dzięki sonicgt! Dzięki Tobie nie musiałem robić restore'a.
Ależ rozwiązanie było banalne: w momencie kiedy słoneczko mi się kręciło na tle jabłuszka, czyli jednak iPhone "żył", uruchomiłem TCMD (dzięki Davvido!) i skasowałem folder z AVPLayer'em. W tym samym momencie iPhone odżył.
Super!
Dzięki jeszcze raz.

---- Dodano 26-05-2008 o godzinie 17:45 ----
:-(
No niestety. Sukces odbębniony, a tu jednak porażka...

Okazuje się, że cokolwiek teraz zainstaluje, to iPhone mi się zawiesza.
Oczywiście za każdym razem mogę się połączyć kablem z PC i skasować aplikację i iPhone wraca do normy. No ale raczej mnie to nie satysfakcjonuje.

Macie jakiś pomysł? Może poprzednio instalowana aplikacja coś namieszała. Ta przed AVPlayer'em?

#8 PePe71

PePe71
  • 16 posts

Posted 26 May 2008 - 22:43

OK. Zamykam temat. Odinstalowałem parę ostatnio zainstalowanych aplikacji i teraz hula. Osobiście podejrzewam Kingdom Lores (gra 3D), która jest w wersji alfa, ale nie ma już siły i czasu tego przetestować.

#9 duhi

duhi
  • 1 posts
  • Skądolsztyn

Posted 19 August 2008 - 11:08

Nie chcąc tworzyć nowego wątku podłączam sie pod ten bo problem podobny. Iphone nie chce sie wlaczyc i wiem ze czeka mnie restore (i tak mialem robic upgrade) tylko ze niestety nie mam zadnego backupu. Probowalem przez TCMD i IphoneBrowser ale zaden go nie widzi. Podlaczalem go przez usb w trybie kabel+ikonka iTunes a takze ze sloneczkiem na tle apple (tyle ze u mnie pojawia sie to sloneczko ale sie nie kreci) i niestety nie widzi Iphona. Moze jeszcze jakies sugestie zanim strace wszystkie dane?:/ Dzięki z góry.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users