Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Czy wszystko dobrze zrobiłam z aktywacją?

• Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 Shinain

Shinain
  • 10 posts

Posted 23 May 2008 - 20:32

Przed wczoraj odebrałam swoją paczuszkę z iphone:) Niestety dopiero po rozpakowaniu okazało się, że nie działa. Ponieważ jestem uparta postanowiłam go uruchomić sama. Po przeczytaniu wszystkich tutoriali zabrałam się za robotę, ale nie wszystko poszło gładko. Chciałabym się dowiedzieć czy wszystko z moim telefonem jest ok i co dalej mam z nim zrobić. Wg tutoriala sprawdziłam firmware był 04.04.05_G Niestety w tutorialu nie ma takiej wersji :( Wg instrukcji odpaliłam Ziphone by mav niestety program nie ruszył. Zatrzymał się na początkowym czarnym ekranie. Po ok 30 minutach przerwałam działanie programu. Telefon przestał się włączać tylko pokazywał screen z przewodem i płytką. Powtórzyłam jeszcze raz odpalenie Ziphona i teraz poszło wszystko ok. Telefon zaczął się włączać ale karta sim była cały czas zablokowana. Pobrałam oryginalnego Ziphona (ZiPhoneWin-3.0) który spowodował dokładnie taki sam efekt zawieszenia telefonu. Zrozpaczona odpaliłam jeszcze raz Ziphone by mav i poszedł tym razem bez błędu a telefon został odblokowany. Mogę łączyć się nim z itunes i dzwonić. Firmware pokazuje 1.1.4(4A102) Czy mimo tych perypeti jest wszystko ok? Jak to sprawdzić? Kolejne pytania to co dalej? Tylko proszę step by step;) ponieważ czytam ciągle o jakimś edgu, repozytorium itd ale już nic z tego nie rozumiem. W jakiej kolejności i co powinnam dalej z nim zrobić? Dziękuję

#2 virgin71

virgin71

• 12562 posts
  • SkądWrocław

Posted 23 May 2008 - 20:56

Na czym polegało zawieszenie telefonu?? Bo samo flashowanie trwa przeszło 5 minut... Ale skoro już jest odblokowany, to najlepiej sprawdzić wkładają kartę sim i spróbować zadzwonić:D

#3 Shinain

Shinain
  • 10 posts

Posted 23 May 2008 - 21:06

Na czym polegało zawieszenie telefonu?? Bo samo flashowanie trwa przeszło 5 minut...
W dosowym okienku nacisnełam zgodnie z instrukcją enter, w telefonie pokazał się screen z przewodem i płytką i tak stało wszystko 30 minut. Potem cały czas ten sam screen się wyświetlał bez względu na to, że wyłączałam i włączałam telefon.

Ale skoro już jest odblokowany, to najlepiej sprawdzić wkładają kartę sim i spróbować zadzwonić:D
Napisałam powyżej, że telefon dzwoni bez problemu, ale nie wiem co dalej z nim mam zrobić? Co wgrać, w jakiej kolejności i gdzie. Nie rozumie tutoriali są napisane fachowo i porozrzucane po całym forum.

#4 dliwski

dliwski

• 15309 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 May 2008 - 21:10

Ale czemu skorzystałaś z ZiPhone? Trzeba było przeczytać jeden z podklejonych tutoriali, np. o iLiberty. ZiPhone tworzy wiele błędów i ogólnie jest niestabilny co zdążyłaś już chyba zauważyć. ;) Ja bym zrobił Restore i odblokował iPhone'a za pomocą iLiberty. Lepiej dmuchać na zimne. :)

#5 bushman.editing

bushman.editing
  • 4115 posts
Posted 23 May 2008 - 21:12

Repozytoria to źródła z programami. Można z nich pobierać aplikacje do iPhone'a oraz iPod'a Touch. Wszystko to dzieje się za pomocą Installer'a. Jeśli włożysz sim'a i możesz dzwonić, to jest chyba ok :D

#6 virgin71

virgin71

• 12562 posts
  • SkądWrocław

Posted 23 May 2008 - 21:16

tak jak bushman powiedział - jak dzwoni, to chyba ok, nie? P.S. dzisiaj robiłem iP ZiP, i swojego iPoT też, nie widzę specjalnej różnicy przy iLiberty... P.S.2 Siła sugestii...

#7 bushman.editing

bushman.editing
  • 4115 posts
Posted 23 May 2008 - 21:20

tak jak bushman powiedział - jak dzwoni, to chyba ok, nie?

P.S. dzisiaj robiłem iP ZiP, i swojego iPoT też, nie widzę specjalnej różnicy przy iLiberty...
P.S.2 Siła sugestii...

Ja też używam ZiPhone i wszystko śmiga jak powinno ;)

#8 dliwski

dliwski

• 15309 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 May 2008 - 21:25

Mi też śmigało, ale mimo wszystko nie polecam ZiPhone'a, m.in. przez to, że potrafi rozwalić Baseband (przy pomocy oczywiście jakiejś innej operacji, po której nic się nie dzieje, jeśli użyjemy np. iLiberty). ;)

#9 Shinain

Shinain
  • 10 posts

Posted 23 May 2008 - 21:29

Mi też śmigało, ale mimo wszystko nie polecam ZiPhone'a, m.in. przez to, że potrafi rozwalić Baseband (przy pomocy oczywiście jakiejś innej operacji, po której nic się nie dzieje, jeśli użyjemy np. iLiberty). ;)

P.S. dzisiaj robiłem iP ZiP, i swojego iPoT też, nie widzę specjalnej różnicy przy iLiberty...

O rany;) :D Właśnie o to mi chodziło, że nie rozumie o czym wy rozmawiacie

Co to jest Baseband?

Co dalej mam zrobić z telefonem? Jakie jeszcze programy powinnam dograć.
W jakiej kolejności?

#10 marco1958

marco1958
  • 96 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 May 2008 - 22:04

Polecam zapoznać się z tą stronką. Wiele informacji może być dla Ciebie przydatnych, iPhone - Kompendium Wiedzy. To jest takie kompendium wiedzy na temat iPhone'a. Zrób sobie kawy i spokojnie jak do poduszki poczytaj ten tekst. Życzę miłej lektury

#11 Shinain

Shinain
  • 10 posts

Posted 23 May 2008 - 23:03

Polecam zapoznać się z tą stronką. Wiele informacji może być dla Ciebie przydatnych, [url=http://artdstract.pl/iphone/guide/]iPhone - Kompendium Wiedzy[/url]. To jest takie kompendium wiedzy na temat iPhone'a. Zrób sobie kawy i spokojnie jak do poduszki poczytaj ten tekst. Życzę miłej lektury

Już tam skaczę, mam nadzieję, że rozjaśni mi się w głowie od tych skrótów i nazw. :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users